Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Провал на срещата на защитници на парка до "Санкт Петербург" и кмета

Представителите на инициативния комитет за спасяването на парка зад  хотел "Санкт Петербург" не се срещнаха с кмета Здравко Димитров, въпреки че имаха уговорена среща в 15.30 часа. 

Председателят на  инициативният комитет Асен Костов  заяви пред медиите, че са разочаровани, но ще поискат нова среща с градоначалника. Той обясни, че ще настояват за сформиране на работна група, която да потърси най-разумното решение на казуса с парка. От инициативния комитет настояват най-после бункерът в парка, да бъде актуван като общинска собственост. 

Днес по-рано близо 30 човека, които живеят в района протестирах пред Административния съд, където за трети път бе отложено делото по казуса с парка. Според Костов юристът на общината не  защитава адекватно общественият интерес в съдебния процес и  не е представил важни доказателства в съда.

 „Всичко зависи от администрацията", допълни Костов. Представителите на инициативния комитет си тръгнаха с викове „оставка“.

От пресцентъра на община Пловдив изпратиха до медиите коментар,  че  твърденията за уговорена среща, не отговарят на истината.

 "Инициативният комитет, винаги единствено, уведомяват чрез съобщения във фейсбук групата си „Да спасим парка зад хотел „Санкт Петербург“ и и го препращат за сведение на пресцентъра.

Общината Пловдив не може да коментира съдебно дело. В този спор винаги сме отстоявали обществения интерес и ще продължим да го правим. С представители на инициативния комитет сме се срещали вече три пъти - с кмета Здравко Димитров – два пъти и един път с зам.-кмета арх. Невена Балчева. По време на тези срещи представителите на ИК получиха уверението, че Община Пловдив прави всичко възможно, за да не допусне тази площ да бъде застроена. Вярваме в независимата съдебна система и сме убедени, че тя също ще защити публичния интерес", пише в позицията на общината.
Още от категорията

ВиК аварии оставиха без вода райони в Пловдив

Поредица ВиК аварии оставя днес без вода или с нарушено водоподаване централни жилищни райони в Пловдив и три селища в региона. Заради прекъснати водопроводи на сухо до 15 ч. следобед остават живеещите в района на ул. „Капитан Райчо“ №70, по ул. „Гладстон“ №58 (срещу Градския дом на Културата) и по ул. „Силиврия“ №22 в Кючук Париж.  До обед е..

обновено на 20.01.21 в 12:18

Жители на родопски села готвят протест и блокада, искат път

На 23 февруари жители на четири родопски села излизат на протест пред Областното пътно управление в Пловдив с настояване за основен ремонт на пътя от разклона за Бойково до Ситово и Лилково.  Ако ремонтът не се случи, на 27 февруари живеещи в Ситово, Лилково, Брезовица и Плочник ще блокират Околовръстното шосе на Пловдив при кръстовището на..

публикувано на 20.01.21 в 12:06

Пловдивска област извън червената зона, намаляват ковид леглата

Да се намалят леглата за лечение на Ковид-19 в Пловдив и областта. Това реши  Медицинският щаб на свое заседание. Според решението терапевтичните легла за  ковид пациенти  се намаляват  от 1 056 на 687. За интензивно лечение се редуцират от 103 на 85. Основание за редуцирането на леглата е това е, че област Пловдив излезе от червената зона и..

публикувано на 20.01.21 в 11:02

544 нови случаи на коронавирус у нас, в Пловдив са 34

У нас за последното денонощие бяха регистрирани 544 нови случая на заразяване с коронавирус при направени 7921 теста , става ясно от данните, публикувани в Единния информационен портал. Близо 7 процента от тестваните са дали положителна проба. Общият брой на заразените с коронавирус у нас е вече 212 927. Общият брой на излекуваните е 170 498...

обновено на 20.01.21 в 09:58

Ученици от Асеновград с дарение на деца с увреждания

Ученици от Професионалната гимназия "Патриарх Евтимий" в Асеновград ще направят дарение на младежите и децата с увреждания от Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в града.  В 10,30 часа те ще получат изработена от учениците интерактивна игра. Поводът за подаръка е патронният празник на училището.

обновено на 20.01.21 в 09:58