Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Защитници на парка зад х-л "Санкт Петербург" протестират на сесията

| обновено на 11.02.20 в 11:59

Представители на ИК за защита на градинката зад хотел „Санкт Петербург“ дойдоха на заседанието на Пловдивския ОбС, за да изразят недоволството си от начина, по който се води делото от юристите на Общината. 

Председателят Асен Костов заяви категорично от трибуната, че се действа тенденциозно с цел делото да бъде загубено. Като аргумент Костов посочи, че независимо, че ПУП-ът бе променен под обществен натиск и отреден за зелена площ, това не е отчетено в приложената към делото документация. 

Той призова ОбС да възложи на кмета Здравко Димитров да привлече още двама юристи, както и един независим експерт за водене на делото от страна на общината. Костов подчерта още, че приложената експертиза по делото, независимо че е била приета от Общината, противоречи на интересите на жителите на квартала.

Тук сме днес и заради продажбата на общински имоти, която е залегнала в дневния ред. Много от тях съдържат и междублокови пространства и зелени площи, които ще бъдат отредени за застрояване, заяви Костов. Той призова съветниците да гласуват по съвест, за да осигурят по-добро и здравословно бъдеще за децата на Пловдив.

С 46 гласа „за“, без нито един „против“ и „въздържал се“ съветниците приеха и декларация против кариерите за добив на строителни и инертни материали в селата Белащица и Първенец. Документът ще бъде внесен в МОСВ, за да бъде прекратено отдаването им на концесия.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря

Локализирани са пожарите в общините Калояново и Хисаря.  Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора Екипи на пожарната , горското стопанство, доброволци и военни с техника продължават работа в засегантия от огъня периметър,  съобщи за Радио Пловдив   областният управител на Пловдив  и председател на оперативния щаб за..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Трети ден продължава потушаването на пожарите в Средна гора

Трети ден продължава борбата с огнената стихия на територията на общините Калояново и Хисаря, където бе обявено бедствено положение. Огнищата обхващат периметър от 15 хиляди декара гори и равнини площи.  Съдействат и военните от пловдивския 91-ви инженерен батальон за обща поддръжка.  Основните усилия днес са насочени към потушаването на огъня при..

обновено на 14.07.24 в 12:27

Откриха зона за шах на открито на Гребната база

С демонстративна партия шах между гросмайстор Виктория Радева и кмета на Пловдив Костадин Димитров на Гребната база бе открита нова площадка за шах на открито.  Играта завърши реми, а след това европейската ни шампионка показа пред присъстващите партията й от първия кръг на Европейското в Баку. Зоната за шах се намира до Младежкия център и..

публикувано на 14.07.24 в 12:27

100 колоездачи се включват във велотур "Момчиловци"

Национален велотур „Момчиловци“ се провежда днес в известното родопско село. В четвъртото издание на велотура ще участват над 100 колоездачи от цялата страна. Те ще преминат по 100-километров кръгов маршрут. Той стартира и финишира в Момчиловци, преминавайки през Смолян, Търън, Стоянов мост, Баните. Колоездачите участват със собствен велосипед и..

обновено на 14.07.24 в 09:28

ВиК авария ограничава трафика по бул. "Цар Борис III Обединител"

Авариен ремонт на магистрален водопровод ограничава трафика по западното платно на пловдивския бул. "Цар Борис III Обединител“  в участъка от ул. "Цанко Дюстабанов" до кръстовището с бул. "Христо Ботев". От 9 до 17 часа се спира движението на моторни превозни средства в района, съобщиха от общинското предприятие "Организация и контрол на..

обновено на 14.07.24 в 09:28