Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Любовта прави деня незабравим


По-скоро любовта прави деня незабравим, отколкото датата 14 февруари, смята Неда Загорчинова, която е сватбен агент. Много хора използват, разбира се, тази популярна дата, за да покажат любовта си и използват всякакви изненади.

Дати като 20.02 2020 или 02.02.2020 са сред най-запазваните за сключване на брак и за сватбени тържества, така че нумерологията така или иначе влияе, добави тя.

 Все повече двойки се опитват да избягат от традицията. В същото време обаче традициите се и тачат-къде заради съвети от роднини, къде заради свързаност със обичаите, предавани в семейството, смята още Неда Загорчинова.

На една типична сватба в последно време се събират около 100-150 души. Като се подготвят, такова число им изглежда голямо, но когато започнат да правят списък на хората, които искат да поканят, пак стигат до горе-долу този брой.

Опитът на сватбения агент показва, че все повече двойки предпочитат така наречения "изнесен ритуал", не в ритуалната зала, а по-често сред природата.

Още от категорията

Хората приемат мерките срещу К-19, но са раздвоени и объркани

Новите мерки срещу коронавируса по-скоро се приемат добре и може би ще подействат за намаляване на страховете, обществото обаче продължава да изглежда объркано - това са някои от изводите от телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл" с 800 интервюта, проведен между 27 и 29 ноември.  Нововъведените мерки срещу коронавируса в България се ползват..

публикувано на 30.11.20 в 16:39

България загуби най-много работни места в ЕС

„ През април загубихме най-много работни места в целия Европейски съюз вследствие на коронакризата. Работодателите бяха принудени да освобождават работници, тъй като не можеха да им изплащат компенсации “ – заяви в интервю за Радио Пловдив икономистът Васил Велев – председател на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Той..

публикувано на 30.11.20 в 16:13
Смолянското село Момчиловци

В условия на пандемия туризмът в Момчиловци е под условие

Масови проверки започват в къщи за гости и в хотели преди студентския празник 8 декември, съобщи министърът на туризма Мариана Николова . Тя подчерта, че е възмутена от това, че "някои икономически субекти са решили да погазят законите на страната". Николова заплаши, че при установени нарушения при тези проверки, обектите ще бъдат затваряни до края..

публикувано на 30.11.20 в 16:07

Община Пловдив да каже цялата истина за МБАЛ "Св. Мина"

Четиримата общински съветници от "Демократична България" в Пловдив отчетоха първата година от своята работа. По този повод - разговор с общинския съветник Йордан Иванов . За отчета по повод първата година от работата на ОбС : Нашият отчет пред пловдивската общественост е съществена част от обществения договор. Обещахме прозрачност в решенията на..

публикувано на 30.11.20 в 15:40

Днес е Световният ден за домашни любимци

В световната класация на домашните любимци на първо място е кучето, следвано от котката, на трето място са птиците - от канарчета до големи хищни и екзотични птици. След тях се нареждат аквариумни рибки, различни декоративни гризачи, змии, костенурки, порове и зайци. Екзотичните животни варират от редки влечуги до паяци и охлюви, чият..

публикувано на 30.11.20 в 11:57