Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Няма разногласия между съветниците от ГЕРБ и кмета

Просто имаше един конструктивен дебат. Бюджетът е един инструмент, а чрез него се постигат и правят определени политики. Всяка една политическа сила има право да поиска прекъсване на сесията, това заяви в интервю за Радио Пловдив Йордан Илиев, председател на групата на ГЕРБ в ОбС в Пловдив. Той коментира наложените от съветниците на ГЕРБ промени във финансовата рамка на града, които бяха направени след едночасово прекъсване на сесията на местния парламент.

За първи път групата на ГЕРБ се противопостави открито на свой кмет. Така се стигна до гласуване на допълнителни средства за районите, които са в размер на 3 милиона 300 хиляди лева.

Илиев обясни пред Радио Пловдив, че до тази ситуация се е стигнало заради организационно разминаване, но отрече да има разнобой между съветниците на ГЕРБ и кмета Здравко Димитров.

Естествено, че той има подкрепата на групата на ГЕРБ. Няма да се пропука мнозинството. Но не мога да бъда пророк – какво ще се случи през следващите десет години. Да поживеем до края на мандата и ще видим, коментира Илиев.


Цялото интервю с Йордан Илиев можете да чуете в звуковия файл.

Още от категорията

ТИЗ предлага лек за "икономическата" карантина

„Адекватни са мерките на държавата за бизнеса в условията на извънредното положение“ – заяви в интервю за Радио Пловдив основателят на „Тракия Икономическа зона“ Пламен Панчев. Според него сега е най-важното да се подобри логистиката, за да могат предприятията да получават суровини и материали, тъй като те поръчки си имат. „Трябва да..

публикувано на 27.03.20 в 16:28

Мярката 60/40 трябва спешно да се приложи

Националният съвет за тристранно сътрудничество заседава днес онлайн по повод изплащането на компенсации на работодатели, преустановили работа поради обявеното извънредно положение.   Предложенията на синдикатите за справянето с извънредната ситуация коментира директорът на Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ Любен Томев...

публикувано на 27.03.20 в 15:15

Дезинфекцираха Столипиново и Шекера заради коронавируса

Продължава чистенето на ромските квартали в Пловдив. До тази сутрин оттам са събрани и извозени 223 тона отпадъци. Тази сутрин извънредна дезинфекция е направена по девет улици в „Столипиново” и пет в „Шекер махала.  Дезинфекцията ще продължи и в предстоящите два почивни дни.  Предстои и да се сформират екипи, които с пръскачки да..

публикувано на 27.03.20 в 12:23

Кабинет в Транспортна болница консултира за COVID -19

В Транспортна болница Пловдив от полунощ заработи поредният консултативен медицински кабинет за пациенти със съмнение за коронавирус. Така филтрите за лица със сиптоми на COVID-19 под тепетата се увеличиха с още един.  Междувременно чрез доброволческата кампания "ЗаДоброто", свързана с кризата от коронавируса, към Транспортна болница бяха..

обновено на 27.03.20 в 09:43

Нужни са още мерки срещу кризата, сега рискът е за хората

На българската икономика са необходими антикризисни мерки с непосредствен ефект. От предприетите вчера от Правителството  нито една не е за безвъзмездно подпомагане на българските граждани. Това заяви икономистът и финансист Румен Гълъбинов Той посочи, че в Гърция например се дават по 800 евро на човек, който не може да работи в карантинен..

публикувано на 26.03.20 в 16:06