Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Любовта прави деня незабравим


По-скоро любовта прави деня незабравим, отколкото датата 14 февруари, смята Неда Загорчинова, която е сватбен агент. Много хора използват, разбира се, тази популярна дата, за да покажат любовта си и използват всякакви изненади.

Дати като 20.02 2020 или 02.02.2020 са сред най-запазваните за сключване на брак и за сватбени тържества, така че нумерологията така или иначе влияе, добави тя.

 Все повече двойки се опитват да избягат от традицията. В същото време обаче традициите се и тачат-къде заради съвети от роднини, къде заради свързаност със обичаите, предавани в семейството, смята още Неда Загорчинова.

На една типична сватба в последно време се събират около 100-150 души. Като се подготвят, такова число им изглежда голямо, но когато започнат да правят списък на хората, които искат да поканят, пак стигат до горе-долу този брой.

Опитът на сватбения агент показва, че все повече двойки предпочитат така наречения "изнесен ритуал", не в ритуалната зала, а по-често сред природата.

Още от категорията

Рехабилитацията на Пречиствателната станция с най-нови съоръжения

Около две години е бил срокът от момента на обявяването на решението за откриване на процедурата до подписването на договора за реконструкцията на Пречиствателната станция. Само като аналогия: две години е и срокът за изпълнението, т.е., ако не беше този безкраен период на обжалване, вече можехме да се поздравяваме за новата пречиствателна..

публикувано на 28.02.20 в 11:32

На управлението му липсва стратегически подход

Водната криза в Перник и произтичащите от това действия на институциите и реакцията на хората са показателни за температурата на говоренето по различни теми в обществото. Това заяви директорът на „Център за анализи и кризисни комуникации“ доц. д-р Александър Христов. От две години наблюдаваме по-изострена  обществена чувствителност не..

публикувано на 28.02.20 в 10:41

„Ние сме 300 милиона”, казват хората с редки болести

Национален алианс на хора с редки болести и Асоциация НАЕ отбелязват Международния ден на хората с редки болести на 29.02.2020. В Митрополитския храм „Света Марина” от 10.00 часа, ще бъде отслужен молебен в подкрепа на хората засегнати с редки диагнози. „Ние сме 300 милиона” е мотото под което тази година ще бъде отбелязан Международния ден на..

публикувано на 28.02.20 в 10:14

В Ухан коронавирусът е овладян

В 40 страни по света има коронавирус. СЗО обяви,че от сряда над 81 000 са заразените. Теодора Пенева е китаист, и следи ситуацията в Китай от самото начало.  Тя каза, че няма разминаване с данните. В Ухан до 10 март са под карантина, счита се, че заразата е овладяна. Най-ефективна е изолацията и поставянето под карантина. За лечение..

публикувано на 27.02.20 в 17:01

Ластиците са опънати, не знам докога ще издържат

Ще се скъсат ли ластиците между ГЕРБ и Патриотите, които по думите на министъра на отбраната Красимир Каракачанов са така опънати, и в един момент може да се скъсат ?  Според Георги Харизанов от Института за дясна политика, ластиците са опънати не за първи път. Той подчерта, че така е  и в коалицията на Патриотите:  Динамиката в самите ОП..

публикувано на 27.02.20 в 16:05