Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Въвеждат еднопосочно движение на 15 улици в центъра на Пловдив

Ще има повече места за паркиране

Движението за автомобили в карето между бул. „Източен“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Богомил“ и ул. „Цар Асен“ става еднопосочно, съобщи директорът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ инж. Пламен Вълков. 

Близо половината от общо 250-те пътни знаци вече са поставени, очаква се към средата на идната седмица да приключи монтажът и на останалите.

Новата организация обхваща 15 улици: „Славянска“, „Кръстец“, „Борислав“, „Петко Д. Петков“, „Легия“, „Сан Стефано“, „Лозенград“, „Беласица“, „Хан Аспарух“, „Тодор Бурмов“, „Родопи“, „Добри Войников“, „Тодор Влайков“, „Иларион Макариополски“ и „Доктор Владо“.

„Промените са съобразени с Генералния план за организация на движението, като една от целите е да се разтовари трафикът“, коментира инж. Вълков.

Според заместник-кмета на Пловдив по транспорт Тодор Чонов въвеждането на еднопосочно движение помага и за решаване на проблема с паркирането: колите могат да спират вдясно, а на по-широките улици – и от двете страни. Той посочи, че се работи в координация с Пътна полиция и Общинска полиция.

Заместник-кметът напомни, че в момента се води широка обществена дискусия за възможността да се създаде „Зелена зона“ за платен престой на автомобилите срещу по-ниско заплащане в сравнение със сега съществуващата „Синя зона“.


Галерия

Още от категорията

549 станаха болните от COVID-19, всички нови осем случая са в София

549 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 8 нови случаи, като всички те са в София.  39 са вече излекуваните пациенти от COVID-19 в България. Няма нови болни в Пловдив и Пазарджик, а последният случай на коронавирус в Смолян беше съобщен тази сутрин. Това е 66-годишна жена...

публикувано на 06.04.20 в 16:52

6 арестувани в 3 пловдивски села, 10 глобени за "разходки"

Шестима са арестувани  при Специализирана полицейска операция срещу битовата престъпност в  три пловдивски села - Трилистник,  Скутаре и Рогош. Това са четирима мъже и две жени, задържани за срок от 24 часа.  Те са на възраст от 23 г. до 62 г.   Образувани са досъдебни производства и проверки за незаконно държане на акцизни стоки без..

публикувано на 06.04.20 в 16:00

Дъждът свлече кална маса под Асенова крепост

     Две нови свлачища са възникнали на пътя Асеновград - село Лясково. Заради обилните валежи земна маса се е свлякла под Асенова крепост, на пътния участък точно между двата светофара, които обезопасяват голямото свлачище, възникнало преди години, обясниха от общината.   Другото е на пътя за село Лясково, над Асенова крепост, където вчера свлечена..

публикувано на 06.04.20 в 15:56

Жертва на коронавируса и в Пещера, заразените са вече 541

19 са новите потвърдени случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. Така общо случаите стават   541 .  Увеличението е с 3,6 % спрямо предишното денонощие.  Няма засегнати нови области.  Настанените в болница са 210 души, а 22 са в интензивни отделения. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски от Националния оперативен щаб...

обновено на 06.04.20 в 15:50

Лабораторията COVID-19 в Пловдив ще е готова следващата седмица

Здравното министерство е одобрило организацията на болниците в пловдивска област за прием и лечение на пациенти с COVID-19, извършена от Областния кризисен щаб, това съобщи Дани Каназирева на пресконференция на Областния кризисен щаб. Припомняме, че леглата за лечение на пациенти с леки усложнения от коронавирус в Пловдив и областта са 725, а..

обновено на 06.04.20 в 15:50