Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Областният лидер на ВМРО в Пловдив е арестуван за корупция

| обновено на 28.02.20 в 16:02

Областният лидер на ВМРО – Пловдив Стефан Послийски беше арестуван.Послийски, който е и общински съветник, притежава консултантска фирма като част от проектите, по които е работил, са по линия на екологията и взаимодействието с Басейнова дирекция. 

Все още няма официална информация за причината за неговото задържане. Очаква се това да стане в началото на следващата седмица.

Затова и една от версиите за ареста на местния лидер на ВМРО е сварзана с продължаващата акция за корупционни престъпления в Басейнова дирекция. 

Според друга версия арестът на Стефан Послийски няма връзка с разследването за корупция в Басейнова дирекция. Той е задържан по друго досъдебно производство, което провежда Спецпрокуратурата.

От полицията нито потвърдиха, нито отрекоха за ареста му като уточниха, че информация за акцията ще бъде давана само от Спецпрокуратурата, която ще оповести резултатите от акцията в понеделник по обяд. Стефан Послийски не отговаря на телефона си. 

Още от категорията

Запечатаха с оловни пломби входовете на био-инсталацията в Труд

Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив (РИОСВ-Пловдив) установи грубо погазване на Заповедта за принудителното спиране на биоцентралата в село Труд, издадена от директора на екоинспекцията на 12 октомври. Това съобщиха от нейния пресцентър.  Днес е коинспектори поставиха 7 оловни пломби на всички входове на инсталацията, от..

обновено на 31.10.20 в 17:31
Мая Манолова - архив

Мая Манолова призова премиера да дойде с джипа в Брестовица

"Борисов да дойде с джипа в село Брестовица в Община Родопи и да чуе проблемите на жителите на селото". Това призова Мая Манолова при среща с жителите на селото заради проблем с питейната им вода.  Заради  установеното през февруари замърсяване , РИОСВ забрани водата в селото да се пие. "Хората искат търсене на алтернативни водоизточници,..

обновено на 31.10.20 в 17:30

Нови 5-ма медици с COVID-19 в Пловдив област, новозаразени и в 4 училища

Сред медиците 5 медицински лица са новоустановени с коронавирус през последното денонощие в пловдивска област. Това съобщи Дани Каназирева, областен управител и председател на областния анти-ковид щаб. Става дума за 1 лекар от Асеновград, 2-ма общопрактикуващи медици, по 1 здравен асистент и  служител на регистратура  от Пловдив. Извършва се..

обновено на 31.10.20 в 17:29

Двама шофьори в Спешна помощ във Велинград са с COVID-19

Двама шофьори на линейка са с положителни тестове за коронавирус в последното денонощие. Това съобщиха от РЗИ Пазарджик. Мъжете са от Велинград и работят в местната Спешна помощ, където предстои поетапно изследване на персонала и са предписани щателна дезинфекция и наблюдение. 3-ма медици, 3-ма учители и ученик още са сред 56-те новоустановени с..

обновено на 31.10.20 в 17:29

Пловдив получи награда за умен град в конкурса на българските общини

Кметът на Пловдив Здравко Димитров беше отличен в конкурса „Кмет на годината“ 2020, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg. в категория Smart city, съобщиха от пресцентъра на общината.  Церемонията, на която бяха обявени печелившите, бе извълчена късно снощи по  БНТ. Но Димитров не успя да присъства заради корона-карантината си...

обновено на 31.10.20 в 17:28