Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стартира европейското турне на „Intelligent Music Project“

5
Снимка: Милко Петров

Изключително емоционална се оказа фен срещата на рок величията Саймън Филипс – барабанист номер едно в света и блестящия Рони Ромеро, който е вокалист на “Rainbow”. Сега обаче и двамата са в България, за да участват в един български проект, чиито създател е доктор Милен Врабевски, бизнесмен, меценат, продуцент и композитор. Човек, който вярва, че с качествена музика може успешно да се води борба с чалгата. Доказва го и с проектите на Intelligent Music Project.
Фен срещата и предхождащата я пресконференция в София беше своеобразен старт на Европейско турне на вълнуващата рок колаборация на д-р Милен Врабевски. В рамките на 9 дни бандата ще зарадва музикалната публика в 3 държави и 5 града. Проектът на д-р Милен Врабевски събира на една сцена номинирания за награда „Грами“ Саймън Филипс от "TOTO", вокала на “Rainbow” Рони Ромеро и Ричърд Грисман от „River Hounds”. Към звездното трио ще се включат едни от наи-добрите български музиканти -  Стоян Янкулов – Стунджи, Бисер Иванов, Боби Косатката, Иво Стефанов, Ивайло Звездомиров, Славин Славчев, Лина Никол, Самуел Ефтимов.

На 20 февруари беше представен новият албум „Life Motion“.

„Целта е да поставяме акценти върху факторите, които сигурно движат живота напред, правейки го пълноценно съществуване, а не вегетация“, това е посланието, което композиторът и автор на всички песни в “Life Motion”, заяви доктор Милен Врабевски.

Доктор Врабевски заяви още, че концертите от европейското турне ще са двучасови, с много добра подготовка и всичко необходимо за един съвременен рок концерт.

Барабанист номер 1 в света Саймън Филипс също не скри своята емоция от включването му в българския проект.

„Ако не бяха те, ако не беше цялата усърдна работа на всички музиканти, нищо нямаше да се получи. Трябва да благодаря на всички, всички музиканти, които свирят с нас в групата. Мен единствено ме вълнува крайният продукт. Мисля си само това, че имаме концерти и трябва да представим нашата работа по най-блестящия начин“, коментира Саймън Филипс.

Блестящият вокал Рони Ромеро сподели, че с огромно нетърпение очаква концертите от европейското турне.

„Изключително съм благодарен, че съм част от този проект и че имам малък принос към този албум. И с огромно неръпение очаквам да го покажа на хората. Не само в България, но и извън страната“, каза Ромеро.

Вокалистът на “Rainbow” разкри и как се работи със световноизвестни музиканти като Ричи Блекмор и Саймън Филипс.

„Не, различен свят са. Ричи Блекмор е легенда в своята кариера. Той е шефче, той си прави каквото си иска. И за мен няма никакъв проблем, защото е Ричи Блекмор все пак. Саймън Филипс е на същото ниво, но като репетираме – виждаш партньор. Огромна лекота е да работя с него“, разкри Рони Ромеро.

Ричард Грисман от „River Hounds“ подчерта, че се чувства чудесно в България.

„Наистина е фантастично. Имам възможност да работя с невероятни музиканти. В Лондон като свириш, си мислиш, че целият свят е Лондон и Англия. Но като излезеш извън границите на Англия, виждаш колко невероятни са музикантите и другаде, и колко са мили хората“, каза Грисман.

Европейското турне на Intelligent Music Project започва на 21 февруари от Варна. На следващия ден музикантите ще взривят Драматичен театър-Пловдив, а на 23 февруари е концертът им в София. Следват Амстердам на 27 февруари и Кьолн на 29-ти този месец.

Репортаж за турнето можете да чуете в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Проф. Пимпирев гостува на Природонаучния музей

Среща с проф. Христо Пимпирев и екипа на втората полярна мисия на българския военно-изследователски кораб „Св.св. Кирил и Методий“ организира Регионалният природонаучен музей - Пловдив в зала „Планетариум“. Припомняме, че през февруари в Природонаучния музей бяха открити новата експозиция „Полюси“ и първият по рода си „Леден фестивал“,..

публикувано на 25.04.24 в 06:23

Над 450 изпълнители участват в конкурса "15 лалета" в Хисаря

Повече от 450 изпълнители, възпитаници на 64 музикални школи от 31 населени места, ще участват в Националния младежки конкурс за поп и рок музика "Петнадесет лалета".  Дванадесетото издание на конкурса ще се проведе от днес до неделя на сцената на Народно читалище „Иван Вазов 1904“ в Хисаря, съобщи музикалният директор на форума Иван Димов...

публикувано на 25.04.24 в 06:17

Светлина Стоянова идва в Пловдив с постановката "Севилския бръснар"

Оперната прима Светлина Стоянова се завръща в България за участие в постановката „Севилския бръснар“ на Росини на Държавна опера – Пловдив в Дом на културата „Борис Христов“. Младото сопрано със стремителна международна кариера в едни от най-реномираните оперни театри като Ла Скала-Милано, Виенската Щатсопера, Операта в Хамбург, Операта в..

публикувано на 25.04.24 в 06:13

Академичен народен хор с концерт в село Горнослав

Академичен народен хор при АМТИИ "Проф.Асен Диамандиев", ще изнесе концерт в с. Горнослав. Концертът е част от инициативата "Малките добри дела" и ще се проведе в събота, на Лазаровден. В разговора ни, диригента Николай Гурбанов, разказва за събитието и за последните успехи на Академичния хор, който през февруари 2024г. проведе тридневно турне в..

публикувано на 24.04.24 в 14:22
Така ще изглежда бъдещият храм

Марино поле поде кампания за строителство на православен храм

Жители на карловското село Марино поле започнаха кампания за изграждането на православен параклис. В селището никога не е имало храм, разказа пред Радио Пловдив общинската съветничка д-р Татяна Пелева, която е сред инициаторите. Мястото, на което ще бъде построен параклисът "Св. пророк Даниил", бе осветено през октомври 2023 година. Очаква се на..

публикувано на 24.04.24 в 14:03