Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ревизията на приватизацията е много шум за нищо

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Решението на прокуратурата да извърши проверка на приватизационните сделки ме изненада, защото е прекалено късно за това. Такъв коментар направи по Радио Пловдив бизнесменът Владимир Каролев. Тази проверка много закъсня и няма да доведе до нищо, защото ако се открият някакви нарушения, особено ако разгледат така наречената „разбойническо-мениджърска приватизация“, която се правеше до около 2002 година, вече отдавна е минала всякаква давност, добави Каролев.

Затова по думите му, дори да излязат някакви факти за престъпления, те няма как да доведат до съответните наказания.

Освен това аз не знам каква експертиза имат от ДАНС и прокуратурата да разследват приватизационни сделки. Аз мисля, че те нямат такава компетентност и ако искат да направят нещо, трябва да назначат експерти, които разрибат от оценки на компании, от приватизация и от преговори.

Затова според мен това е по-скоро много шум за нищо, смята той.

Каролев са върна на работническо-мениджърската приватизация на софийски дружества в края на миналия век:

В приватизацията на общински предприятия в София доста активно участваха съветници както от БСП, така и от ОДС по това време. И всъщност нито едно от дружествата, които бяха приватизирани от РМД в столицата, нямаше служители на дружеството в борда. В бордовете бяха съветници и от двете партии или техни роднини, въпреки че БСП се правеха на опозиция. Ако това излезе документирано, нищо няма да може да се направи на тези хора, но поне ще се знае кой е виновен и ща има някаква политическа вина. А някои от тези хора са още в политиката, каза още Владимир Каролев.

В звуковия файл можете да чуете разговора на Екатерина Костова с него.


Още от категорията

КНСБ с горещ телефон и имейл за трудово-правни консултации

КНСБ - Пловдив открива горещ телефон 0882 355 172 от 9 до 18ч.  за въпроси, свързани с трудово-правни отношения в условията на кризата, предизвикана от пандемията на коронавируса. От конфедерацията на синдиката дадоха  и имейл.  Според проучване на КНСБ над 38 000 служители са засегнати до този  момент от започналата криза заради пандемията...

публикувано на 03.04.20 в 17:10

Да мислим за собствени ресурси, за да може ЕС да е по-подготвен

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен обяви мобилизирането на рекордните 2,77 трилиона евро за пандемията от коронавирус.  В предаването "Ден след ден" на Радио Пловдив евродепутатът от ЕНП (ГЕРБ) Андрей Ковачев коментира мащабната цифра така: Това не са пари от марсианци, кацнали в Брюксел. Това сме ние всички – това са средствата на..

публикувано на 03.04.20 в 17:08

"Столипиново" се чисти всеки ден, но и се замърсява

Мерките, които  ОП „Чистота“ предприема за поддържане на хигиената в „Столипиново“, включва поставянето на допълнителни контейнери за строителен отпадък, които да могат да бъдат ползвани като контейнери за отпадъци за битови нужди. В тези квартали населението има малко по-особена култура, но въпреки всичко хората продължават да изхвърлят отпадъци..

публикувано на 03.04.20 в 16:29

Дори президентът да говори опозиционно, то няма чуваемост

С политолога Анастас Стефанов от Изследователски център „Тренд“ коментираме евентуалното удължаване на извънредното положение от НС и разменените реплики между президента и премиера по този повод днес. Стефанов каза, че ситуацията е тревожна и конфликтът между двамата не е нов. Това говорене  е продължение на линията, която вече е зададена, не..

публикувано на 03.04.20 в 15:19

Да променим програмата "Инвитро" за още живот!

145 хиляди двойки в България се сблъскват с репродуктивни проблеми. До 8 април е срокът, в който се приемат предложения за корекции на общинската програма "Инвитро" в Пловдив.  За 2020 година от бюджета са определени 100 000 лева. Тече общественото обсъждане, предимно онлайн. Новата идея е да има промяна в сумата, която се отпуска на семействата...

публикувано на 03.04.20 в 09:03