Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдивските таекуондисти с 19 приза от Държавното първенство

Атанас Болчинов
Снимка: Българска федерация по таекуон-до ITF

Състезателите на пловдивския клуб АСТК „Тракия“ извоюваха 19 медала на Държавното първенство по таеуон-до ITF, което се проведе през уикенда в Благоевград. Спортисти от всички възрастови групи мериха сили в две дисциплини – спаринг и силов тест.

Злато при жените завоюва Гая Вардева, а при мъжете – Петър Михайлович и Атанас Болчинов. Лилия Митрева и Християн Стойчев спечелиха първо място в младшата възраст, а в старшата – Нели Павлова.

„Доволен съм от представянето на таекуондистите от Пловдив. След тази квалификация за попълване състава на националния отбор повечето състезатели затвърдиха своите позиции“, коментира вицепрезидентът на Българската федерация по таеуон-до ITF Костадин Димитров.

През следващия месец в Панагюрище ще се проведе държавен шампионат за дисциплините форма, специална техника и самозащита.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Ботев пусна в продажба билети за дербито с Локомотив

Билетите за първото домакинство на Ботев Пловдив в първенството през сезон 24/25 срещу Локомотив Пловдив вече са в продажба. Сблъсъкът между градските съперници е на 28 юли от 21:00 часа на стадион „Христо Ботев“. Ето какво написаха още от Ботев: „Феновете, които са закупили абонамента карта за сезон 24/25 вече имат гарантирано място в дербито..

публикувано на 12.07.24 в 17:58
Йордан Митков

Йордан Митков - олимпийски шампион от Монреал 1976

Йордан Митков е р оден е на 3 април 1956 година в град Асеновград. Той е  о лимпийски шампион от летните олимпийски игри в Монреал през 1976 г.одина. Започва да тренира вдигане на тежести през 1968 година при Иван Веселинов, а след това при Стойчо Стойчев. От 1968 до 1980 година, когато прекратява активната си състезателна дейност, се състезава само..

публикувано на 12.07.24 в 16:40

"Ботев" стартира в Европа с 2:1 над "Марибор"

"Ботев" (Пловдив) постигна престижна победа  с 2:1 над  словенския "Марибор" в първи двубой от първия предварителен кръг на Лига Европа. Мачът се игра пред повече от 16 хиляди зрители на стадион "Христо Ботев". Новите попълнения Антъни Уджа и Никола Илиев станаха герои на мача с блестящи голове в 9-ата и в 74-ата минута. Пиус Ширвис бе изравнил..

публикувано на 11.07.24 в 22:04

Локомотив ще изиграе последната си контрола в събота

Локомотив Пловдив ще изиграе последната си контрола от своята предсезонна подготовка. “Черно-белите” ще се изправят срещу Берое. Двубоят ще се проведе в събота (13.07) от 19:00 часа на “Лаута”. Представянето на Локомотив ще се състои броени минути преди началото на самата контрола. Приятелската среща ще е открита за фенове и журналисти. Локомотив..

публикувано на 11.07.24 в 17:57

Заради мача "Ботев" - "Марибор" променят движението край Колежа

Заради двубоя между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ПФК „Марибор“ – Словения, който ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в четвъртък, се въвежда временна организация на движението. Тя важи за времето от 18.00 ч. до 24.00 ч. на 11 юли, съобщиха от общинското предприятие „Организация и контрол на транспорта”. Изцяло или поетапно ще се спира..

обновено на 11.07.24 в 08:54