Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Докога златни пирамиди ще лъжат българина?

Докога златни пирамиди ще лъжат българина, и няма ли най-после да ни дойде акъла, това е основният въпрос според мен,  казва  писателят  от вестник "Стършел" Михаил Вешим.  

 Талончетата си стоят по магазинитие, въпросът е защо хората са толкова наивни, и защо вярват на реклами - то е ясно, всяка вечер им показваха някакви щастливци, които ще забогатеят от търкането на талончета. Това е масова психоза, но  докога българинът ще вярва, че богатството може да падне отгоре, а не с труд и акъл ?

Тази телевизионна измама, защото телефонните измамници ги преследват, нали, тия, които ви се обаждат по телефона и ви казват, да си хвърлите парите през балкона, полицията ги преследва, а срещу телевизионната реклама защо никой не взима мерки  - защото са включени много пари в бизнеса.

И какво стана  всъщност ? Забраниха частната лотария и стана държавна. Това ли беше проблема ? 

Според мен проблемът е много по-сериозен. Започва с рекламата за този вид  хазарт, която стига до обикновения човек и която  трябва да бъде забранена. С тая масова рекама го убеждават, че всеки може да стане милионер само с търкане. 

Много пъти ни лъгаха вече. И крайно време е хората да станат малко по-умни  и най-накрая да разберат, че богатството не пада отгоре с някакви златни пирамиди.  Все пак българинът трябва да разбере, че тия неща стават или с труд, или с много акъл някакъв. Но в България всеки вярва, че може да легнеш беден и да се събудиш милионер. Малко са тикаав примери в света. 

Цялото интервю с Михаил Вешим е в звуковия файл. Още от категорията

Всички политици искат част от баницата, а баница няма

Надявах се, че българските политици да се обединят в такава ситуация, но това не се случи, така политологът Татяна Буруджиева започна своя коментар за   последните политически страсти и популизма, избуяли в условията на извънредно положение, изразени в дебата за депутатските заплати и критиката на президента. В политиката има такива..

обновено на 07.04.20 в 16:02

В разпространението на Ковид-19 в Пловдив няма ескалация

31 са случаите на Ковид - 19 в Пловдив. Това съобщи тази сутрин директорът на РЗИ д-р Ваня Танчева .  Тя каза в интервю за Радио Пловдив, че има един екстубиран пациент, което е успех на този етап от неговото лечение. Д-р Танчева поздрави колегите си с днешния професионален празник и специално пожела здраве за медиците от болниците: "Свети..

обновено на 07.04.20 в 11:31
Д-р Иван Маджаров

Повече от 85% заплащане за болниците сега е рекет

В условията на  извънредното положение продължаваме да информираме за: нови инициативи, промени в ход и празник насред пандемия. С д-р Иван Маджаров, председател на БЛС ще коментираме в деня на работещите в здравеопазването: как болниците ще се справят с 85% от очакваните средства. Тази мярка идва след свитата дейност на лечебниците заради..

обновено на 07.04.20 в 10:37

Важно е да се удължи времето за диалог по програмата "Инвитро"

По правилата на общинския съвет продължава общественото обсъждане на правилника за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми. За някои от спорните моменти, по които тече нова петиция на активни граждани говорим с д-р Иван Црънчев , общински съветник от ВМРО и член на комисията по професионална етика на БЛС-Пловдив. Д-р Црънчев..

публикувано на 07.04.20 в 10:00

Шием маски и помагаме на героите на деня

В програма "Точно днес" разговор с  Елица Георгиева , управител на малко немско предприятие у нас, която разказва за решението да помогнат в кризата с COVID-19. Тя споделя опит как от фирма, която прави ветеринарни протези, те пренастроиха мощностите си - да шият маски. Елица Георгиева каза, че според нея "доброто също е заразно" и започна..

публикувано на 07.04.20 в 09:55