Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Оставиха в ареста нападателя от МБАЛ "Тримонциум"

| обновено на 04.02.20 в 12:41
Снимка: Севдалин Палаузов, Радио Пловдив


Районният съд в Пловдив остави в ареста мъжа, нападнал с нож и газов пистолет съпругата си и персонала в МБАЛ „Тримонциум“.  

Преди години Бисер Георгиев Хънтев е осъждан за подобно престъпление, но реабилитиран. 

В съдебната зала той поиска по-лека мярка за неотклонение и каза, че съжалява, като се оправда, че е бил много афектиран по лични причини и дори не помни подробности. 

Като друг довод да иска освобождаване Бисер Хънтев изтъкна, че е много болен и без никакви финансови възможности, затова трябва да търси от близки и познати пари за лечение. 

Съдът обаче не се мпечатли го остави в ареста. Хънтев е обвинен за две тежки умишлени престъпления. Той предварително ги е планирал, организирал и се е въоръжил. Макар да няма опасност да се укрие, може да извърши друго престъпление, прецени съдията. 

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд - Пловдив.

Още от категорията

Жители на Кръстевич пак протестираха, настояват за решение на безводието

Над 150 жители на хисарското село Кръстевич протестираха в центъра на селото срещу водния режим. Протестът  беше мирен и не се стигна до затваряне на пътя. Въпреки че са били информирани за протеста, представител на ВиК нямаше. Протестиращите призоваха държавата да се ангажира с проблема, който обрича хората на безводие и се заканиха, че..

публикувано на 31.07.21 в 13:08

Личността на премиера в тази нетипична ситуация е много важна

Не е продуктивно в момента да се говори с ултиматуми, заяви служебният премиер Стефан Янев, който е гост на 18-ото гайдарско надсвирване в Гела.  На Илинденските поляни той за първи път коментира номинацията на "Има такъв народ" за премиер Пламен Николов.  „Не го познавам, нямал съм честта дори да разговарям с него, независимо, че..

публикувано на 31.07.21 в 11:03

Потушиха горски пожар край с. Любен, изгоря цех в Ракитово

Загасен е горският пожар в землището на село Любен, община Съединение, в посока язовир Пясъчник, съобщиха от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".  Сигналът за пожара е получен минути след 16.00 ч. вчера, като на място са изпратени 4 противопожарни екипа, както и горски служители. Огънят е потушен късно снощи. Унищожени са..

публикувано на 31.07.21 в 10:23

Започнаха финалните разкопки на Небет тепе в Пловдив

Археолози в Пловдив започнаха последния етап от разкопките на върха на Небет тепе, където пластовете история отвеждат до дълбока древност. Проучва се югозападната част на обекта.  Той е част от големия проект "По крепостните стени на Филипопол", който включва и Източната порта, но там работата вече е на ниво реставрация. В края на миналата година община..

публикувано на 31.07.21 в 09:13

Премиерът Янев ще инспектира ГКПП "Рудозем - Ксанти"

Днес служебният премиер Стефан Янев ще бъде гост на 18-ото гайдарско надсвирване в рамките на Илинденския събор в село Гела. След това министър-председателят ще разгледа изграждащия се ГКПП „Рудозем-Ксанти“.  Очаква се пунктът да бъде завършен в следващите две седмици.

публикувано на 31.07.21 в 08:12