Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Частична грипна ваканция в Пловдив и Раковски

| обновено на 27.02.20 в 14:08

Две училища в Пловдив "Алеко Константинов" и "Александър Първи", както и още две в Раковски, са в грипна ваканция до понеделник. Това обяви директорът на РЗИ Пловдив д-р Ваня Танчева Манчева след заседанието на Областния кризисен щаб с мерки срещу коронавируса. 

Втората грипна вълна, заради която децата от 4-те училища са във ваканция, няма нищо общо с Ковид -19, подчерта Каназирева. 

Очаква се епидемични мерки и ваканция в близките дни да се обяви и за други учебни заведения, тъй като има увеличение на острите респиратортни заболявания в региона и се повишават училищата, в които над 70% от децата са заболели.


Още от категорията

Няма нови случаи на COVID -19 в Пловдив, в страната те са 21

В Пловдив и областта няма нови случаи на коронавирус за денонощието . Остават 29-те потвърдени. 14 са приети в болница, трима от тях в интензивни отделения, съобщи по време на редовната пресконференция тази сутрин проф. Венцислав Мутафчийски от Националния оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса.  В Пловдив в резултат..

обновено на 04.04.20 в 11:22

EVN България дарява 100 000 лв. за медиците в борбата им с COVID-19

EVN България дарява 100 000 лв. на Министерство на здравеопазването за подпомагане на българските медици и болниците в страната за справяне с последствията от разпространението на COVID-19.  Компанията превежда средствата към дарителската сметка на здравното ведомство по призива на Националния оперативен щаб за координиране на постъпващите от..

публикувано на 04.04.20 в 11:21

Строги мерки и при празнуване на "Златната ябълка" в Горни Воден

При строг ограничителен режим ще се проведат богослуженията за празника "Златната ябълка" в църквата "Успение Богородично" в асеновградския квартал Горни Воден. По традиция той се чества на петата събота от Великия пост, а в храма се събират вярващи от цялата страна.   Заради извънредното положение във връзка с коронавируса тази година..

обновено на 04.04.20 в 11:07

Зико благодари на пловдивчани

Кметът на Пловдив Здравко Димитров отправи обръщение към всички пловдивчани чрез своята Фейсбук страница. В него той им благодари за това, че са отговорни и дисциплинирани в сложната обстановка на епидемията. Той призовава да продължим да бъдем още по-дисциплинирани и отговорни към себе си и своите близки, да си помагаме и да бъдем грижовни към..

обновено на 04.04.20 в 11:06

В Пловдив продължава дезинфекцията на кофите за боклук

Голяма част от близо 4100-те контейнера за смесен битов отпадък тип „бобър“ вече се обработени по два пъти, съобщиха от ОП „Чистота“. Това бе една от първите мерки срещу разпространението на коронавируса, които Община Пловдив предприе още преди да бъде обявено извънредното положение. Три екипа със специализирани автомобили работят в..

публикувано на 04.04.20 в 10:42