Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ревизията на приватизацията е много шум за нищо

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Решението на прокуратурата да извърши проверка на приватизационните сделки ме изненада, защото е прекалено късно за това. Такъв коментар направи по Радио Пловдив бизнесменът Владимир Каролев. Тази проверка много закъсня и няма да доведе до нищо, защото ако се открият някакви нарушения, особено ако разгледат така наречената „разбойническо-мениджърска приватизация“, която се правеше до около 2002 година, вече отдавна е минала всякаква давност, добави Каролев.

Затова по думите му, дори да излязат някакви факти за престъпления, те няма как да доведат до съответните наказания.

Освен това аз не знам каква експертиза имат от ДАНС и прокуратурата да разследват приватизационни сделки. Аз мисля, че те нямат такава компетентност и ако искат да направят нещо, трябва да назначат експерти, които разрибат от оценки на компании, от приватизация и от преговори.

Затова според мен това е по-скоро много шум за нищо, смята той.

Каролев са върна на работническо-мениджърската приватизация на софийски дружества в края на миналия век:

В приватизацията на общински предприятия в София доста активно участваха съветници както от БСП, така и от ОДС по това време. И всъщност нито едно от дружествата, които бяха приватизирани от РМД в столицата, нямаше служители на дружеството в борда. В бордовете бяха съветници и от двете партии или техни роднини, въпреки че БСП се правеха на опозиция. Ако това излезе документирано, нищо няма да може да се направи на тези хора, но поне ще се знае кой е виновен и ща има някаква политическа вина. А някои от тези хора са още в политиката, каза още Владимир Каролев.

В звуковия файл можете да чуете разговора на Екатерина Костова с него.


Още от категорията

Пандемията помете порочния "индустриален туризъм"

Между 60 и 80 процента от очакваните чуждестранни туристи няма да посетят зимните ни курорти през предстоящия  сезон. Тази нерадостна прогноза бе направена пред няколко дни и тя се наслагва към резултатите от действителните загуби на фирмите през летния период. Въпреки това обаче, не може да се каже че туризмът е най-губещият отрасъл,..

обновено на 30.10.20 в 16:09

Болниците в Раковски и Първомай също с ковид-отделения

20 от 115 легла  са предвидените за лечение на леки случаи на ковид, в съответствие с решението за разкриване на ковид-отделение. Проблемът обаче освен структурен, е  най-вече свързан с човешките ресурси. Болницата не е изолиранан от проблемите на останалата част от България, но след като персоналът на новото отделение ще влиза в..

публикувано на 30.10.20 в 15:11

Езиковите центрове са против затварянето им

Асоциацията на езиковите центрове в България излезе с отворено писмо  към  министъра на здравеопазването, в което изразява несъгласието на гилдията да се забраняват „присъствените занятия в езиковите и образователни центрове, организирани от частни лица“ и подозират  специално отношение към неформалното образование.  Аргументите за това..

публикувано на 30.10.20 в 12:17

Дано "ковид-поколението" не се окаже неподготвено

"Въпреки че от началото на пандемията минаха около 9-10 месеца, все още ми се струва, че нямаме сигурни данни за това, какъв е имунитетът при преболедувалите, защото те са доста противоречиви, както е при всички нови подобни инфекции. По данни на руски автори, срокът е много кратък, за да е налице имунитет, осигуряващ липсата на подобно..

публикувано на 30.10.20 в 11:45

Разпродажбата на общински имоти задуши Пловдив

Архитект Иван Делчев е ръководител на екипа на „Булплан” ООД - София, изработил проекта за новия Общ устройствен план на Пловдив . В разработката са включени повече от 20 експерти. Пред Радио Пловдив арх. Иван Делчев коментира дискусиите с граждани от шестте района на Пловдив по основния документ за града, свързан с развитието му за 20 години..

обновено на 29.10.20 в 17:15