Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плодове, чай, мед и постна храна укрепват имунитета

Д-р Людмила Емилова е алтернативен диетолог, специалист по вътрешни болести, ревматология, кардиология и здравен мениджмънт. Над 50 хиляди пациенти са потърсили помощ в нейната клиника за 27 години. Тя е ученичка на известната Лидия Ковачева, която разработи метод за гладолечение. Решава да тръгне по пътя на алтернативното лечение, след като успява да излекува себе си.

Д-р Емилова посочи, че целият свят е изправен пред предизвикателството коронавирус. Видно е, че е изобретен да унищожи много възрастни хора. Целта е да остави младите и здрави, но фактите сочат, че и млади хора ще бъдат покосени, ако са с намалени защитни сили. Рисковите фактори са хроничните заболявания, пушенето на цигари и употребата на алкохол.

Има мерки, които могат да увеличат защитните сили на организма, независимо от възрастта. В моята практика съм забелязала, че различните пациенти, които направят програмата за омекотена форма на гладуване по системата на Лидия Ковачева, или други по-строги форми, спират да боледуват. Години наред, не болекуват от грип, бронхит и бронхопневмония, гнойна ангина, изчезва  и хроничният синузит. Практиката показва, че когато прочистим организма си с лечебно гладуване, можем да имаме по-добра защита.

Д-р Емилова препоръча: Един ден в седмицата да направим програмата от плодове, мед и чай през два часа. Ако продължим в следващия ден плодовете да бъдат до 2 килограма. Така можем да се предпазим от тежките инфекции, които причинява коронавирусът. Добре е програмата да продължи повече дни. Важное да се знае, че след 1-2 или три дни на плодове, чай и мед е необходимо един ден захранване по схемата: сутрин билков чай с мед, в 10 часа плодове или фреш, на обяд салата от сурови зеленчуци с лимон, без сол, вечцерта също салата и постна храна. В следващите дни схемата е същата, като може да се прави смути със зелени листа и плод, и голяма салата от пресни зеленчуци. Добре е да се използва рукола, спанак и кейл. Към салатата се прибавят сурови и накиснати за 2 часа слънчогледови, или тиквени семена, заедно с постна храна и малко зехтин. Също смлени семена от сусам, лен, коноп, орехи, лешници, бадеми и кашу. Добре е ядките 8 часа преди това да са накиснати във вода. Ако цяла седмица се храним с постни храни, а един ден останем да плодове, чай и мед ще направим всичко най-добро за себе си.

Д-р Емилова заяви, че могат да дават индивидуални съвети чрез фейсбук, хората не трябва да идват до центъра, но е възможно, тъй като пътуванията все още не са забранени. Отдели внимание и на животинските продукти, като най-вредни в случая са млякото и млечните продукти, тъй като причиняват възпалителни заболявания. 

Повтарям го вече 27 години. Научни проучвания показват, че колкото повече млечни продукти се използват, толкова по-често се боледува и защитната сила на организма е по-малка. Сега тези храни могат да се избягват, докато премине епидемията.

Хората да бъдат отговорни към собственото си здраве, на децата и родителите. Ако не можем да си доставим чисто био месо и яйца, по-добре да не се консумират. Сега сме в период на пости, и нищо не ни пречи да променим начина си на хранене, подчерта д-р Людмила Емилова.

Разбира се, всеки има правото на избор.

Интервюто с д-р Людмила Емилова е в звуковия файл. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Разчитам на младите да вдъхнат енергия на лявото обединение

Разчитам на младежите в БСП и останалите леви партии да вдъхнат енергия на лявото обединение, за което предстои да подпишем меморандум. Това заяви депутатът от БСП Иван Петков. Увереността му в това идва от факта, че младежките формации на левите партии се срещнаха вчера, а резултатът е – искане за поява на тази нова жива сила, на нови..

публикувано на 26.07.24 в 11:22

КС решава по целесъобразност и под диктовка от силните на деня

В нашата държава въпросите в КС се решават по целесъобразност и в зависимост от силните на деня. И в решението на шестата поправка на основния закон логичният въпрос е кой има интерес от това да останат в сила орязаните правомощия на президента и да бъде торпилиран поредният опит за същинска съдебна реформа, каза в предаването "Точно днес" адв. Михаил..

публикувано на 26.07.24 в 10:52

Уволнен съм, защото подкрепих Ахмед Доган

Уволнението ми от поста на областен управител е политическо действие, продиктувано от някого на премиера, поради факта, че застанах зад почентия председател на ДПС Ахмед Доган. "За мен беше очаквано нещо подобно, но не мислех, че ще разбера от медиите и от служителите в администрацията за решението на Министерски съвет." Според Пехливанов такива са..

публикувано на 26.07.24 в 09:55

Гергов ще обжалва решението на съда за варненските акции в Панаира

Бизнесменът Георги Гергов ще обжалва решението на Софийски градски съд, който определи за нищожен апорта на варненските акции от Панаира в доминираното от него дружество „Пълдин туринвест“. По думите му съдебните решения трябва да се изпълняват, но след като има право на обжалване, той ще се възползва от него. Гергов акцентира върху..

публикувано на 25.07.24 в 15:35

След август ще има масови фалити в туристическия бранш

"Шокира ме високата цена на електроенергията след 16ч., която достигна между 1500 и 2000 лв. мгвт/ч. И то - без ДДС и пренос на енергия.  Това вече го изпитахме през август 2022 г., когато обаче имаше компенсации за бизнеса и той понесе поскъпването сравнително леко. Сега обаче в пиковите два месеца на туристическия сезон - юли и август, тази цена я..

публикувано на 25.07.24 в 11:49