Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Арестуван е и лидерът на ВМРО в община "Марица"

Освен областния лидер на ВМРО – Пловдив Стефан Послийски при вчерашната акция на полиция и прокуратура е задържан и общинският съветник от ВМРО в община Марица Георги Какалов. 

Повече информация за разследването в Басейнова дирекция - Пловдив и ареста на активисти на ВМРО в Пловдив и областта ще бъде оповестена в понеделник.

Георги Какалов беше кандидат за кмет на Марица на последните избори и е член на Националната контролна комисия на ВМРО - БНД. Той и д-р Фарид Абдо, съпруг на арестуваната директорка на Басейнова дирекция – Пловдив Цветелина Кънева, са двамата съветници на ВМРО в местния парламент на Марица. 

 Какалов е ресторантьор и живее в село Желязно. 

Вчера беше арестуван областният лидер на ВМРО – Пловдив Стефан Послийски. Той е общински съветник в Пловдив и собственик на консултантски фирми като част от проектите, по които е работил, са по линия на екологията и взаимодействието с Басейнова дирекция. 

Все още няма официална информация за причината за неговото задържане. Очаква се това да стане в началото на следващата седмица.

Една от версиите за ареста на местния лидер на ВМРО е свързана с продължаващата акция за корупционни престъпления в Басейнова дирекция. 

Според друга версия арестът на Стефан Послийски няма връзка с разследването за корупция в Басейнова дирекция. Той е задържан по друго досъдебно производство, което провежда Спецпрокуратурата.


Още от категорията

618 са вече болните от коронавирус, седем са новите случаи

618 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. Днес са доказани още 7 нови случая - шест в София и един в Панагюрище.  230 са хората с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 32 са пациентите с COVID-19, които са в интензивни отделения и клиники. Болните в Пловдив..

обновено на 09.04.20 в 18:49

Река Батанска край Мадан е сиво-бяла заради примеси от руда

Преустановено е заустването на води от рудник “Батанци” в река Батанска край Мадан.  Това е в резултат на извършена съвместна проверка от експерти на Регионалната инспекция по околна среда и води в Смолян, Басейнова дирекция „Източнобеломорски Район“ и Регионалната лаборатория по сигнал за побеляване на река Батанска от днес.  Рано сутринта е..

публикувано на 09.04.20 в 18:42

Стягат Римския стадион за лятото

Работата по посрещане на летния сезон в Стария град започна. Днес екипи на ОИ "Старинен Пловдив", ОП „Чистота” и ОП „Градини и паркове” започнаха подготовка на Римския стадион за първите си посетители след извънредното положение.  Екипите разкриха зазимените антични шахти и продължават работа с почистването на вековната отводнителна система на..

публикувано на 09.04.20 в 17:00

Оттеглиха предложението с 600 000 лева от КОЦ да се купи апаратура за Ковид-19

Кметът на Пловдив Здравко Димитров оттегли от дневния ред на  сесията на Общинския съвет предложението 600 000 лв. от бюджета на Онкологичния център да бъдат използвани за закупуване на апаратура, легла и матраци за болниците "Св.Мина" и "Св.Пантелеймон" за болни с Covid-19.  Той  отрече новината, че средствата от онкоболните се насочват за други..

обновено на 09.04.20 в 16:51

Съветниците гласуваха облекчения за бизнеса и пловдивчани в кризата

Мерките за облекчаване на малкия и среден бизнес в Пловдив бяха приети днес от общинските съветници. Те ще важат обаче до края на извънредното положение, което на този етап е до 13 май.  Не бе прието предложението на БСП това стане за три месеца след края на мерките в страна за ограничаване на Covid-19.  Всички собственици на заведения и..

обновено на 09.04.20 в 16:51