Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Реализираме реформите в рамките на мандата, не може веднага

| обновено на 11.02.20 в 16:08

Кметът на Пловдив Здравко Димитров заяви, че обещаните реформи и проекти ще бъдат реализирани, но в рамките на мандата. По време на дебатите в Общинския съвет за бюджет 2020 той призова съветници от различните групи да спрат с прекомерните си искания за отпусане на средства.

Преди 12 години един кмет завари над 40 милиона лева в общината. Какво се случи с тези 40 милиона лева, попита Димитров и коментира, че и Дейвид Копърфийлд не може да ги скрие по- добре.

По думите му съветниците искат за три месеца чудеса да станат и призова групите да спрат с претенциите си към бюджета. На исканията на ГЕРБ на районните администрации да бъдат отпуснати общо 3,3 милиона лева, той заяви, че когато се реализират проекти те са, както за отделния район, така и за града.

Кметът защити и намерението на администрацията да изтегли кредит от ЕИБ. Според него Европа дава евтини пари и те трябва да бъдат взети. Всеки бизнес разчита на кредити, а не на собствени пари, за да работи, добави Здравко Димитров.

ГЕРБ поиска почивка, за да реши дали да подкрепи бюджета и след разговорите и получените средства гласува "за".


Още от категорията

Поне 2 години ще престоим в чакалнята на Еврозоната

Премиерът Борисов смята, че България може да кандидатства за така наречената „чакалня на еврозоната“ до края на месеца. Досегашното му становище от февруари, тоест отпреди кризата с коронавируса, бе да се изчака до юли, за да се постигне консенсус по въпроса в обществото.  Идеята да се поднови цялата документация на България за кандидатстването в..

обновено на 10.04.20 в 16:53

Пет пъти повече безработни в Пловдив заради COVID 19

От обявеното извънредно положение у нас във връзка с коронавируса на 13 март до вчера включително в Бюрото по труда в Пловдив са се регистрирали 3 544 души, по предварителни данни. Това е пет пъти повече в сравнение със същия период на миналата година, когато заявления за безработица са подали  664 човека, обяви в предаването на Радио Пловдив..

публикувано на 10.04.20 в 16:45

Властта дава разнопосочни сигнали и разделя хората

Държавата дължи на подкрепа на малките бизнеси, които ще загинат, ако държавата не ги подкрепи, а тя закъснява с мерките, смята доц. Алексей Пампоров - социолог от Института за изследване на обществата и знанието. Гладът е лош съветник , а  във Фейсбук са събират групи, които са готвят за протести. По негови данни има и заплашвани за дейността си в..

публикувано на 10.04.20 в 10:51
Доц. Андрей Чорбанов

Наивно е да се мисли, че може да има ваксина до 3 месеца

Проектът на българския  екип, който разработва ваксина срещу Ковид -19, вече е одобрен, получил е финансиране, в следващите дни предстои подписване на договорите и от понеделник учените започват работа.  Това съобщи в ефира на Радио Пловдив   създателят на проекта доц. Андрей Чорбанов от имунологичния департамент към Института по микробиолгия на..

обновено на 09.04.20 в 17:31

Каузата днес е да запазим живота

Много от празничните ритуали за Великден и Цветница тази година ще бъдат отменени или извършвани по различен в Бачковския манастир.  Каузата днес е да запазим живота, затова всички дейности тази година ще бъдат съобразени с карантината в страната, каза в интервю за Радио Пловдив игумена на Светата обител епископ Сионий. На Цветница няма..

публикувано на 09.04.20 в 17:25