Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Локомотив загуби тежко в последната си контрола в Турция

Локомотив (Пловдив) завърши лагера си в Турция с тежка загуба от Олимпик (Донецк) . "Смърфовете" отстъпиха с 0:4 от украинците, въпреки че през първото полувреме имаха по-сериозен превес. Евгений Тсумбалюк (40) даде преднина на украинците, а Максим Детерьов (61) удвои от дузпа. Андрей Кравчук (63) с премерен удар направи резултата класически. В последната минута на редовното време Максим Детерьов оформи крайното 0:4.

Локомотив започна в състав, който най-вероятно ще е титулярен за тима в първите пролетни официални срещи.

ЛОКОМОТИВ: Мартин Луков, Диниш Алмейда, Дейвид Малембана, Йосип Томашевич, Петър Витанов, Парвиз Умарбаев, Лукас Салинас, Момчил Цветанов, Бирсент Карагарен, Димитър Илиев, Анте Аралица

Още в 5-ата минута Локо бе близо до откриване на резултата. След центриране Малембана засече с глава, при което топката се удари в напречната греда, тупна около голлинията, след което бе изчистена от защитник на Олимпик в корнер.

 През първите десет минути Локомотив имаше тотално надмощие над своя опонент, който не успяваше да изнесе топката в половината на „смърфовете“. В 11-ата минута Мартин Луков се намеси добре при коварен удар от фаул. В 16-ата минута удар на Димитър Илиев се отби в крак на защитник и вратарят Владимир Кринский улови без проблеми. В 24-ата минута “смърфовете” проведоха бърза атака, при която Димитър Илиев комбинира с Бирсент Карагарен. Крилото влезе в наказателното поле и опита да върне топката към своя капитан, но защитник пресече подаването, като можеше да се стигне до ефектен автогол.

В 40-ата минута Олимпик (Донецк) поведе доста изненадващо, след като свари неподготвена защитата на Локомотив. Центриране към втора греда бе проспано от отбраната на “смърфовете” и Евгений Тсумбалюк протегна крак, за да отбележи.

В 55-ата минута Дейвид Малембана опита да изчисти с глава центриране от фланга, но прати топката на крака на футболист на Олимпик, който стреля от движение, но покрай гредата. В 61-ата минута главният съдия на срещата отсъди дузпа за нарушение на Диниш Алемйда в наказателното поле. Бранителят задържа играч на украинците за фланелката, заради което получи и жълт картон. Зад топката застана Максим Детерьов, който прати Илко Пиргов в обратния ъгъл и удвои преднината на тима си.

Изминаха едва две минути от втория гол във вратата на Пиргов и Олимпик успя да отбележи трети. Този път добра атака по десния фланг завърши с подаване на границата на вратарското поле, където Андрей Кравчук стреля технично в долния ляв ъгъл, а Пиргов нямаше какво да направи освен да изгледа топката. В 69-ата минута Гарсия Олмо стреля неточно от добра позиция. В 80-ата минута Илко Пиргов направи добро спасяване с една ръка, плонжирайки в долния десен ъгъл. В 87-ата минута Йосип Томашевич разтресе горната греда с мощен удар. В последната минута пловдивчани направиха груба грешка при изнасянето на топката и тя бе открадната от футболист на Олимпик. Той изскочи сам срещу вратаря и го простреля за 0:4.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Опитен съдия ще свири България – Северна Ирландия

Един от най-опитните гръцки съдии Анастасиос Сидиропулос ще ръководи втората среща на българския национален отбор по футбол в турнира на УЕФА Лига на Нациите – домакинството на Северна Ирландия в Пловдив на 8-и септември. 45-годишният Сидиропулос е международен съдия със значка на ФИФА от 2011-а година, а от 2013-а започва да получава мачове в турнира..

публикувано на 05.09.24 в 18:06

Локомотив уреди контрола с Берое

Представителният отбор на Локомотив (Пловдив) уреди контрола по време на паузата за национални отбори. „Черно-белите“ ще премерят сили с Берое (Стара Загора). Двубоят ще се проведе тази събота (07.09) от 17:30 часа на стадион „Локомотив“ в Пловдив. Контролата ще бъде открита за фенове на тима, но закрита за представителите на медиите.

публикувано на 05.09.24 в 18:01

БК "Локомотив" почита Пенка Стоянова с турнир

Баскетболният клуб "Локомотив" (Пловдив) ще организира мемориален турнир в памет на най-успешната баскетболистка на града - Пенка Стоянова. Надпреварата ще се състои на 21 и 22 септември с участието на четири отбора. Освен "Локомотив", в турнира ще се включат още съставите на "Видабаскет" (Видин), "Политехника" (Дупница), както и тимът на "Работнички"..

публикувано на 04.09.24 в 15:13
Григор Димитров

Контузия извади Гришо от US Open

Григор Димитров отпадна на четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставеният под №9 българин имаше сериозен физически проблем и отстъпи с 3:6, 7:6(5), 3:6, 1:4 и отказване срещу от №20 в световната ранглиста Франсис Тиафо (САЩ). Срещата продължи точно три часа. Така Григор не успя да повтори най-доброто си класиране на US Open. През..

публикувано на 04.09.24 в 09:41
ВК

ВК "Локомотив Авиа" ще атакува волейболния връх от Пловдив

ВК "Локомотив Авиа" има за цел призово класиране през предстоящия сезон в мъжкия волейболен елит на България - Суперволей. Това обявиха президентът на клуба Ивайло Константинов, главният мениджър Людмил Найденов и старши треньорът Найден Найденов по време на съвместна пресконференция в Община Пловдив с кмета на града Костадин Димитров и заместник-кмета..

публикувано на 03.09.24 в 12:36