Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спецпрокуратурата и КПКОНПИ разследват корупция в Басейнова дирекция

Съдът решава днес дали да отстрани от директорския пост Цветелина Кънева

| обновено на 28.02.20 в 15:12
4
Снимка: Емил Костов, Радио Пловдив

По непотвърдена информация задържаните за разпит в Басейнова дирекция Източнобеломорски район са 5, а един от тях е бившият директор на РИОСВ отпреди няколко мандата Ивайло Йотков. 

Служителите бяха изведени от сградата на дирекцията без белезници, а на входа полицаите са без тежко въоръжение и без маски. Не е ограничено и влизането в Басейнова дирекция.  

Операцията се извършва от  Специализираната прокуратура, Антикорупционната комисия и пловдивската полиция. Разследват се корупционни практики в Дирекцията. Извършват се претърсвания и изземвания с цел събиране на доказателства, разпитват се служители в дирекцията.

Повече информация по делото ще бъде предоставена  след приключване на действията по разследването и обобщаване на резултатите.

Преди дни Прокуратурата повдигна обвинения за безстопанственост на директорката на „Басейнова дирекция“- Пловдив Цветелина Кънева, довела до щети за близо 47 хил. лв . Тя бе обвинена за това, че не е предприела необходимите по закона мерки за ликвидиране на незаконния сондаж в Захарния завод в Пловдив.  

Така е допуснала безотчетното ползване на над 205 хиляди кубика добита вода от „Захарна фабрика“  и други 34 кубически метра  пречистена вода. Кънева бе задържана в зрелищна акция на маскирани полицаи във ведомството.

Следобед Окръжният съд ще разгледа постъпилото искане от Окръжна прокуратура за нейното отстраняване от длъжност като директор в Басейнова дирекция. От спецпрокуратурата съобщиха, че Цветелина Кънева е била освободена снощи под гаранция от 5 000 лв. след изтичането на 72- часовия срок на задържане. По неофициална информация рано тази сутрин тя е задържана отново и отведена от дома й с полиция.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Запали се гората край панагюрското село Априлци

Пожар пламна в района на панагюрското село Априлци.  Горят горски масив и сухи треви около него. На мястото са всички екипи на районната служба в Пазарджик и допълнително екипи от Панагюрище.  Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки. За гасенето се активират и доброволци от цялата Пазарджишка област, съобщи..

публикувано на 18.07.24 в 16:59

Пожарът над Отец Паисиево е локализиран, няма нови огнища

Спокойна е обстановката над село Отец Паисиево към този час, съобщи директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов.  Няма нови запалвания, но дежурството и наблюдението над целия периметър на пожара ще продължи. Има тлеещи огнища, които от време на време се възпламеняват, но огънят не е разширил територията си. Ще..

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Определиха маршрутите на двете линии на "Екобус" в Пловдив

Местният парламент с 41 гласа „ за“ и без „против“ и „въздържал се“ решиха да се създаде автобусна линия 104 към общинското дружество „Екобус“. Тя ще е с 9 автобуса с маршрут от кв. „Беломорски“,през ул. „Остромила“, бул. „Коматевско шосе“, „Модър-Царевец“, УМБАЛ „Св. Георги“, бул. „Свобода“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, до последната спирка -..

публикувано на 18.07.24 в 13:51

Аварийният ремонт по бул. "Васил Априлов" струва 1 350 000 лв

Аварийният ремонт на бул. "Васил Априлов" в участъка между моста на река Марица и бул. "Шести септември" ще се финансира с парите, икономисани от дългосрочния заем за инфраструктурни проекти, изтеглен в предишния мандат.  Това реши ОбС като единодушно подкрепи предложението на ресорния зам.-кмет инж. Тодор Пашов. Средствата са в размер на 1 349 320 лева...

публикувано на 18.07.24 в 13:23

Държавата се справя с пожарите и ще помогне на пострадалите

Служебният премиер Димитър Главчев и министрите на вътрешните работи и на труда и социалната политика Калин Стоянов и Ивайло Иванов пристигнаха в калояновското село Отец Паисиево, където пореден ден продължава борбата с огъня. Те обещаха помощ за пострадалите и отхвърлиха искането на част от парламентарните формации за техните оставки заради..

обновено на 18.07.24 в 12:52