Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В Калековец задържаха осъждан за 4 кражби

31 годишен рецидивист, жител на Калековец, беше задържан от криминалисти от РУ Труд броени часове след като откраднал множество вещи от къща в същото село. Той е осъждан за кражби вече 4 пъти, като три от тях са в условията на повторност, съобщиха от пловдивската полиция. Последното му наказание е лишаване от свобода за 8 месеца. То вече е изтърпяно и от края на миналия ноември мъжът е излязъл от затвора. Малко след това обаче отново откраднал.. 

За вчерашния случай, при който задигнал множество вещи, познайникът на полицията е в ареста с прокурорско постановление за 72 часа. В хода на разследването ще бъде установена съпричастността му към други кражби на територията на РУ Труд, за които се водят досъдебни производства. 

По думите на  жители от село Калековец, мъжът не работи и се препитава с доходи от продажби на откраднатото, а с част от парите си набавя и наркотици. 

А в Първомай полицаите задържаха 16 годишен, посегнал на 4 надгробни плочи. Те били съборени и върху тях личали удари с тъп предмет. Младежът признал за случая, какви са мотивите му, обаче, полицията не съобщава. Образувано е досъдебно производство, към разследването са приобщении и показания на очевидци. 

Още от категорията

Още над 150 пловдивчани с актове за по 5 хил лв.

Нови 155 акта  за установяване на на административно нарушение на допълненията към Закона за здравето са съставили през деня пловдивските полицаи.   Според гласуваните във връзка с извънредното положение промени глобата  за неспазването на разпоредбите е 5000 лева.  Вчера бяха издадени 92 акта за установени нарушения на ограничителните мерки срещу..

публикувано на 30.03.20 в 20:56

Болниците "Св. Мина" и "Св. Панатлеймон" набират дарения

Нови дарителски сметки откриват двете големи общински здравни заведения „Свети Мина“ и „Свети Пантелеймон“. Те фигурират в издадената преди три дни заповедта на здравния министър като болници, в които ще се  настанявани пациенти с коронавирус, нуждаещи се от интензивно лечение. Средствата, които постъпят по сметките ще бъдат използвани единствено..

публикувано на 30.03.20 в 20:30

Здравният министър нареди - само с маски на обществени места!

Всички граждани са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места.   Такова нареждане даде здравният министър със Заповед № РД-01-168 от днес .  Контролът на новата мярка е възложен на областните управители.                                 Нарушаването на заповедта се наказва с глоба от 5000..

публикувано на 30.03.20 в 17:01

7 досъдебни производства заради карантина в Пловдив, 4 в Смолян

Заради нарушаване на карантината в Пловдив се водят 7 досъдебни производства, които са взети под специалния надзор на Апелативната прокуратура.  Четири са досъдебните производства, които са започнати в Смолянска област. От Районна прокуратура в Пловдив информират за трите нови случая.  На 22  март 47-годишен мъж се върнал от Германия, като на..

публикувано на 30.03.20 в 16:33

И в Асеновград следят строго за спазване на карантината

От община Асеновград междувременно отчетоха нови 42 случая на хора под карантина. 35 души вече са с отпаднали карантинни мерки и нямат никакви оплаквания. Два екипа на РЗИ и РПУ в Асеновград са извършили 17 проверки за спазване на ограничителните карантинни мерки, 20 проверки на магазини и търговски обекти и 9 на обекти с обществено значение,..

публикувано на 30.03.20 в 15:49