Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Зико се оплака от бившия шеф на РИОСВ, глобил го за чужди дългове

Бившият директор на РИОСВ – Пловдив Стефан Шилев е глобил община Пловдив с 200 000 лв. заради неплатени вноски на общините „Родопи“ и Стамболийски за депониране на отпадъци на сметището в Цалапица. Това обяви по време на отчета си за първите 100 дни кметът на Пловдив Здравко Димитров.

„Още на първия ден, след като встъпих в длъжност – 4 ноември, получих акта от РИОСВ. Така наказват изрядните пловдивчани за дълговете на другите общини. Все едно Шилев, който е бил шеф на екологията, да направи сам на себе си акт“, коментира градоначалникът. Димитров допълни, че това са парадокси, които не трябва да се правят.

Припомням, че в Регионалното сдружение за управление на отпадъците – Пловдив членуват 9 общини освен областния център – „Марица“, „Родопи“, Стамболийски, Съединение, Кричим, Перущица, Раковски и Брезово. 

Община Пловдив плаща по 130 000 лв. на „Родопи“ затова, че сметището в Цалапица се намира на нейна територия. Същевременно „Родопи“ от 8 години не са плащали вноските си на оператора – община Пловдив. „Търсим варианти да се издължат“, допълни Здравко Димитров. 


Още от категорията

Ромската махала в Пещера под блокада заради коронавирус

Общинският кризисен щаб в Пещера се събра на заседание във връзка с 4-те случая на COVID 19 в ромския квартал Луковица в града, два от които нови, и реши да затегне мерките в него. От утре, 5 април, с кметска заповед се въвежда  пропускателен режим на входовете и изходите му. Ще се допуска излизане на хора само ако имат необходимост от медицинска..

обновено на 04.04.20 в 19:00

В Пловдив продължава дезинфекцията на кофите за боклук

Голяма част от близо 4100-те контейнера за смесен битов отпадък тип „бобър“ вече се обработени по два пъти, съобщиха от ОП „Чистота“. Това бе една от първите мерки срещу разпространението на коронавируса, които Община Пловдив предприе още преди да бъде обявено извънредното положение. Три екипа със специализирани автомобили работят в..

обновено на 04.04.20 в 18:58
По данни от Уикипедия

5 нови случаи на COVID 19 у нас, Пловдив задържа бройката

През днешния ден са доказани още 5 нови случая на COVID 19 у нас, като 3 от тях са в София, 1 в Стара Загора и 1 в Бургас. 503 са общо потвърдените случаи от началото на разпространение на заразата в страната, по данни на Националния оперативен щаб. Лабораториите продължават да работят.  Пловдив задържа и днес бройката от 29 случая, като и в днешния..

обновено на 04.04.20 в 18:56

Няма нови случаи на COVID -19 в Пловдив, в страната те са 21

В Пловдив и областта няма нови случаи на коронавирус за денонощието . Остават 29-те потвърдени. 14 са приети в болница, трима от тях в интензивни отделения, съобщи по време на редовната пресконференция тази сутрин проф. Венцислав Мутафчийски от Националния оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса.  В Пловдив мерките,..

обновено на 04.04.20 в 14:12

Мобилна апликация събира в национална система информация за Covid-19

" Мобилна апликация ще помага на гражданите проактивно да информират за текущото си здравно състояние и в същото време да има проактивна страна и от държавата, ако се налага ". Това каза Ивайло Филипов от „Информационно обслужване“ при представяне на Национална информационна система за борба с Covid-19. Филипов посочи, че системата има централен..

обновено на 04.04.20 в 14:11