Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

РУО с инструкции за наваксване на учебния материал

Регионалното управление на образованието в Пловдив е изпратило инструкции до директорите на училищата за преструктуриране на учебния материал и провеждането на допълнителни консултации за учениците, с които да се наваксат пропуснатите уроци по време на грипната ваканция в Пловдив и областта. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Иванка Киркова, началник на образователната институция.

Сред мерките са и използването на информационните технологии, интернет приложения и образователни платформи.

Не е задължително наваксването на пропуснатия материал да бъде във физическа среда. И не е наложително учениците да остават след часовете, но и това ще бъде една от възможностите. Не можем да сложим всичко под един знаменател, тъй като става въпрос за индивидуалните потребности на учениците и за избор на най-добрите методи за наваксване. Разчита се на преценката на всеки един учител, коментира Иванка Киркова, началник на Регионалното управление на образование в Пловдив.

От образователната институция са дали указания до училището и за организиране на виртуални класни стаи, а също и за провеждане на дистанционни родителски.

Направихме проучване в Пловдивска област, което показва, че половината от училищата имат готовност за провеждане на онлайн уроци, обясни Киркова.

Тя допълни, че в училищата в Пловдив и областта са разпоредени необходимите хигиенни предписания, които трябва да се спазват при възстановяване на учебния процес на 16 март.

Цялото интервю с Иванка Киркова можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

Равносметката на двама депутати от Пловдив за 45-то НС

 Две от новите лица  -  Иван Петков от БСП и Ивайло Старибратов от Демократична България коментират за Радио Пловдив свършеното в Народното събрание през изминалия месец. Като неуспешна определя работата на Народното събрание пловдивския депутат -  Иван Петков от ПГ на „БСП за България“ . Той коментира, че е очаквал това Народно..

публикувано на 07.05.21 в 15:50

Браншът предлага Георги Щерев за служебен министър на туризма

Между 70 и 80 % заетост на хотелите в СПА столицата на Балканите - Велинград, отчетоха за празниците около Великден и Гергьовден представителите на туристическия бранш. В много от хотелите получихме много по - голяма заетост, отколкото очаквахме , заяви пред  Радио Пловдив Златко Златанов ,  председател на сдружението на хотелиерите и..

публикувано на 07.05.21 в 15:01

При вот всичко е в ръцете на изборната администрация

"До голяма степен е възможно нашият Коституционен съд да се облегне на практиката на други подобни институции н държави-членки на ЕС/ преди всичко на германския Конституционен съд/, който през 2009 г. отмени машинното гласуване", Това коментира пред Радио Пловдив Борислав Цеков от Института за модерна политика за промяната в Изборния кодекс, която..

публикувано на 07.05.21 в 13:22

В Пловдив стартират тестовете за T-клетъчен имунитет за Ковид-19

В ДКЦ „Пълмед“ - Пловдив стартират от днес, 7 май тестовете за качествено определяне на клетъчен имунитет към SARS-CoV-2 чрез eнзимно-свързан имуносорбентен точков анализ (ELISpot).  Благодарение на високо технологичната апаратурата, инсталирана в лабораториите на медицинския център чрез ELISpot тест може да се провери дали организмът ни има..

обновено на 07.05.21 в 11:56
Акад. Богдан Петрунов

Няма как да постигнем колективен имунитет през тази година

Академик  Богдан Петрунов е наш събеседник, за новите щамове и ваксините, за трета доза от "Пфайзер" и "Модерна", или как ще продължава имунизацията до достигане на колективен имунитет в България.  Известният наш алеголог и имунолог подчерта, че е важно да засилим ваксинацията в максимална степен, в края на третата вълна от Ковид-19. "Тя показа..

обновено на 07.05.21 в 11:17