Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Хората са срещу елита, топката е в техните ръце

Депутатът от БСП Антон Кутев коментира пред Радио Пловдив, че президентът Румен Радев в обръщението си от трибуната на НС говори с езика на хората. Позицията му за снемане на доверието от правителството има по-скоро морална стойност.

 Нещо се случва, не може да ставаме боклучарник на Европа. През последните 10 години има само кризи и проблеми. Това не може да продължава повече. Има твърдото усещане, че хората виждат нещата по същия начин. Друг въпрос е, дали подкрепят президента, но коментират проблемите, вижте в социалните мрежи. Не трябва да се чака.

Премиерът коментира, че президентската реакция е да отклони действията на прокуратурата срещу него.

Какво подслушва ДАНС? Има разминаване с подслушване на натовски генерал. Защо има НАТО, какво прави НАТО? Това е разграден двор. Аз обсъждам създаването на парламентарна комисия. Защото за мен подслушването на президента, това е равно на „Уотъргейт“.

Тук се подслушва чрез държавата, това е българският „Уотъргейт“. Очевидно междуинституционалното противопоставяне ще продължи. Хората са срещу елита, независимо дали са срещу бизнеса или политическия елит, е прекалено силно. Нещо трябва да го разруши, ако искаме да имаме работеща демокрация. Топката е в ръцете на гражданите.

Единственият начин да свърши този мач е, или с окончателната победа на това, което наричаме паралелна държава, или чрез намесата на гражданите. Ако не се намесят гражданите, а най-добрият начин е да се намесят чрез избори. По някой път се намесват чрез протести, и не дай си боже през по - тежки форми на протести, и с граждански сблъсъци.

Интервюто с депутата от БСП Антон Кутев е в звуковия файл.


Още от категорията
Доц. Андрей Чорбанов

Наивно е да се мисли, че може да има ваксина до 3 месеца

Проектът на българския  екип, който разработва ваксина срещу Ковид -19, вече е одобрен, получил е финансиране, в следващите дни предстои подписване на договорите и от понеделник учените започват работа.  Това съобщи в ефира на Радио Пловдив   създателят на проекта доц. Андрей Чорбанов от имунологичния департамент към Института по микробиолгия на..

обновено на 09.04.20 в 17:31

Каузата днес е да запазим живота

Много от празничните ритуали за Великден и Цветница тази година ще бъдат отменени или извършвани по различен в Бачковския манастир.  Каузата днес е да запазим живота, затова всички дейности тази година ще бъдат съобразени с карантината в страната, каза в интервю за Радио Пловдив игумена на Светата обител епископ Сионий. На Цветница няма..

публикувано на 09.04.20 в 17:25

БПЦ е твърде емоционална във време на зараза

Благодатният огън  тази година няма да дойде от Йерусалим. Църквата се отказва да пътува за него и ще използва запазен от миналата година, а средствата предлага  да се пренасочат в борбата с коронавируса.  На Цветница няма да се раздава върба.   На Разпети петък Христовата плащеница няма да бъде  изнесена в в храмовете. Ше има църковни служби..

публикувано на 09.04.20 в 16:01

Католиците в Житница намират опора във вярата

Различна е тази година Страстната седмица за католическата общност в пловдивското село Житница. Заради противоепидемичните мерки вярващите са по домовете си, а литургиите и църковните ритуали се излъчват онлайн. В очакване на Възкресение Христово в неделя, хората в Житница днес си спомнят, че миналата година, преди Великденските празници бяха обзети и..

публикувано на 09.04.20 в 10:57

Кризата с COVID 19 не е здравна, а политическа и икономическа

Здравите, а не болните да бъдат карантирани - няма такъв пример в света през всички тези 2 хиляди години на епидемии!  Така бившият евродепутат д-р Антония Първанова, работила в един от най-големите епидемиологични институти във Великобритания, коментира мерките не само в България, а и на много места в ЕС и света, хората да..

публикувано на 08.04.20 в 17:08