Лекарите няма да допуснат шепа хора да изнудват всички

Като "абсурдни" и "недопустими" определиха от Българския лекарски съюз (БЛС) действията на 5-те медицински сестри, които рано сутринта окупираха сградата на Народното събрание в знак на протест, че не се обръща внимание на техните искания.

"Недопустимо е няколко души да блокират обществена сграда като парламента. Отдавна отминаха времената, когато шепа хора диктуваха какво да се случва в обществото", коментира пред Радио Пловдив председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Той подчерта, че исканията на протестиращите медицински сестри - и в София, и в Карлово, са политически, а не синдикални.

Д-р Маджаров отхвърли твърденията, че има разделение в гилдията между лекари и сестри. Той допълни, че на брифинга на БЛС са били заедно с Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, в която членуват голяма част от медицинските сестри. 

Няма да допуснем няколко души да изнудват цялото общество, подчерта председателят на БЛС, като допълни, че лекарите са готови да организират контрапротест. 

Цялото интервю на Екатерина Костова с д-р Иван Маджаров е в прикачения файл. 

Още от категорията
Евелина Славкова

Темата с ДДС е незатихващ политически сюжет

Като политически ход определи въпросът с падането на ДДС от 20 на 9 % социологът Евелина Славкова.  "Отвори са кутията на Пандора и това е политическа реакция". Промяната в позицията на премиера Борисов за намаляването на ДДС, който въпреки несъгласието на финансовия министър,  беше категоричен  за намаляването на ставката за сектора на..

публикувано на 26.05.20 в 10:39

Виртуалната стая трябва да е като класната в училище

Пловдивчанката Анелия Александрова , която от Дания разказва за ученето онлайн по време на епидемията от коронавируса. Питаме и как опитът на Европа помогна на част от българските училища и университети с платформа за дистанционно обучение „Данлинк”. Тя е нейно дело и се прилага от години в училищата в Копенхаген. Анелия Александрова каза, че тя е..

публикувано на 25.05.20 в 10:02

Митрополит Николай отслужи молебен за 24 май

Пловдивският митрополит Николай  отслужи благодарствен молебен   по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост в храм "Св. Св.Кирил и Методий" "Делото на Светите братя постоянно се обогатява, извисява и развива. Чрез свещените писания на Библията, преведени от Кирил и Методий, познахме Бога и..

обновено на 24.05.20 в 15:24

Приветствие на областния управител Дани Каназирева

Областният управител на Пловдив Дани Каназирева отправи приветствие  за 24-ти май. То гласи следното:  УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА, УЧИТЕЛИ И  УЧЕНИЦИ, СКЪПИ СЪГРАЖДАНИ! Отново е 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската  писменост! Това е датата, която ни кара да се преклоним пред великото дело на..

публикувано на 24.05.20 в 10:17

Кметът Здравко Димитров поздрави пловдивчани

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост кметът на Пловдив Здравко Димитров отправи своето обръщение към пловдивчани. Ето и пълния текст на разничния поздрав:   УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА БЪЛГАРСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ, НАУКА И КУЛТУРА! УВАЖАЕМИ УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ! СКЪПИ ПЛОВДИВЧАНИ! Щастлив съм от свое име и от името на Община..

публикувано на 24.05.20 в 10:12

Свързани новини

ЛС в Пловдив смята протеста на сестрите за политически

Ръководството на Лекарската колегия в Пловдив и регионалната структура асоциацията на професионалистите по здравни грижи се противопостави на протеста на медицинските сестри, които се барикадираха в бившия партиен дом.  Според тях протестът  още от декември миналата година създава впечатление, че е дирижиран и обслужва определени кръгове като..

обновено на 06.03.20 в 13:30

Медицински сестри от Карлово подкрепиха протеста в София

Медицински сестри от карловската многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Киро Попов“ излязоха на спонтанен протест днес по обяд, за да подкрепят протестиращите си колеги в София.  Около 30 медицински специалисти, които са били на работа в момента, както и лекари, и пациенти се включиха в протеста.  Съвсем спонтанно го решихме, не е..

публикувано на 06.03.20 в 13:05