Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Приеха бюджета на община "Марица"

С мнозинство от 22  гласа "за" местният парламент прие бюджета на община "Марица" за 2020 година. Против финансовата рамка, която е 31 милиона  176 хиляди лв., гласува само групата на БСП.

„Бюджетът е добре балансиран и съобразен с нуждите на всяко населено място. Това е причината някои села да получават повече средства, защото те са предназначени, за да решат наболял проблем“, посочи кметът Димитър Иванов.

Той даде пример със с. Радиново, където децата имат необходимост от втора детска градина, която в момента се проектира и предстои да бъде построена. Кметът подчерта още, че близо 2,5 млн. лв. от финансовия план се дават за ремонт на уличната инфраструктура във всички населени места.

Приоритетите на общинското ръководство през 2020 г. са секторите образование, благоустройство и опазване на околната среда, спорт, култура, здравеопазване и социални дейности.


Още от категорията

Ромската махала в Пещера под блокада заради коронавирус

Общинският кризисен щаб в Пещера се събра на заседание във връзка с 4-те случая на COVID 19 в ромския квартал Луковица в града, два от които нови, и реши да затегне мерките в него. От утре, 5 април, с кметска заповед се въвежда  пропускателен режим на входовете и изходите му. Ще се допуска излизане на хора само ако имат необходимост от медицинска..

публикувано на 04.04.20 в 15:46

Няма нови случаи на COVID -19 в Пловдив, в страната те са 21

В Пловдив и областта няма нови случаи на коронавирус за денонощието . Остават 29-те потвърдени. 14 са приети в болница, трима от тях в интензивни отделения, съобщи по време на редовната пресконференция тази сутрин проф. Венцислав Мутафчийски от Националния оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса.  В Пловдив мерките,..

обновено на 04.04.20 в 14:12

Мобилна апликация събира в национална система информация за Covid-19

" Мобилна апликация ще помага на гражданите проактивно да информират за текущото си здравно състояние и в същото време да има проактивна страна и от държавата, ако се налага ". Това каза Ивайло Филипов от „Информационно обслужване“ при представяне на Национална информационна система за борба с Covid-19. Филипов посочи, че системата има централен..

обновено на 04.04.20 в 14:11
Областен медицински щаб Пловдив

Близо 140 човека със съмнения за COVID 19 минаха през приемните кабинети

Близо 140 пациента са преминали през новите приемни кабинети в УМБАЛ „Каспела“ , Транспортна болница и МБАЛ Свети Пантелеймон“, съобщи областният управител Дани Каназирева. Данните са на директорите на лечебните заведения.  Кабинетите в трите пловдивски болници заработиха по предложение на областния управител с решение на Медицинския щаб...

обновено на 04.04.20 в 14:11

EVN България дарява 100 000 лв. за медиците в борбата им с COVID-19

EVN България дарява 100 000 лв. на Министерство на здравеопазването за подпомагане на българските медици и болниците в страната за справяне с последствията от разпространението на COVID-19.  Компанията превежда средствата към дарителската сметка на здравното ведомство по призива на Националния оперативен щаб за координиране на постъпващите от..

обновено на 04.04.20 в 13:58