Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Съдят учителката от Хисар, шофирала пияна

| обновено на 14.02.20 в 11:29

Пловдивският Районен съд  разглежда по бързото производство  делото срещу 44-годишната Тонка Длагиева,  която на 12 февруари бе хваната да шофира рано сутринта  с 1,85  промила алкохол кръвта. Освен това, книжката ѝ била изтекла през месец юни миналата година. 

Тя признала, че е празнувала с приятелска компания до 4 часа сутринта и след кратак почивка тръгнала за часовете в училище. 

За шофиране в нетрезво състояние наказанието е от 1 до 3 години затвор и отнемане на шофьорската книжка за определен от съда период от време.


Още от категорията

618 са вече болните от коронавирус, седем са новите случаи

618 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Днес са доказани още 7 нови случая - шест в София и един в Панагюрище.  230 са хората с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 32 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники. Болните в Пловдив..

обновено на 09.04.20 в 18:49

Река Батанска край Мадан е сиво-бяла заради примеси от руда

Преустановено е заустването на води от рудник “Батанци” в река Батанска край Мадан.  Това е в резултат на извършена съвместна проверка от експерти на Регионалната инспекция по околна среда и води в Смолян, Басейнова дирекция „Източнобеломорски Район“ и Регионалната лаборатория по сигнал за побеляване на река Батанска от днес.  Рано сутринта е..

публикувано на 09.04.20 в 18:42

Стягат Римския стадион за лятото

Работата по посрещане на летния сезон в Стария град започна. Днес екипи на ОИ "Старинен Пловдив", ОП „Чистота” и ОП „Градини и паркове” започнаха подготовка на Римския стадион за първите си посетители след извънредното положение.  Екипите разкриха зазимените антични шахти и продължават работа с почистването на вековната отводнителна система на..

публикувано на 09.04.20 в 17:00

Оттеглиха предложението с 600 000 лева от КОЦ да се купи апаратура за Ковид-19

Кметът на Пловдив Здравко Димитров оттегли от дневния ред на  сесията на Общинския съвет предложението 600 000 лв. от бюджета на Онкологичния център да бъдат използвани за закупуване на апаратура, легла и матраци за болниците "Св.Мина" и "Св.Пантелеймон" за болни с Covid-19.  Той  отрече новината, че средствата от онкоболните се насочват за други..

обновено на 09.04.20 в 16:51

Съветниците гласуваха облекчения за бизнеса и пловдивчани в кризата

Мерките за облекчаване на малкия и среден бизнес в Пловдив бяха приети днес от общинските съветници. Те ще важат обаче до края на извънредното положение, което на този етап е до 13 май.  Не бе прието предложението на БСП това стане за три месеца след края на мерките в страна за ограничаване на Covid-19.  Всички собственици на заведения и..

обновено на 09.04.20 в 16:51