Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Премахнаха незаконните ромски постройки в Кадиево

| обновено на 26.02.20 в 12:31

Незаконните постройки на ромите до сладкарската фабрика в Кадиево вече са премахнати. На семейството е осигурен алтернативен вариант за настаняване, който ще даде възможност на възрастните и малолетните деца да имат добри условия за живот и социализиране. 

Проблемът бе разрешен за месец чрез съвместни действия на областната управа, община "Родопи", социалните служби и органите на реда. 

Според областния управител Дани Каназаирева случаят е недопустим, тъй като се е стиганало до застрашаването на 150 работни места, без да се предприемат мерки в продължение на години.  

Кметът на община Родопи Павел Михайлов заяви, че координацията между отделните институции е дала резултат. Семейството е настанено  в двоен фургон, разположен на общинска земя в селото, като са осигурени ток и вода.  

Собственикът на сладкарската фабрика Николай Христозов заяви, че вече може да работи нормално, без риск за производството и опасност от инциденти.

Още от категорията

Президент и вицепрезидент почетоха подвига на Ботев в Калофер

В Деня на Ботев и загиналите за свободата на България президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова участваха във възпоменателната церемония в родния град на поета - революционер -  Калофер.  В словото си държавният глава подчерта:  "Ботев презираше уюта на конформизма. Благодарение на него и други волнодумци, вестникари и народни деятели на..

публикувано на 02.06.20 в 12:14

За първи път почитаме Ботев и загиналите за България без поклонение

С триминутен сигнал на сирени в цялата страна точно в 12 часа отбелязваме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта. Навършват се 144 години от гибелта на поета-революционер във Врачанския Балкан.  Традиционното всенародно поклонение на връх Околчица тази година се отлага заради коронавируса. Въпреки това там се събраха..

обновено на 02.06.20 в 12:00

19 нови заразени с коронавирус в страната, станаха 2538

19 нови случая на коронавирус са регистрирани  страната през изминалия ден - понеделник.  Всички те са вече 2538 души.  3 от тях са в Пазарджик, сред далите положителни проби е и едно момиче 14г. момиче от Сливен и 1 медицинска сестра от същия град.  С това заразените от медицинския персонал стават общо 259, което прави 10% от общия брой регистрирани...

обновено на 02.06.20 в 10:33

Фенове вдигат паметник на Динко Дерменджиев - Чико

На 2 юни Сдружение „Ботев Пловдив“ възстановява забравена инициатива от миналия век, дала началото си с изграждането на първия паметник на Христо Ботев в Пловдив. Стартът на кампанията ще бъде даден с отдаване на почит към легендарния Динко Дерменджиев – Чико, чийто паметник ще бъде издигнат пред стадион „Христо Ботев“.  Ще бъде обявен отворен..

публикувано на 02.06.20 в 10:32

Съдят непълнолетните убийци от Асеновград

Пловдивският Окръжен съд отново ще гледа делото за жестокото убийство в Асеновград, извършено от двама непълнолетни на 26 май миналата година.  Тогава 15-годишният Исмаил Асан и 17-годишният Митко Асенов нападнали в парка случаен минувач, когото пребили и ограбили, прибирайки 3 лева и мобилен телефон.  Като пряк извършител е посочен 15-годишният..

публикувано на 02.06.20 в 08:34