Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ревизоро назначи нов директор на РИОСВ - Пловдив

3
инж. Десислава Георгиева - директор на РИОСВ Пловдив

Сменен е директорът на РИОСВ Пловдив Божидар Илиев, който зае поста преди 19 дни на мястото на уволнения доц. Стефан Шилев.

Новината съобщи министърът на екологията Емил Димитров с обяснението, че не желае Илиев да носи отговорност за откритото преди няколко седмици незаконно сметище в Садово.

Днес освободих директора на РИОСВ Пловдив и го прибрах в София. В Садово има едно сметище, където един човек е  загробвал всякакви отпадъци 3-4 пласта надолу до реката, издавал е фактури и те него не могат да го намерят. Защо този директор, който е от три седмици да носи отговорност? Този човек го понижих в длъжност и го изпратих в Пловдив, защото никой не искаше да поеме отговорност. И сега да се окаже виновен, че е предприел мерки за това сметище.

Илиев се връща в Изпълнителната агенция по околната среда и водите като неин заместник – директор.

За директор на РИОСВ Пловдив е назначена инж. Десислава Георгиева, която до момента ръководи отдела за управление на отпадъците в екоинспекцията. Тя е член на ГЕРБ.

Министърът отново критикува начина, по който бе арестувана директорката на Басейнова дирекция в Пловдив и попита защо по същия зрелищен начин не са били задържани двамата представители на Лъки инвест за замърсяването на реките Юговска и Чепеларска.

Директори на Басейнови дирекции в страната са поискали среща в петък с министъра как да решат проблемите с незаконните водохващания, заради които бе арестувана шефката на пловдивската дирекция Цветелина Кънева. 

Според Емил Димитров, ако всички незаконни сондажи за водохващане бъдат затворени, за да бъдат узаконени, без вода ще останат редица населени места.


Галерия

Още от категорията

Още над 150 пловдивчани с актове за по 5 хил лв.

Нови 155 акта  за установяване на на административно нарушение на допълненията към Закона за здравето са съставили през деня пловдивските полицаи.   Според гласуваните във връзка с извънредното положение промени глобата  за неспазването на разпоредбите е 5000 лева.  Вчера бяха издадени 92 акта за установени нарушения на ограничителните мерки срещу..

публикувано на 30.03.20 в 20:56

Болниците "Св. Мина" и "Св. Панатлеймон" набират дарения

Нови дарителски сметки откриват двете големи общински здравни заведения „Свети Мина“ и „Свети Пантелеймон“. Те фигурират в издадената преди три дни заповедта на здравния министър като болници, в които ще се  настанявани пациенти с коронавирус, нуждаещи се от интензивно лечение. Средствата, които постъпят по сметките ще бъдат използвани единствено..

публикувано на 30.03.20 в 20:30

Здравният министър нареди - само с маски на обществени места!

Всички граждани са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места.   Такова нареждане даде здравният министър със Заповед № РД-01-168 от днес .  Контролът на новата мярка е възложен на областните управители.                                 Нарушаването на заповедта се наказва с глоба от 5000..

публикувано на 30.03.20 в 17:01

7 досъдебни производства заради карантина в Пловдив, 4 в Смолян

Заради нарушаване на карантината в Пловдив се водят 7 досъдебни производства, които са взети под специалния надзор на Апелативната прокуратура.  Четири са досъдебните производства, които са започнати в Смолянска област. От Районна прокуратура в Пловдив информират за трите нови случая.  На 22  март 47-годишен мъж се върнал от Германия, като на..

публикувано на 30.03.20 в 16:33

И в Асеновград следят строго за спазване на карантината

От община Асеновград междувременно отчетоха нови 42 случая на хора под карантина. 35 души вече са с отпаднали карантинни мерки и нямат никакви оплаквания. Два екипа на РЗИ и РПУ в Асеновград са извършили 17 проверки за спазване на ограничителните карантинни мерки, 20 проверки на магазини и търговски обекти и 9 на обекти с обществено значение,..

публикувано на 30.03.20 в 15:49