Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Провал на срещата на защитници на парка до "Санкт Петербург" и кмета

Представителите на инициативния комитет за спасяването на парка зад  хотел "Санкт Петербург" не се срещнаха с кмета Здравко Димитров, въпреки че имаха уговорена среща в 15.30 часа. 

Председателят на  инициативният комитет Асен Костов  заяви пред медиите, че са разочаровани, но ще поискат нова среща с градоначалника. Той обясни, че ще настояват за сформиране на работна група, която да потърси най-разумното решение на казуса с парка. От инициативния комитет настояват най-после бункерът в парка, да бъде актуван като общинска собственост. 

Днес по-рано близо 30 човека, които живеят в района протестирах пред Административния съд, където за трети път бе отложено делото по казуса с парка. Според Костов юристът на общината не  защитава адекватно общественият интерес в съдебния процес и  не е представил важни доказателства в съда.

 „Всичко зависи от администрацията", допълни Костов. Представителите на инициативния комитет си тръгнаха с викове „оставка“.

От пресцентъра на община Пловдив изпратиха до медиите коментар,  че  твърденията за уговорена среща, не отговарят на истината.

 "Инициативният комитет, винаги единствено, уведомяват чрез съобщения във фейсбук групата си „Да спасим парка зад хотел „Санкт Петербург“ и и го препращат за сведение на пресцентъра.

Общината Пловдив не може да коментира съдебно дело. В този спор винаги сме отстоявали обществения интерес и ще продължим да го правим. С представители на инициативния комитет сме се срещали вече три пъти - с кмета Здравко Димитров – два пъти и един път с зам.-кмета арх. Невена Балчева. По време на тези срещи представителите на ИК получиха уверението, че Община Пловдив прави всичко възможно, за да не допусне тази площ да бъде застроена. Вярваме в независимата съдебна система и сме убедени, че тя също ще защити публичния интерес", пише в позицията на общината.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Стартират археологически проучвания край с. Васил Левски

Тракийски селищен център от VI-V в. пр. Хр., с. Васил Левски, община Карлово получи финансиране за разкопки. Ръководител на проучванията ще бъде отново доц. Костадин Кисьов, директор на Регионалния археологически музей (РАМ) в Пловдив.  Припомням, че миналата година Министерството на културата не отпусна средства за т.нар. Златен град до село..

публикувано на 12.07.24 в 08:45

Задържаха 17-годишен ученик, помагал за телефонна измама

Районна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем 17-годишен младеж, помагал в телефонна измама. Той е обвинен, че е помагал на неустановен извършител да заблуди възрастна жена, като й причинил имотна вреда в размер на 3 400 лв. На 21 юни 86-годишната пловдивчанка получила няколко телефонни обаждания от непознат мъж. Той се представил за полицай и..

публикувано на 11.07.24 в 17:25

Освободиха шофьор, превозвал над 400 килограма хероин

Пловдивския Апелативен съд остави без мярка за неотклонение и пусна на свобода шофьор, в чийто тир бяха открит над 400 килограма хероин. Мъжът беше в ареста с мярка „задържане под страха“, определена му от Хасковския Окръжен съд. Апелативните магистрати прецениха, че мъжът казва истината, като твърди, че не е знаел за наркотика, скрит в..

публикувано на 11.07.24 в 15:33

Кметът на "Родопи" отказва да издаде заповед за воден режим в Марково

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов няма да издаде заповед за режим на водата в село Марково, съобщи той за Радио Пловдив. Една от причините е, че това може да доведе до технически проблеми по водопроводната мрежа.  Режим на водата в Марково Кметът на селото Десислава Терзиева пък е категоричен, че не..

публикувано на 11.07.24 в 13:54

Алея към Сахат тепе вече носи името на Милчо Левиев

Алея на Сахат тепе в Пловдив вече носи името на прочутия български пианист и композитор Милчо Левиев. Тя се намира от улица "Божидар Здравков"  до площадката с шадравана.   С тази акция и концерт тази вечер се закрива първият национален музикален конкурс „Милчо Левиев“, който се провежда в Пловдив. На откриването на алеята присъстваха общественици..

публикувано на 11.07.24 в 12:41