Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС спря мачовете за 1 месец

Снимка: Сайт на БФС

Във връзка с приетото от Народното събрание днес извънредно положение на територията на Република България заради епидемията от коронавирус, ръководството на Българския футболен съюз взе решение да преустанови първенствата в професионалния ни футбол (Първа и Втора лига) до 13 април 2020 г.

Специално сформирана работна група ще изготви варианти за актуализиране на програмата на Първа и Втора лига в зависимост от развитието на обстановката и решенията на държавните власти. Всички решения на Българския футболен съюз са своевременно съгласувани с Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Националния оперативен щаб, ФИФА и УЕФА, като след конферентния разговор с представителите на Европейската футболна централа и страните-членки във вторник, 17 март, ще бъде внесена по-голяма яснота около календара на местните и международните турнири.

Българският футболен съюз препоръчва на футболните клубове да спазват всички мерки за ограничаване на разпространението на заразата, ако вземат решение да продължат тренировъчния си процес.

Ръководството на БФС своевременно ще информира обществеността за всички последващи мерки и решения, причинени от извънредната обстановка в страната.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Валерия Войкова – VALL за розовата страна на живота

  П реди време тя изумява журито на "България търси талант" със своя глас и заслужено печели златен билет за финала. През 2023 година VALL плени и сърцата на публиката от сцената на " Гласът на България ". "Мой свят" е любимата ми българска песен”, категорична е Валерия за парчето, което изпълни от сцената на музикалното шоу. Днес певицата е..

публикувано на 22.04.24 в 14:52

Локо гостува на Черно море тази неделя

"Локомотив" (Пловдив) започва плейофите в първата шестица с гостуване на "Черно море", а от СТК на БФС обявиха програмата по часове и дати само за първия кръг. Двубоят на стадион „Тича“ във Варна ще бъде тази неделя (28.04) от 20:15 часа. Дербито между ЦСКА и "Левски" пък ще се играе в събота, 27 април от 16:15 часа на Националния стадион „Васил..

публикувано на 22.04.24 в 13:14

Да станеш майка на 50 за трети път

Има си сила, която си нарежда пътя. В това е убедена 50-годишната певица Росица Пейчева .   Тя не крие годините си, както и любовта към родопската песен. В предаването на Радио Пловдив "Снимката на нощта" дори казва, че се е затъжила за пеенето по време на бременността и отпуска гласа си с "Черешко, чьорна вишничко".  Майка е на момиче на 29 и момче..

публикувано на 22.04.24 в 09:59

Локомотив (Пловдив) изпревари Левски след 1:1 срещу ЦСКА 1948

Локомотив (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948 завършиха без победител двубоя си от последния 30-ти кръг на редовния сезон в efbet Лига. Мачът на стадиона в "Лаута" приключи при резултат 1:1, а гостите могат да съжаляват за множеството си пропуски през първата част. Така "смърфовете" заеха 4-то място в класирането, а ФК ЦСКА 1948 не успя да влезе в топ 6 и ще се..

публикувано на 22.04.24 в 00:24
Уме Емануел в акция

"Ботев" разби с 4:0 "Локо" (Сф) и стъпи на седмото място

"Ботев" (Пловдив) разби с 4:0 "Локомотив" (София) като гост и се изкачи на седмо място в класирането на Първа лига в края на редовния сезон. "Канарчетата", изместиха от тази позиция ЦСКА 1948. и завършват с 44 точки и една повече от „червените“. И двата отбора продължават в плейофите борбата за тази позиция и бараж да участие н Лигата на конференциите...

публикувано на 21.04.24 в 19:55