Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голямото преасфалтиране в Пловдив започна от "Тракия"

| обновено на 10.02.20 в 13:24

Община Пловдив започва преасфалтиране на най-компрометираните квартални улици в целия град. Първо в списъка е „Околовръстното шосе“ на „Тракия“. Шест милиона лева са отпуснати на всички районни кметове за преасфалтирането.

Стартът строително-ремонтните дейности беше даден днес, а кметът Здравко Димитров, кметът на района Костадин Димитров и заместник-кметът по „Строителство и инвестиции“ Пламен Райчев на място инспектираха участъка.

На „Околовръстното“ на „Тракия“ ще бъдат положени два пласта асфалт на южното платно на булеварда или общо 4200 кв. м. Стойността на ремонтните дейности е около 220 000 лева. Очаква се в рамките на две седмици участъкът да бъде напълно обновен. Въведена е временна организация на движението, като то няма да бъде спирано изцяло.

Заместник-кметът Пламен Райчев подчерта, че специално за район „Тракия“ парите за ремонти, които ще бъдат заделени, са в размер на 1 милион лева. С тях ще бъдат преасфалтирани още участъкът пред ТЦ „Форум“ до кръстовището с улица „Шипка“ и продължението на ул. „Съединение“, където след блок 7 и 9 също ще бъде положен нов асфалт.

В район „Северен“ ще започне с преасфалтирането на двете платна в участъка пред Панаира от моста на река Марица до кръговото кръстовище. Ремонтът ще става през нощта, за да не се натоварва трафикът.

В „Южен“ ремонтира в зоната на бул. „Александър Стамболийски“, а в „Западен“ ще бъдат рехабилитирани 4 улици за 700 000 лева. Ще се конкретизира и кои улици в районите „Източен“ и „Централен“ имат най-голяма нужда от ремонт, за да бъдат включени в план-графика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Чистенето, миенето и зимната поддръжка на Пловдив ще струват 100 мил. лв

Над 89 и половина милиона лева без ДДС /89 582 476/ ще струва сметопочистването, разделното събиране, транспортирането на битовите отпадъци, машинното почистване и миене на Пловдив, както и зимното поддържане, според обявената днес обществена поръчка. С ДДС стойността на поръчката става 107 милиона и половина лева. Тя е обявена за пет от районите на..

публикувано на 23.07.24 в 14:19

На летище Пловдив изпратиха спасителните екипи от Испания и Чехия

Вътрешният министър Калин Стоянов се срещна на летище Пловдив с чешките и испанските пожарникари, оказали помощ на българските си колеги в овладяването на възникналите в страната пожари.  Спасителните екипи бяха изпратени от пловдивското летище. Чешките и испанските пожарникари участваха активно в гасенето на големите пожари в Ямболско, в..

публикувано на 23.07.24 в 14:17

Комисия описва щетите от пожарите в община Калояново

Община Калояново създаде комисия, която описва щетите от пожарите миналата седмица.  Социалните работници са в контакт с всички пострадали и събират информация за конкретните нужди на всяко домакинство.  Предстои да бъде организирана и дарителска кампания за подпомагане на пострадалите от пожарите жители на община Калояново. Кметът..

публикувано на 23.07.24 в 13:01

Задържаха 3-ма мъже, ограбили турски граждани на АМ "Тракия"

Полицията в Пазарджик задържа 3-ма столичани, ограбили турски граждани на АМ „Тракия“. В неделя вечерта в полицейските управления на Септември и Пазарджик е получена информация за извършени две кражби от паркирани леки автомобили.  Возилата били оставени на паркинги към бензиностанция и заведения на бързо хранене в района на АМ „Тракия“...

публикувано на 23.07.24 в 11:40

56-годишен мъж е причинил пожара край Овчеполци

56-годишен мъж е задържан заради пожара, унищожил сухи треви край пазарджишките села Овчеполци и Цар Асен в понеделник. Според разследването той е предизвикал инцидента по невнимание.  Мъжът от Овчеполци е вторият задържан за пожари в Пазарджишка област тази седмица.  Задържаха 19-годишен, запалил терен при фотоволтаици до Пещера..

публикувано на 23.07.24 в 11:11