Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Мараджиев подаде оставка като лидер на ГЕРБ в областта

| обновено на 18.02.20 в 14:34

Георги Мараджиев подаде оставка пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ като областен координатор на партията в област Пловдив. Като мотив за това свое действие Мараджиев посочва желанието си името на  ГЕРБ да не бъде опетнявано, докато тече проверката на всички факти и обстоятелства около сделките му, изнесени в медиите.

В ГЕРБ имаме едно правило – когато има някакъв проблем, нормалната практика е да поемеш отговорността, която ти се полага. Аз съм си поел своята отговорност и съм си подал оставката пред Изпълнителната комисия на партията, заяви Георги Мараджиев. Той смята, че атаките срещу него не са случайни.

На специална пресконференция Мараджиев обяви, че той и съпругата му разполагат с четири апартамента на Слънчев бряг. Последният от тях е закупен през 2019 година и затова все още не е деклариран. Той каза още, че те са закупени със средствата от печалбите от частния му бизнес, който развива до момента на неговия избор за кмет на Стамболийски.

Става въпрос за апартаменти, които са от 50 до 60 квадратни метра и те са на стойност около или малко над 30 000 евро, обясни Мараджиев. Той разясни и  продажбата на терена от близо 6 декара на стойност 2 милиона и 200 хиляди лева край Цалапица, чийто купувач е синът му.

Никога не съм продавал нива. Няма нива. Има урегулиран поземлен имот, има една фабрика, която е продадена и това е упоменато в декларацията от 2016 година. Това нещо съм го продал на „Полипласт-Мараджиев“ ООД. Синът ми Рангел Мараджиев не го е купил като физическо лице, купува го фирмата, обясни Георги Мараджиев.

Той смята, че атаките срещу него са политически.

Като политическа фигура и като областен координатор на ГЕРБ, успях да нанеса най-бруталните щети на политическа партия БСП. Никога досега ГЕРБ не е имал 10 кмета от 17. БСП имат три. На мен никой няма да ми прости активността, която имах и постигнатите резултати. Полититчески няма как да не бъда атакуван, обясни Мараджиев.

Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще обсъди представената в медиите информация за Георги Мараджиев и тогава ще вземе решение.

Общинският съветник Атанас Мавродиев обясни пред Радио Пловдив, че не атакува Мараджиев, а изпълнява задълженията си като съветник и сигнализира, когато има нередности. Той е подал поне десет сигнала до институции.

Най-фрапантен, който мирише на корупция, е за закупени апартаменти с пари, които имат неясен произход, обясни Мавродиев.

Георги Мараджиев каза за него: Това е човек, който на втора инстанция е осъден за неправомерно усвояване на европейски средства.
Галерия

Още от категорията

Кабинет за КОВИД-19 работи вече и в  МБАЛ “Света Каридад“

Приемният кабинетът, който е отворен днес, се намира във филиала на здравното заведение – клиника „Света Анна“, отделена  само за лечение на  коронавирус. Още с влизането в двора,  са поставени указателни табели за пациентите, а за линейките на Спешна помощ е осигурен достъп до кабинета. Отделен вход с асансьор отвежда пациента до втория етаж,..

обновено на 10.04.20 в 16:10

„Спри рака“ обяви кампания за отделенията по онкология

Национална кампания за набиране на средства за отделенията по онкология в страната започва Сдружение „Спри рака“, създадено от пловдивчанката Росица Касабова.  То е под мотото „Да помогнем на най-уязвимите!” и стартира в ситуация на извънредно положение заради коронавириса, защото онкоболните са особено уязвими от него.  „В сегашното извънредно..

публикувано на 10.04.20 в 15:40

Над 150 дела по ЗИП наблюдава Апелативна прокуратура - Пловдив

151 досъдебни производства за нарушаване на противоепидемичните мерки за ограничаване на разпространението на коронавируса са взети на специален надзор от Апелативна прокуратура – Пловдив, по заповед на главния прокурор.  Те са образувани за времето от 17 март 2020 г. до 10 април 2020 г.  на територията на областите Пловдив, Стара Загора, Хасково,..

публикувано на 10.04.20 в 15:20

Общински служители даряват пари за карловската болница

По 6000 лв. месечно даряват на МБАЛ "Д-р Киро Попов" ръководството на община Карлово, кметовете на 26-те селища в общината и служители от общинската администрация.  Те ще отделят парите от заплатите си за времето на извънредното положение,  обяви кметът д-р Емил Кабаиванов по време на среща с  управителя на болницата д-р Христо Пелев.  Д-р..

публикувано на 10.04.20 в 13:54

В Пловдив ще отворят врати 3 лаборатории за Ковид-19

Със заповед на здравния министър Кирил Ананиев днес се очаква да бъдат одобрени 3 референтни лаборатории за тестови изследвания на коронавируса.  Лабораториите ще са  в УМБАЛ “Свети Георги“, УМБАЛ“Каспела“ и УМБАЛ“Пълмед“. Това съобщи областният управител и председател но Областният кризисен щаб Дани Каназирева. Припомняме, че  преди..

обновено на 10.04.20 в 13:25