Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Мария Габриел представя възможност за стажове пред ученици в Пловдив

Мария Габриел
Снимка: БГНЕС

Българският  комисар  за  иновации, научни  изследвания, култура, образование и младеж  Мария Габриел  ще участва в  дискусия  с  учениците от  Професионалната  гимназия  по  електротехника  и електроника  в  Пловдив. 

Ще бъдат представени  новостите  в  програма  „Еразъм+“, ролята  на  цифровото  образование и възможностите  за  стажове. 


Още от категорията
Снимката е илюстративна

Катастрофа затвори пътя между Прослав и Коматево

Катастрофа ограничава временно тази нощ трафика по околовръстния път на Пловдив между Прослав и Коматево. Движението е ограничено и в двете посоки, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".   На мястото има екип на "Пътна полиция", който регулира движението.  Трафикът на автомобили се пренасочва по Пещерско шосе за Коматево и обратно. 

публикувано на 05.05.21 в 23:19

Служебното правителство ще служи на България

В пещерското село Радилово, където участва в тържество, посветено на 145-тата годишнина от Априлското въстание, Радев потвърди, че изборите ще се проведат на 11 юли: „Служебното правителство, като всяко друго служебно правителство, ще служи на България - това е негов дълг и право по Конституция. Датата е 11 юли за изборите! Не мога да разпусна..

публикувано на 05.05.21 в 22:26

Откриха нови огнища на птичи грип в Трилистник

Още две огнища на птичи грип са установени в птицеферми за кокошки носачки село Трилистник, област Пловдив. Това става след като на 27-ми април бе открито първото огнище,  а от Агенция по храните извършиха засилен контрол и взеха проби за изследване. Едното от новите огнища е свързано с  откритото преди Великден.   Второто огнище е във ферма на..

публикувано на 05.05.21 в 19:39

РУО-Пловдив откри виртуална панорама за приема след 7 клас

Регионалното управление на образованието -Пловдив откри линк към виртуалната панорама за седмокласниците,  това съобщи за Радио Пловдив началникът на РУО Иванка Киркова по повод кандидатстването след основно образование. Инициативата се осъществява с подкрепата на МГ "Акад. Кирил Попов" - Пловдив. Панорамата се провежда за втора поредна година. Линкът..

публикувано на 05.05.21 в 18:55

Повече оздравели от заразени в Пловдив по празниците

281 са новозаразените с Ковид-19 за периода от 30 април до 5 май 2021 в Пловдивска област.  Според РЗИ няма заразен медицински и педагогически персонал. Оздравелите от 30 април до днес са повече от новозаразените – 350 души. През последното денонощие от Спешна помощ са отговорили на  219 повиквания, от тях 34 свързани с Ковид-19. В болници в..

публикувано на 05.05.21 в 15:59