Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В КСУ "Св. Георги" ще помагат на болни хора с хипотерапия

| обновено на 05.03.20 в 13:04
10
Снимка: Екатерина Костова, Радио Пловдив

На базата за хипотерапия в КСУ „Св. Георги“ Пловдив започва обучение за хора с увреждания с две кончета. На тържество, посветено на Тодоровден, стартът дадоха заместник кметът по социални дейности Анести Тимчев, директорът на комплекса Апостол Делев и директорът на американската фондация, с чието дарение мястото е оформено и оборудвано и са обучени хипотерапевти. 

Деца и възрастни с ДЦП,  умствена изостаналост и синдром на Даун, както и с други диагнози, които се повлияват положително от конна езда, ще посещават базата безплатно. 

Със стоплянето на времето срещу минимална такса от около 5 лева тя, обаче, ще отвори врати и за всички деца, които имат желание да я ползват. Парите от таксите ще остават в КСУ „Св. Георги“, за да се ползват за издръжка на съоръжението. 

Предстои на следващата сесия на ОбС Пловдив да се приеме решение за щатните бройки и издръжката, в това число и ветеринарната помощ за кончетата, съобщи Анести Тимчев. По думите му, годишно ще са необходими между 40 и 50 хиляди лева, които финансистите на общината имат визия как да се набавят. 


Галерия

Още от категорията

Протестиращите в Пловдив искат и оставка на МВР министъра

Протестно шествие тръгна и тази вечер по главната улица на Пловдив с отправна точка от площада пред Общината.  Групата, понесла знамена и плакати, повтори традиционните вече искания за оставка на цялото правителство, заедно с тази на главния прокурор Иван Гешев.  Нов елемент  са  протестните лозунги срещу разпръскването на палатковия лагер от..

обновено на 07.08.20 в 20:34

22 училища в Пловдив и областта имат нови директори

Приключиха конкурсите за директори в част от училищата в Пловдив и региона. От РУО - Пловдив съобщиха, че предстои през следващата седмица да станат ясни и останалите нови назначения за всички 31 училища. Там директорите бяха пенсионирани, или пък заемаха длъжността до конкурс. Нов директор на Хуманитарната гимназия "Свети Свети Кирил и Методий" -..

публикувано на 07.08.20 в 18:15

Велинградчани срещу концесията за производство на волфрам

Жителите на Велинград изпратиха категорична нота до всички държавни институции с искане да бъде прекратена концесията, отдадена на пловдивска фирма за производство на волфрам в региона. Част от бъдещата мина ще бъде разположена в непосредствена близост до вододайната зона на града. Още 15 селища в региона ще бъдат засегнати от добива на руда.  Калина..

обновено на 07.08.20 в 16:32

Разкриха оранжерия за марихуана в село Тюркмен

Фермата за дрога е открита в дома на 51 годишен криминално проявен мъж. Той отглеждал 220 стръка канабис с дължина от 1.5 до 3 метра.  Полицаите са иззели и 3,5 килограма суха марихуана.  Арестуваният е вече осъждан за същото престъпление. 

публикувано на 07.08.20 в 15:41

Полицията вдигна палатковия лагер на Баня Старинна

Палатковият лагер на едно от централните кръстовища в Пловдив  - това до Баня Старинна, беше вдигнат след намесата на полицията.  Полицейските служители са дошли с 4 буса малко след 4 часа сутринта, разказаха протестиращи, които снощи блокираха кръстовището и останаха да нощуват. Снощи тук е имало около 60 души в около 20..

обновено на 07.08.20 в 15:07