Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Автобус №25 вече е без кондуктор, следват №7 и №113

| обновено на 10.02.20 в 16:59

Автобусите по линия 25 тръгват с безкондукторно таксуване от днес, съобщи заместник-кметът Тодор Чонов след среща с фирмите превозвачи. 

По маршрута ще има контрольори, които ще информират пътниците как да чекират картите си или как да закупят билети.

Успоредно с пилотното въвеждане на безкондукторното таксуване ще продължи и техническата работа по електронните табла на спирките, за да се гарантира точното време на пристигане на автобусите.

Следващата седмица безкондукторно таксуване ще има по още 2 градски линии – № 7 и 113. Зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов подчерта в интервю за Радио Пловдив, че служители от ОП „Транспорт“ ще помагат на гражданите да се таксуват с билети или карти, но няма да налагат глоби през първите дни. 

Затяга се контролът върху диспечерите и шофьорите на всички 285 автобуси в Пловдив, за да се отчита навреме движението им от таблата по спирките. 90 % от таблата вече работят коректно и дават вярна информация, посочи още зам.-кметът. 

Продължава работата по софтуера на транспортната система заедно с представители на испанската фирма „Индра“, за да отстранят проблемите. 

Зам.-кметът Тодор Чонов каза още, че евентуалното разширяване на транспортната схема на Пловдив до индустриалната зона на север и селата на юг ще бъде обсъдена след конкурса за новите превозвачи, вероятно през април или май.

В предаването "Точно днес" управителлят на "Хеброс бус" Веселин Дошков обясни, че превозвачите имат готовност и съдействат за въвеждане на безкондукторното пътуване.

Според него разширяването на транспортната схема на града към промишлените зони не е уместно решение и няма да повлияе на трафика по начина, който общината очаква.


Още от категорията

Всички политици искат част от баницата, а баница няма

Надявах се, че българските политици да се обединят в такава ситуация, но това не се случи, така политологът Татяна Буруджиева започна своя коментар за   последните политически страсти и популизма, избуяли в условията на извънредно положение, изразени в дебата за депутатските заплати и критиката на президента. В политиката има такива..

обновено на 07.04.20 в 16:02

В разпространението на Ковид-19 в Пловдив няма ескалация

31 са случаите на Ковид - 19 в Пловдив. Това съобщи тази сутрин директорът на РЗИ д-р Ваня Танчева .  Тя каза в интервю за Радио Пловдив, че има един екстубиран пациент, което е успех на този етап от неговото лечение. Д-р Танчева поздрави колегите си с днешния професионален празник и специално пожела здраве за медиците от болниците: "Свети..

обновено на 07.04.20 в 11:31
Д-р Иван Маджаров

Повече от 85% заплащане за болниците сега е рекет

В условията на  извънредното положение продължаваме да информираме за: нови инициативи, промени в ход и празник насред пандемия. С д-р Иван Маджаров, председател на БЛС ще коментираме в деня на работещите в здравеопазването: как болниците ще се справят с 85% от очакваните средства. Тази мярка идва след свитата дейност на лечебниците заради..

обновено на 07.04.20 в 10:37

Важно е да се удължи времето за диалог по програмата "Инвитро"

По правилата на общинския съвет продължава общественото обсъждане на правилника за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. За някои от спорните моменти, по които тече нова петиция на активни граждани говорим с д-р Иван Црънчев , общински съветник от ВМРО и член на комисията по професионална етика на БЛС-Пловдив. Д-р Црънчев..

публикувано на 07.04.20 в 10:00

Шием маски и помагаме на героите на деня

В програма "Точно днес" разговор с  Елица Георгиева , управител на малко немско предприятие у нас, която разказва за решението да помогнат в кризата с COVID-19. Тя споделя опит как от фирма, която прави ветеринарни протези, те пренастроиха мощностите си - да шият маски. Елица Георгиева каза, че според нея "доброто също е заразно" и започна..

публикувано на 07.04.20 в 09:55