Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бедствено положение в Пещера, река заля ромската махала

Община Пещера обявява частично бедствено положение на територията на града. Кметът на общината Йордан Младенов обясни, че причината е, че река Пиздица е излязла от коритото си след обилните валежи от дъжд и е заляла републиканския път Пещера – Брацигово. 

Няма бедстващи хора. Наводнени са транспортна фирма и земеделски земи, залети са и няколко незаконни ромски къщи в кв. Луковица, построени в коритото на реката. Сутринта е бил залят и мост на пътя за Брацигово, но към момента положението е овладяно, каза кметът на Пещера Йордан Младенов. 

Той допълни, че са привлекли допълнително техника както на общинските предприятия, така и външни фирми, за да се изчисти коритото на реката от наноси, камъни и дървета. Нивото на водата остава твърде високо, затова бързаме да отпушим реката и да направим допълнителни диги, посочи кметът на общината. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Потушен е пожарът в Априлци

Пожарът край пазарджишкото село Априлци е потушен. Огънят тръгна в късния следобед вчера от покрайнините на селото и бързо навлезе в горския масив. В гасенето се включиха противопожарни екипи от Пазарджик, Панагюрище и Пловдив.  Борбата с огъня е продължила до 2 часа тази сутрин. Общата му площ е 2 300 декара, като 1300 от тях са горска площ, а другите..

публикувано на 19.07.24 в 07:02

Пожарът край Априлци е ограничен

Ограничен е пожарът край панагюрското село Априлци. Няма опасност за селото. По-рано през деня там се запалиха горски масив и сухи треви около него. В гасенето се включиха всички екипи на районната служба в Пазарджик и допълнително екипи от Панагюрище.  Ангажирана е и земеделска техника от селото и района да прави просеки.  За гасенето се..

публикувано на 18.07.24 в 16:59

Пожарът над Отец Паисиево е локализиран, няма нови огнища

Спокойна е обстановката над село Отец Паисиево към този час, съобщи директорът на Пловдивската пожарна старши комисар Васил Димов.  Няма нови запалвания, но дежурството и наблюдението над целия периметър на пожара ще продължи. Има тлеещи огнища, които от време на време се възпламеняват, но огънят не е разширил територията си. Ще..

публикувано на 18.07.24 в 15:59

Определиха маршрутите на двете линии на "Екобус" в Пловдив

Местният парламент с 41 гласа „ за“ и без „против“ и „въздържал се“ решиха да се създаде автобусна линия 104 към общинското дружество „Екобус“. Тя ще е с 9 автобуса с маршрут от кв. „Беломорски“,през ул. „Остромила“, бул. „Коматевско шосе“, „Модър-Царевец“, УМБАЛ „Св. Георги“, бул. „Свобода“, бул. „Васил Априлов“, бул. „България“, до последната спирка -..

публикувано на 18.07.24 в 13:51

Аварийният ремонт по бул. "Васил Априлов" струва 1 350 000 лв

Аварийният ремонт на бул. "Васил Априлов" в участъка между моста на река Марица и бул. "Шести септември" ще се финансира с парите, икономисани от дългосрочния заем за инфраструктурни проекти, изтеглен в предишния мандат.  Това реши ОбС като единодушно подкрепи предложението на ресорния зам.-кмет инж. Тодор Пашов. Средствата са в размер на 1 349 320 лева...

публикувано на 18.07.24 в 13:23