Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Витоша отмъкна точка от Локомотив с 1:1 на "Лаута"

Локомотив (Пловдив) завърши 1:1 с последния в класирането на Първа лига Витоша (Бистрица) в среща от 24-ия кръг. Така гостите поднесоха голямата изненада, спечелвайки точка от съперник, борещ се за второто място в класирането и участие в евротурнирите.

Домакините започнаха по-уверено и в 11-ата минута можеха да поведат, но от удобна позиция Лукас Масоеро прати топката в аут. Диниш Алмейда отправи коварен удар отдалеч в 23-ата минута, но Николай Кръстев хвана топката.

Превъзходството на "черно-белите" бе материализирано в 32-ата минута. Тогава Диниш Алмейда подаде на границата на наказателното поле към Анте Аралица, който се обърна и с елегантен прехвърлящ удар не остави никакви шансове на юношата на Левски Николай Кръстев.

Гостите опитаха да реагират и две минути преди почивката Атанас Кабов стреля 25 метра от свободен удар, но Илко Пиргов отрази удара.

Второто полувреме също започна с надмощие на домакините. В 52-ата минута Димитър Илиев стреля от воле, но Николай Кръстев се справи. Постепенно темпото на играта спадна и двата съперника не застрашиха сериозно вратите си. В 81-ата минута Димитър Илиев стреля неточно.

Футболистите на Витоша се възползваха от отпускането в редиците на "черно-белите" и изравниха. В 86-ата минута Атанас Кабов центрира от корнер, Апостол Попов изпревари Диниш Алмейда и стреля с глава в далечния ляв ъгъл на вратата на Илко Пиргов за 1:1. Домакините бяха шокирани и не успяха да сторят нищо до края на двубоя.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Приветстваха шампионките на "Марица" и в Общинския съвет

В началото на сесията председателят на Общинския съвет в Пловдив Атанас Узунов приветства женския волейболен отбор на "Марица" за спечелената трета титла.  "Тези момичета дадоха нови измерения на тази игра", каза той и им пожела успех в Шампионската лига. Вчера шампионките бяха поздравени и от кмета на Пловдив Костадин Димитров.  Волейболистките..

публикувано на 25.04.24 в 09:15

Благотворителен базар в село Калековец

В празничния ден на Цветница, Сдружение "Жените днес" с. Калековец, Кметството в селото и НЧ "Пробуда - 1927" организират Благотворителен базар. Целта на инициативата е да се съберат средства за поставяне на паметна плоча на Мария Атанасова.   Мария Георгиева Атанасова е български летец-пилот, първата жена командир на тежък тип самолет в света,..

обновено на 24.04.24 в 15:30

Волейболистките на "Марица" и кметът вдигнаха 10-та шампионска титла

Кметът Костадин Димитров прие в Община Пловдив волейболните шампионки от Марица, които в неделя спечелиха рекордна десета поредна титла на България. На събитието в сградата на общината присъстваха още председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-кметът на Пловдив Николай Бухалов, мениджърът на волейболния клуб Борис Халанчев и един от..

публикувано на 24.04.24 в 14:07

Ботев вади нов договор на основен халф

Шефовете на Ботев (Пловдив) умуват дали да предложат нов договор на един от основните си играчи. Става въпрос за полузащитника Дилан Мертенс. Нидерландецът, който у нас игра и за Царско село, откъдето премина при „канарчетата“, се намира в много добра форма в последно време. Това е накарало ръководството да се замисли върху продължаване на кариерата на..

публикувано на 24.04.24 в 10:10

Съдийски назначения 31-ви кръг Първа лига

Съдийската комисия към БФС обяви назначенията за двубоите от 31-ия кръг в Първа лига. Мачът от плейофите в Топ 6 между Черно море и Локомотив Пловдив бе поверен на Ивайло Стоянов - Сватбата. Срещата между Ботев (Пд) и Славия ще бъде ръководена от Георги Давидов. 26 април 2024 г., петък, 20:00 ч. Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД - ПФК Ботев Враца ГС:..

публикувано на 24.04.24 в 10:00