Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Провал на срещата на защитници на парка до "Санкт Петербург" и кмета

Представителите на инициативния комитет за спасяването на парка зад  хотел "Санкт Петербург" не се срещнаха с кмета Здравко Димитров, въпреки че имаха уговорена среща в 15.30 часа. 

Председателят на  инициативният комитет Асен Костов  заяви пред медиите, че са разочаровани, но ще поискат нова среща с градоначалника. Той обясни, че ще настояват за сформиране на работна група, която да потърси най-разумното решение на казуса с парка. От инициативния комитет настояват най-после бункерът в парка, да бъде актуван като общинска собственост. 

Днес по-рано близо 30 човека, които живеят в района протестирах пред Административния съд, където за трети път бе отложено делото по казуса с парка. Според Костов юристът на общината не  защитава адекватно общественият интерес в съдебния процес и  не е представил важни доказателства в съда.

 „Всичко зависи от администрацията", допълни Костов. Представителите на инициативния комитет си тръгнаха с викове „оставка“.

От пресцентъра на община Пловдив изпратиха до медиите коментар,  че  твърденията за уговорена среща, не отговарят на истината.

 "Инициативният комитет, винаги единствено, уведомяват чрез съобщения във фейсбук групата си „Да спасим парка зад хотел „Санкт Петербург“ и и го препращат за сведение на пресцентъра.

Общината Пловдив не може да коментира съдебно дело. В този спор винаги сме отстоявали обществения интерес и ще продължим да го правим. С представители на инициативния комитет сме се срещали вече три пъти - с кмета Здравко Димитров – два пъти и един път с зам.-кмета арх. Невена Балчева. По време на тези срещи представителите на ИК получиха уверението, че Община Пловдив прави всичко възможно, за да не допусне тази площ да бъде застроена. Вярваме в независимата съдебна система и сме убедени, че тя също ще защити публичния интерес", пише в позицията на общината.
Още от категорията

Две работнички в Доспат са с коронавирус

Две жени, работещи в предприятие в Доспат са с положителни проби за COVID-19, съобщиха от РЗИ- Смолян.  Заразените са установени при изследвания на работещите в предприятието, след като през миналата седмица в МБАЛ - Гоце Делчев е хоспитализирана пациентка с коронавирусна пневмония, работеща в цех на същата фирма. В предприятието работят..

обновено на 06.06.20 в 17:14

41 са новите случаи на коронавирус у нас

Новите случаи на коронавирус у нас са 41 .  За последното денонощие са направени 1196 PCR теста. Това показват данните в Единния информационен портал за коронавируса в България.  Разпределението по области е, както следва: Благоевград – 1; Бургас – 1; Враца – 2; Габрово – 1; Кърджали – 2; Пазарджик – 2 ; Плевен – 1; Разград – 3; Сливен – 6; София..

обновено на 06.06.20 в 17:14

Автобус пропадна в канавка край Пловдив, няма пострадали

Междуградски автобус  е пропаднал  в канавката около кръстовището на Пещерско и Околовръстно шосе - съобщиха от пресцентъра на полицията в Пловдив.  Сигналът е получен на  тел 112 . Около 14 ч. автобус по линия Пещера-Пловдив с петима пътници се е обърнал в крайпътната канавка. Причината е техническа неизправност на превозното средство,..

публикувано на 06.06.20 в 16:05

Общината пуска допълнителни автобуси за Задушница

За осигуряване на нормално транспортно обслужване на гражданите по време на Черешова Задушница на 6 юни (събота), Община Пловдив пуска допълнителни автобуси.  От ОП „Организация и контрол на транспорта“ информираха, че градските автобуси по линии  №7, 11, 25, 27, 36 и 66 ще работят с делнично разписание, като №27 ще изпълнява празничния си..

публикувано на 06.06.20 в 07:39

Огнище на птичи грип край Асеновград

Около 72 000 кокошки от птицеферма край Асеновград  ще бъдат принудително умъртвени заради откритото в обекта огнище на Инфлуенца А (грип) по птиците. Това се реши на спешна среща на Общинската епизоотична комисия в Асеновград. Зоната, в която са пребивавали птиците, ще бъде механично почистена и многократно дезинфекцирана.  Ще бъдат дезинфекцирани..

публикувано на 05.06.20 в 17:47