Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Коронавирусът отложи спектакли на театъра, куклите и операта

Опера Пловдив отлага всички свои спектакли и концерти през март до вдигане на забраната, наложена с цел ограничаване на разпространението на коронавируса.

За премиерата на „Исус Христос Суперзвезда”, която е на 13-ти март и спектакъла на 20-ти март ще бъдат насрочени нови дати след отпадане на забраната. Билетите за тях ще важат БЕЗ допълнителна заверка!

За всички останали заглавия от програмата на операта през март, които няма да се състоят, билетите ще трябва да се презаверят за други постановки или да се върнат на касата през април.

Драматичният театър в Пловдив също отлага пет свои и гостуващи спектакли, които трябваше да са на сцена тази седмицата. Билетите за тях могат да се презаверят или да бъдат върнати на касата. 

От ръководството на пловдивската Драма уточняват, че следят ситуацията, предизвикана от мерките срещу коронавируса и ще информират зрителите от сайта си за евентуалната отмяна на спектакли до края на месеца. 

Заради необичайната ситуация са отменени и спектаклите на Кукления театър.

За неопределено време се отлага и планираният за края на тази седмица „Black Уикенд в Пловдив“, съобщиха от Съвета по туризъм и Община Пловдив.  "Надяваме се, че на по-късен етап гостите на града ще имат отново възможността да се насладят на уникални музейни експозиции и спектакли да се запознаят с хотелската и ресторантска база на Пловдив и с многообразието от културно-исторически забележителности и туристически атракции".

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Преге - предаване за света на книгите, 31.08. - 02.09.

Радио Пловдив на 31.08. 2024 в предаването „Преге“ бяха представени следните заглавия Рубрика „Напълно непознати“ Георги Господинов. Градинарят и смъртта. 216 стр., тв. к., 5А, Жанет 45, 2024. Димитър Мантов. Южнобългарска хроника. 208 стр.,  ок. 4А, Хермес, 2024. Джордже Лебович. Semper idem. 504 стр., ок. 4А,..

публикувано на 02.09.24 в 10:06

Шуменският театър представя "Дабъ Дешил Ине"

В Лятно кино „Орфей“  трупата на Драматично-куклен театър Шумен „Васил Друмев“ представя спектакъла на режисьора и сценарист Теди Москов  „Дабъ  Дешил Ине“. Това е третото представление на театъра след „Робин Худ“ и „Осъдени души“, с което той гастролира на пловдивска сцена. В центъра на сюжетната линия е диктаторът Адолф Кихлер,..

публикувано на 02.09.24 в 09:00

В "Срещите" за българския дух в Европа

Тази събота "Срещите" питат кой е Алцек? Кои са алцековите българи? И защо в едно малко италианско градче Челе ди Булгерия издигнаха паметник на Алцек?  За българския дух през вековете в Европа разговаряме с проф. Дамян Попхристов.

обновено на 31.08.24 в 08:53

Есента превръща Пловдив в мащабна сцена за изкуство

20-то издание на Есенния салон на изкуствата Пловдив стартира в Пловдив традиционно на 1 септември. Това е най-големият културен формат под тепетата, който обединява в себе си множество фестивали и десетки събития от всички жанрове – музика, театър, танц, литература, визуални изкуства, изложби, кино, арт инсталации и други. Тази година..

публикувано на 30.08.24 в 11:10

Музика и литературно четене в читалище „Възраждане“

На финала на фестивала „Творците“ концерт в читалище „Възраждане“ в Пловдив ще изнесе дуо „Ла мер“ – Нина Нейчева – пиано, и Лора Петрова - цигулка.  В програмата са включени произведения на Бизе, Брамс и Масн е .  Концертът започва в 18 часа, а след него младите писатели от курса по творческо писане ще прочетат свои произведения, създадени по..

обновено на 30.08.24 в 09:02