Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Аграрният университет преизбра проф. Янчева за ректор

Проф. д-р Христина Янчева бе избрана за ректор втори мандат на Аграрния университет – Пловдив. Тя бе единствен кандидат за поста като получи подкрепата на 139 от общо 157 делегати на  Общото събрание на ВУЗ-а.

Кариерното развитие на проф. Янчева от студентските години до днес е свързано с Аграрния университет – Пловдив и катедрата по Растениевъдство.

Има над 100 научни публикации и 6 книги на български, английски и руски език. Тя е гост-професор в три университета в Република Казахстан, научен ръководител на 9 докторанти от страната и чужбина.

Янчева е била заместник-декан на Факултета по агрономство два мандата, както и заместник-ректор по международно сътрудничество, по учебната дейност, и.д. ректор, а през януари 2016 г. е редовно избрана за ректор на Аграрен университет – Пловдив.

След избора новият стар ректор заяви, че за нея Аграрният университет е не само работа, а и мисия.


Още от категорията

Здравният министър нареди - само с маски на обществени места!

Всички граждани са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места.   Такова нареждане даде здравният министър със Заповед № РД-01-168 от днес .  Контролът на новата мярка е възложен на областните управители.                                 Нарушаването на заповедта се наказва с глоба от 5000..

публикувано на 30.03.20 в 17:01

7 досъдебни производства заради карантина в Пловдив, 4 в Смолян

Заради нарушаване на карантината в Пловдив се водят 7 досъдебни производства, които са взети под специалния надзор на Апелативната прокуратура.  Четири са досъдебните производства, които са започнати в Смолянска област. От Районна прокуратура в Пловдив информират за трите нови случая.  На 22  март 47-годишен мъж се върнал от Германия, като на..

публикувано на 30.03.20 в 16:33

И в Асеновград следят строго за спазване на карантината

От община Асеновград междувременно отчетоха нови 42 случая на хора под карантина. 35 души вече са с отпаднали карантинни мерки и нямат никакви оплаквания. Два екипа на РЗИ и РПУ в Асеновград са извършили 17 проверки за спазване на ограничителните карантинни мерки, 20 проверки на магазини и търговски обекти и 9 на обекти с обществено значение,..

публикувано на 30.03.20 в 15:49

Един от болните от COVID-19 в Пловдив е в тежко състояние, 12 са в болница

21 са пациентите с КОВИД -19 в Пловдив и областта. От тях 12 са хоспитализирани като един е в тежко състояние в Отделение за интензивно лечение, съобщиха от Областния медицински щаб днес по обед. Заразените медици са осем.  2959 са жителите на града и региона, поставени под карантина. От РЗИ съобщиха, че до момента са направени 420 проби..

публикувано на 30.03.20 в 15:45

В Пловдив съдят британски гражданин, нарушил карантината

Бързо производство за неспазване на карантината е започнало срещу британец, който живее в Пловдив.  При проверка автопатрул е установил, че 62 годишният мъж не спазва предписанието, издадено от столичната здравната инспекция, и не е в посочения от него адрес на пловдиската улица "Славянска".  Нарушителят е британски гражданин,роден в Ирландия...

публикувано на 30.03.20 в 14:57