Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ревизоро назначи нов директор на РИОСВ - Пловдив

3
инж. Десислава Георгиева - директор на РИОСВ Пловдив

Сменен е директорът на РИОСВ Пловдив Божидар Илиев, който зае поста преди 19 дни на мястото на уволнения доц. Стефан Шилев.

Новината съобщи министърът на екологията Емил Димитров с обяснението, че не желае Илиев да носи отговорност за откритото преди няколко седмици незаконно сметище в Садово.

Днес освободих директора на РИОСВ Пловдив и го прибрах в София. В Садово има едно сметище, където един човек е  загробвал всякакви отпадъци 3-4 пласта надолу до реката, издавал е фактури и те него не могат да го намерят. Защо този директор, който е от три седмици да носи отговорност? Този човек го понижих в длъжност и го изпратих в Пловдив, защото никой не искаше да поеме отговорност. И сега да се окаже виновен, че е предприел мерки за това сметище.

Илиев се връща в Изпълнителната агенция по околната среда и водите като неин заместник – директор.

За директор на РИОСВ Пловдив е назначена инж. Десислава Георгиева, която до момента ръководи отдела за управление на отпадъците в екоинспекцията. Тя е член на ГЕРБ.

Министърът отново критикува начина, по който бе арестувана директорката на Басейнова дирекция в Пловдив и попита защо по същия зрелищен начин не са били задържани двамата представители на Лъки инвест за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска.

Директори на Басейнови дирекции в страната са поискали среща в петък с министъра как да решат проблемите с незаконните водохващания, заради които бе арестувана шефката на пловдивската дирекция Цветелина Кънева. 

Според Емил Димитров, ако всички незаконни сондажи за водохващане бъдат затворени, за да бъдат узаконени, без вода ще останат редица населени места.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Затвориха двете посоки на АМ "Тракия" заради запален турски ТИР

Движението и в двете посоки на АМ "Тракия" е спряно заради самозапалил се турски ТИР, превозващ захар. Инцидентът е станал на 70 -рия километър на магистралата. Незабавно са изпратени пожарни от Пазарджик и от Септември, но гасенето е трудно заради висиките температури.

публикувано на 29.03.24 в 16:57

Тръгва нова линия между Карлово и Калофер от 1 април

Нова автобусна линия по направление Карлово – Калофер – Карлово тръгва от 1 април, съобщи пред Радио Пловдив кметът на Ботевия град Драгомир Боев.  Тя ще вози пътници всеки работен ден от Карлово до Калофер в 11 часа, а връщането от Калофер до Карлово е от 12.10 часа. "Линията е много удобна, защото обичайно калоферци пътуват сутрин в 8.30 ч...

публикувано на 29.03.24 в 13:48

Затварянето на Бетонния мост се отлага за лятото

Бетонният мост ще бъде затворен след 15 юни и трябва да е готов за Коледа . Договореност за това е постигната с ръководството на НКЖИ,  съобщи кметът на Пловдив Костадин Димитров. Идеята е да се работи през летните месеци, когато трафикът е по-малък, заради отпуските. Кукленско шосе пък се очаква да бъде завършено след 45 дни и да поеме трафика..

обновено на 29.03.24 в 13:44

Осигуриха 1,3 млн.лв. за емблематичните културни събития в Пловдив

През 2024 Фондация „Пловдив 2019“ ще инвестира 1 300 000 лв. в големите събития на града.  Управителният съвет на Общинска фондация „Пловдив 2019“ е гласувал увеличение с 300 хиляди лева на бюджета на програма „Фестивали и големи събития“ в Пловдив, като по това перо за тази година се отделят общо 1 милион и 300 хиляди лева. За нея бяха получени..

обновено на 29.03.24 в 13:43

Земетресение стресна Девин и околността

Три земетръсни труса се усетиха тази сутрин в Девин. По думите на кмета първият трус е усетен към 8:30 часа, последвал и втори, като и двата са били доста силни. Малко преди 9:00 часа е имало и трети трус, но доста по-лек.  По данни на Националния Институт по геофизика, геодезия и география на БАН  трусът е регистриран в 08:38 ч. със сила 3,8 по..

обновено на 29.03.24 в 13:42