Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Условна присъда за учителката от Хисар, шофирала пияна

| обновено на 15.02.20 в 08:53

Една година затвор условно, отнемане на книжката за същия период и 200 лева глоба получи учителката от Хисар, която бе заловена да шофира след употреба на алкохол. 

Присъдата на Районния съд в Пловдив е с тригодишен изпитателен срок. До наказанието се стигна, след като подсъдимата сключи споразумение с прокуратурата и призна изцяло вината си.

„Случи се едно абсолютно недоразумение, една абсолютна глупотевина, това е!“ – коментира накратко пред медиите след като чу присъдата си Драгиева, която допълни, че съжалява за стореното.

Преди 3 дни 44-годишната Тонка Драгиева бе заловена да шофира с 1,85 промила алкохол, отчетени сутринта от дрегер пред училището, в което тя преподава физическо възпитание. Освен че е карала в нетрезво състояние, шофьорската ѝ книжка била изтекла през юни, миналата година – отчели в наказателния акт служителите от РПУ-Хисар.

Самата Драгиева не е оспорвала показанията на дрегера и не е дала проба за кръвни изследвания. Докато траеше бързото производство, тя заяви пред медиите, че е пила на празненство бяло вино до 4 часа сутринта, след което поспала два часа и станала за работа в училище. Така се стигнало и до проверката, до която обаче учителката не е имала нарушения, нито пък присъди.


Още от категорията

Незаконните тръби от хвостохранилището на "Лъки Инвест" вече са премахнати

Незаконната тръба от хвостохранилището на "Лъки Инвест" АД, както и двете дренажни тръби, посредством които беше допуснато умишлено заустване на производствени води в река Юговска, вече са запушени. Това установи извънредна проверка на РИОСВ-Смолян, извършена днес около обяд, съобщиха от Министерството на околната среда и водите.  По време на изненадваща..

обновено на 23.02.20 в 14:38

Горя нощен клуб в Пловдив

Нощен клуб в Пловдив горя тази нощ, като се наложи за кратко евакуация на посетителите, съобщиха за Радио Пловдив от пожарната.  Фолк клуб Premier е пламнал около 2.00 ч. през нощта. Няма пострадали хора. Според очевидци огънят е тръгнал от тавана в резултат на пироефекти.  Пожарникарите са действали незабавно и пламъците са потушени, преди да се..

публикувано на 23.02.20 в 14:26

Повдигнаха обвинение на двамата задържани за замърсяването на р. Юговска

Районната прокуратура в Асеновград повдигна обвинение на управителя на "Лъки Инвест" АД и на отговорника на хвостохранилището на дружеството за това, че са допуснали замърсяване с цианиди на водите на река Юговска.  84-годишният управител Любен Васев и 55-годишният Румен Караисенов са задържани с постановления на наблюдаващия прокурор за 72 часа...

публикувано на 23.02.20 в 12:51

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 23.02.20 в 10:33

Вторите проби потвърдиха тежкото замърсяване на р. Юговска

Силно завишени стойности на свободни цианиди показва анализът на водните проби, взети от незаконната тръба на утаителя към хвостохранилището - Лъки 2. Отчетени са  12 милиграма на литър при норма на отпадъчни води 0,1 милиграма на литър.  Аналогични са и анализираните показатели от тръбите, отвеждащи дренажи води – 13 милиграма на литър ...

обновено на 23.02.20 в 10:32