Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

65 заседания месечно за всеки съдия от Пловдивския районен съд

87 процента от делата, постъпили в Пловдивския районен съд, са разгледани за 3 месеца – посочи в годишния си отчет председателят на съда Иван Калибацев. Съдебната институция обслужва близо 600 хил. души, чийто дела се гледат от около 45-има магистрати в района.

„На един съдия се падат по 65 заседания месечно, като районните магистрати са по-натоварени дори от колегите си в Софийския районен съд“ – изтъкна Калибацев.

Продължава сътрудничеството между Районния съд и Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

„Студентите от Юридическия факултет ще могат да карат изнесени упражнения в Съдебната зала, като присъстват на съдебни дела и след това обсъждат казусите с магистратите“ – съобщи Калибацев.

„Това ще даде предимства на нашите студенти в конкуренция с възпитаниците на останалите учебни заведения, тъй като ще имат реална съдебна практика“ – изтъкна деканът на Юридическия факултет Даниела Дончева.


Още от категорията

Отворено писмо - 2

Скъпи слушатели и читатели! Благодарим за подкрепата! Продължаваме да настояваме за увеличаване на бюджета на Радио Пловдив и за премахване на финансовите дисбаланси в системата на БНР! След проведени срещи с и.д. генералния директор и УС на БНР екипът на Радио Пловдив получи уверение, че поставените проблеми ще бъдат разгледани и ще се направи опит..

обновено на 17.02.20 в 17:41

Пламна грип във ферма за патици в Раковски

Българската агенция по безопасност на храните констатира първо огнище през 2020 година на Инфлуенца по птиците в България. Националната референтна лаборатория  потвърди огнище на високопатогенна Инфлуенца H5N8 в животновъден обект за отглеждане на патици в Раковски. В момента на регистриране на огнището във фермата се отглеждат 5 830..

публикувано на 17.02.20 в 14:43

Арестуваха много пияна шофьорка, носила и синтетична дрога

Полицията в Пазарджик задържа 42-годишна жена, седнала зад волана след употреба на солидно количество алкохол. Тестът с дрегер отчел 2,5 промила алкохолна концентрация в кръвта й.  Леката кола на пазарджиклийката била спряна рано сутринта вчера на бензиностанция на изхода на града. При проверката на автопатрула от сектор „Пътна полиция“ се..

публикувано на 17.02.20 в 13:39

Арестуваха двама, обирали монетите от фонтана на Бачковския манастир

Двама мъже са арестувани докато крадат монети от фонтана на Бачковския манастир. Кражбата е забелязана от 19- годишен посетител на обителта, който подал сигнал в полицията.  Задържаните са 22- годишен мъж от Асеновград и 6- години по- голям от него жител на Садово. И двамата са криминално проявени. В момента те са задържани за 24 часа като случаят..

обновено на 17.02.20 в 13:22

Грипът официално си тръгна от Пловдив

Р егионалната здравна инспекция в Пловдив отмени ограничителните мерки, въведени в края на януари заради грипната епидемия. Това означава, че от днес се възстановяват свижданията в болници, плановите операции, детските и женските консултации.  Причината е спадът, който бележи заболеваемостта от остри респираторни инфекции и грип. По последни..

публикувано на 17.02.20 в 12:03