Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Строежи и овошки завземат улица в Белащица

80 семейства от улица Перуника в Белащица трудно достигат до домовете си по единственото чакълирано трасе, което ги свързва с главния път на селото.  В момента половината от улицата е завзета от частни имоти, има изградени огради, а част от трасето се е превърнало в  овощна градина. Хората се опасявят, че ако не се вземат мерки , скоро пътят може да бъде преграден и достъпът през него напълно спрян. 

„Разпоредил съм цялата отсечка да бъде заснета и да се маркират границите на улицата. Собствениците, чиито имоти влизат в уличната регулация ще бъдат принудени да премахнат постройките”, заяви  кметът на община Родопи Павел Михайлов по време на днешната инспекция, след получени сигнали от живеещите в района.

Трайно решение община „Родопи” ще търси и за ремонт на канал, чиито води се изливат в дворовете на десетки къщи в селото. Мястото е най-ниската точка на Белащица и при всеки дъжд водите от отводнителната шахта на пътното платно наводняват околните имоти. 

Хората са принудени да правят допълнителни прегради, за да спират водата. Заливане предизвиква и септична яма, която от години наводнява 50 къщи в селото. За удължаване на трасето са предвидени 100 хиляди лева, но те няма да бъдат достатъчни за отстраняването на проблема.


Галерия

Още от категорията

Двама депутати от ГЕРБ, избраници на Смолян и Пазарджик, са с COVID-19

Народните представители от ГЕРБ - Даниела Малешкова, избрана за депутат от Пазарджик и Даниела Дариткова от Смолян са дали положителни проби за COVID-19 Всички депутати  бяха подложени на тест за Covid-19 , след като стана ясно, че народният представител Хасан Адемов е дал положителен резултат за заболяването. Дариткова и Малешкова са в добро общо..

публикувано на 02.04.20 в 19:07

Още 8 болни от COVID-19, без нови случаи в Пловдив

457 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб към 17 часа. Оздравели и изписани след болнично лечение са 25 пациенти. Заразените медици в страната са 20. Новите лабораторно доказани случаи от деня са 8 като всички са в София.  179 души с потвърден COVID-19 са настанени в болница, като 18 от тях са в..

публикувано на 02.04.20 в 16:46

59-годишна жена от Карлово пребори коронавируса

59-годишната жена от Карлово, която бе хоспитализирана в болницата в града с диагноза КОВИД - 19, вече е излекувана. Управителят на карловската болница д-р Христо Пелев съобщи пред Радио Пловдив, че пробата й е показала отрицателен резултат, но отказа повече подробности с обяснението, че повече информация ще даде Националният оперативен щаб. Жената бе..

обновено на 02.04.20 в 16:36

В Пловдив наказват още двама нарушители на карантина

Две жени, нарушили 14- дневната си карантина, е заловила пловдивската полиция.  31- годишна жена с постоянен адрес в село «Граф Игнатиево», е нарушила предписанието да спазва карантина на посочения адрес, издадено от столичната РЗИ. Тя е открита в село Царимир преди изтичане на 14 дневния срок. Започната е предварителна проверка за престъпление по..

публикувано на 02.04.20 в 15:10

Трима инспектори от ДАИ - Пловдив отиват на съд

Окръжна прокуратура – Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо трима инспектори от Областен отдел „Автомобилна администрация“  в  Пловдив, за получаване на подкуп чрез злоупотреба със служебното положение.  Те са обвинени в корупция, а данните за организираната от тях схема за изнудване на транспортни фирми са събрани след осем месеца..

публикувано на 02.04.20 в 14:27