Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Автобус №25 вече е без кондуктор, следват №7 и №113

| обновено на 10.02.20 в 16:59

Автобусите по линия 25 тръгват с безкондукторно таксуване от днес, съобщи заместник-кметът Тодор Чонов след среща с фирмите превозвачи. 

По маршрута ще има контрольори, които ще информират пътниците как да чекират картите си или как да закупят билети.

Успоредно с пилотното въвеждане на безкондукторното таксуване ще продължи и техническата работа по електронните табла на спирките, за да се гарантира точното време на пристигане на автобусите.

Следващата седмица безкондукторно таксуване ще има по още 2 градски линии – № 7 и 113. Зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов подчерта в интервю за Радио Пловдив, че служители от ОП „Транспорт“ ще помагат на гражданите да се таксуват с билети или карти, но няма да налагат глоби през първите дни. 

Затяга се контролът върху диспечерите и шофьорите на всички 285 автобуси в Пловдив, за да се отчита навреме движението им от таблата по спирките. 90 % от таблата вече работят коректно и дават вярна информация, посочи още зам.-кметът. 

Продължава работата по софтуера на транспортната система заедно с представители на испанската фирма „Индра“, за да отстранят проблемите. 

Зам.-кметът Тодор Чонов каза още, че евентуалното разширяване на транспортната схема на Пловдив до индустриалната зона на север и селата на юг ще бъде обсъдена след конкурса за новите превозвачи, вероятно през април или май.

В предаването "Точно днес" управителлят на "Хеброс бус" Веселин Дошков обясни, че превозвачите имат готовност и съдействат за въвеждане на безкондукторното пътуване.

Според него разширяването на транспортната схема на града към промишлените зони не е уместно решение и няма да повлияе на трафика по начина, който общината очаква.


Още от категорията

Да уважаваме това, че у нас COVID-19 се развива по-леко

"В Кувейт около 90 хиляди са болните от коронавирусна инфекция. От 13 март до преди около 10-тина дни имаше извънредно положение. То включваше полицейски час, което означава, че човек не може да излезе никъде, освен за неотложни нужди. Но и сега в магазина влизаш с маска и ти мерят темпеатурата". Това разказва поетът и художник Георги Веснаков,..

публикувано на 25.09.20 в 17:02

От общественото поведение зависи развитието на Ковид 19

Тезата, че разпространението на коронавируса не зависи от самия вирус, а от нашето отношение към него, е на д-р Александър Симидчиев, член на Националния кризисен щаб  и председател на сдружение "Въздух за здраве". „Вирусът се движи от поведението на хората,и от предпазните мерки, доколко ги  спазваме“, каза пулмологът и определи..

публикувано на 25.09.20 в 15:57

За 16 г. членство в НАТО Граф Игнатиево още чака придобивки

Днес в АБ Граф Игнатиево завършва най-мащабната за тази година международна летателна тренировка „Тракийска пепелянка“, която домакинстват и в която участват българските ВВС.  В медийния ден в четвъртък в базата пристигнаха президентът Румен Радев и посланичката на САЩ Херо Мустафа.   Попитахме кметът на Граф Игнатиево Нестор Чочев каква е..

обновено на 25.09.20 в 15:47

Разкриват тайните на Златния град на траките край Карлово

Продължава археологическото проучване на Тракийския селищен център, известен като Златния град,  край село Васил Левски.  Тракийският селищен център VI-V в. пр.Хр. е открит в началото на 90-те години от доц.Кисьов. Проучвания започват през 2005 година. През 2019 община Карлово отпусна средства за теренни и геофизични проучвания. Започна..

публикувано на 25.09.20 в 13:46

Български компании вече са основни инвеститори в ТИЗ

За икономическата среда в региона, за силните нови проекти, които водят инвеститори дори в ковидкризата, говорим с инж.  Пламен Панчев , създател на Тракия икономическа зона (ТИЗ). Той представи новата фабрика за 30 млн. лева в община Марица и най-модерния обучителен център за ученици в България, казваме и какво прави България по Зелената сделка, с..

публикувано на 25.09.20 в 09:44