Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Стартира европейското турне на „Intelligent Music Project“

5
Снимка: Милко Петров

Изключително емоционална се оказа фен срещата на рок величията Саймън Филипс – барабанист номер едно в света и блестящия Рони Ромеро, който е вокалист на “Rainbow”. Сега обаче и двамата са в България, за да участват в един български проект, чиито създател е доктор Милен Врабевски, бизнесмен, меценат, продуцент и композитор. Човек, който вярва, че с качествена музика може успешно да се води борба с чалгата. Доказва го и с проектите на Intelligent Music Project.
Фен срещата и предхождащата я пресконференция в София беше своеобразен старт на Европейско турне на вълнуващата рок колаборация на д-р Милен Врабевски. В рамките на 9 дни бандата ще зарадва музикалната публика в 3 държави и 5 града. Проектът на д-р Милен Врабевски събира на една сцена номинирания за награда „Грами“ Саймън Филипс от "TOTO", вокала на “Rainbow” Рони Ромеро и Ричърд Грисман от „River Hounds”. Към звездното трио ще се включат едни от наи-добрите български музиканти -  Стоян Янкулов – Стунджи, Бисер Иванов, Боби Косатката, Иво Стефанов, Ивайло Звездомиров, Славин Славчев, Лина Никол, Самуел Ефтимов.

На 20 февруари беше представен новият албум „Life Motion“.

„Целта е да поставяме акценти върху факторите, които сигурно движат живота напред, правейки го пълноценно съществуване, а не вегетация“, това е посланието, което композиторът и автор на всички песни в “Life Motion”, заяви доктор Милен Врабевски.

Доктор Врабевски заяви още, че концертите от европейското турне ще са двучасови, с много добра подготовка и всичко необходимо за един съвременен рок концерт.

Барабанист номер 1 в света Саймън Филипс също не скри своята емоция от включването му в българския проект.

„Ако не бяха те, ако не беше цялата усърдна работа на всички музиканти, нищо нямаше да се получи. Трябва да благодаря на всички, всички музиканти, които свирят с нас в групата. Мен единствено ме вълнува крайният продукт. Мисля си само това, че имаме концерти и трябва да представим нашата работа по най-блестящия начин“, коментира Саймън Филипс.

Блестящият вокал Рони Ромеро сподели, че с огромно нетърпение очаква концертите от европейското турне.

„Изключително съм благодарен, че съм част от този проект и че имам малък принос към този албум. И с огромно неръпение очаквам да го покажа на хората. Не само в България, но и извън страната“, каза Ромеро.

Вокалистът на “Rainbow” разкри и как се работи със световноизвестни музиканти като Ричи Блекмор и Саймън Филипс.

„Не, различен свят са. Ричи Блекмор е легенда в своята кариера. Той е шефче, той си прави каквото си иска. И за мен няма никакъв проблем, защото е Ричи Блекмор все пак. Саймън Филипс е на същото ниво, но като репетираме – виждаш партньор. Огромна лекота е да работя с него“, разкри Рони Ромеро.

Ричард Грисман от „River Hounds“ подчерта, че се чувства чудесно в България.

„Наистина е фантастично. Имам възможност да работя с невероятни музиканти. В Лондон като свириш, си мислиш, че целият свят е Лондон и Англия. Но като излезеш извън границите на Англия, виждаш колко невероятни са музикантите и другаде, и колко са мили хората“, каза Грисман.

Европейското турне на Intelligent Music Project започва на 21 февруари от Варна. На следващия ден музикантите ще взривят Драматичен театър-Пловдив, а на 23 февруари е концертът им в София. Следват Амстердам на 27 февруари и Кьолн на 29-ти този месец.

Репортаж за турнето можете да чуете в звуковия файл.


Галерия

Още от категорията

Напусна ни Гавраил Панчев

На 2 април 2020 г. на 65 години си отиде публицистът, изследовател и общественик Гавраил Панчев.  Автор, за когото знанието беше смисъл и живеене за другите. Той остави след себе си 9 книги и множество публикации в списания и вестници от 1992 г. насам. Завършил „Българска филология“ в Пловдивски Университет „П. Хилендарски“ през 1982 г., през..

публикувано на 08.04.20 в 16:44

„Извънредни мисли“ – когато времето е спряло

Ден след ден се нижат дните  от четвъртата седмица на карантината. Мотивации, обнадежденост, позитивизъм и кураж, започват тук-таме да капят като зрели плодове. Това също сме ние – борбени, успяващи, уморени. Това също е наше – дух, надежда, отчаяние. Всичко е човешко и понякога тежи, особено, когато липсва свобода. Мария Янева е родена в..

обновено на 08.04.20 в 14:11

Великите европейци - Плотин

Твърди се, че преди смъртта си великият античен философ Плотин казва: „Е, сега вече ще се опитам да слея божественото в мен с божественото във Вселената”. Дано да го е казал наистина – не само защото звучи красиво, а и защото думите някак концентрират основния смисъл на цялата негова философия. Плотин да не се бърка с Платон. Той живее 6..

публикувано на 08.04.20 в 09:54

Заедно сме в инициативата "Оставамe си вкъщи"

Представяме поредната среща в инициативата  #оставамЕСивКъщи   с Европейска столица на културата.  Пловдивските културни институти си подават ръка по идея на зам. кмета по култура Пламен Панов. За новите идеи информира Виктор Янков, зам. директорът на фондация „Пловдив’2019“.   Инициативата на Европейска столица на културата „Оставаме си..

публикувано на 07.04.20 в 10:45

Людмила Сугарева - 50 години в ефир и 21 с предаване "Срещи"

"Не достигнах там, където исках, но пристигнах там, където имах нужда да бъда" , този цитат  от "Галактическия стопаджия"  използва Людмила Сугарева за навършването на 50 години в ефира на Радио Пловдив и 21 години от предаването и "Срещите" - всяка събота от 9 часа. И двете годишнини са точно на 6 април. Всичко се променя, технологиите,..

обновено на 06.04.20 в 15:18