Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова има още какво да желае от пловдивските социалисти

| обновено на 08.02.20 в 12:09

Целта на срещата в Пловдив е да чуя социалистите за оценката за ситуацията в страната. От тях искам и оценка за ситуацията в БСП преди изборите на ръководство през април. Това е важен момент на партията ни, защото веднъж на четири години правим своя избор. Силата е в социалистите по места, защото за първи път избираме лидер на партията пряко. Това каза в Пловдив лидерът на партията Корнелия Нинова. Тя дойде в града по покана на дискусионен клуб „Георги Кирков“, чийто председател е Иван Петков. 

Неговата цел е да се кандидатира за лидер на градската организация на червената партия през март. Той и групата около него искат смяната на досагашния председател Красимир Трифонов, който не присъства на срещата с Корнелия Нинова. 

В залата не беше и Георги Гергов, областен лидер на БСП. Във връзка с отношенията й с Гергов Нинова заяви, че те са нормални и колегиални. Тя каза, че разговаря с Гергов на пленуми на партията в София.

Смяна на ръководството дали ще има, зависи само от пловдивските социалисти. Те сега трябва да си изберат градското ръководство, после след Конгреса ще има избор и на областно ниво, поясни Нинова. Тя смята, че резулататите от последните избори за пловдивската организация не са отлични и има какво да се желае.

Нинова каза, че се намираме в изключително сложна ситуация в България, трябва да се готвим и за парламентарни  избори, допълни тя.

По думите й БСП участва в последните два протеста, депутати от левицата са се включили и са били приети от хората добре. Работим за промяна на това управление на правителството на Борисов, каза Нинова. Кога ще организираме ние самостоятелен митинг, ще ви уведомим, когато го решим, заяви Нинова. Тя отрече да прави чистки на „Позитано“ 20 и не се страхува от конкуренцията на Кирил Добрев. Всеки е свободен да се кандидатира в нашата партия за лидер, нашата задача е да организираме свободен избор, допълни тя.

Срещата се проведе в пловдивския хотел "Марица". Присъстваха народният представител от БСП доц. Георги Йорданов, както и дългогодишният лидер на партията в Пловдив Захари Георгиев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Оградата на Небет тепе е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и МК

Оградата на Небет тепе трябва да се премахне, защото е недопустима и не е съгласувана с НИНКН и Министерство на културата, се казва в нова, втора за тази седмица позиция на Института за опазване на културното наследство. От там уточняват, че становището им е последователно и непроменено от 2022 година досега, като препоръката  към община..

обновено на 19.04.24 в 15:23

Тържествено откриват Градската градина на Пловдив

С богата тридневна програма официално откриват обновената Първа градска градина в България, създадена 1878 година в Пловдив. Церемонията по откриването започва след малко повече от два часа на централната алея в градината на ул. „Христо Г. Данов“.  Веднага след прерязването на лентата пространството ще бъде огласено от Държавна опера –Пловдив...

обновено на 19.04.24 в 15:22

Предстоят спорове дали ул. "Христо Г. Данов" да бъде пешеходна

Шест комисии в Общинския съвет допуснаха в зала да се гледа предложението на районният кмет Георги Стаменов част от улица „Христо Г. Данов“ да стане пешеходна зона. Мнението на съветниците от различните групи в Общинския съвет не е еднозначно, тъй като има протести и от страна на живущите в този участък, както и на собствениците на магазини, а..

обновено на 19.04.24 в 15:14

7 г. затвор за командоса, убил полицай в любовен триъгълник

С окончателно решение Върховния касационен съд наложи ефективна присъда от 7 г. затвор за бившия сержант от карловската бригада Ангел Желязков.    На 20 май 2018 година той уби полицая Добромир Лазаров в "Кючук Париж" след яростен скандал за жена, която споделяли и двамата.   Делото премина през няколко противоположни обрата, като първоначално..

публикувано на 19.04.24 в 15:04

Обмисля се 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна

МОН обмисля да предложи 2-ри май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков в Пловдив.  Предложението ще бъде взето днес или най-късно утре, след анализ на всички данни от страната. Тъй като много кметове на общини вече обявиха 2-ри май за неучебен, министърът уточни, че подобно решение на просветното ведомство ще..

обновено на 19.04.24 в 13:39