Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Община Пловдив въвежда спецрежим за административно обслужване на граждани

| обновено на 15.03.20 в 14:48

В община Пловдив от утре административното обслужване на гражданите ще се осъществява при специален режим, сочи заповед на кмета Здравко Димитров. Всички справки, заявяване и получаване на услуги ще се  извършват само в деловодствата или при възможност по електронен път.

Целта е избягване на струпване на много хора в затворени пространства.

В сградите ще се допускат не повече от двама граждани едновременно, които ще трябва да спазват и необходимата дистанция от 1,5 м помежду си.

В общинските сгради ще бъдат допускани при необходимост и по изключение външни лица, само с разрешение на съответните ръководители на дирекции и отдели. Имената на допуснатите лица ще се записват в регистър от служителите на ОП „Общинска охрана“. Няма да се допускат външни лица с грипоподобна симптоматика.

Входът на гражданите, физическите и юридически лица в сградата на пл. „Централен“ № 1 (деловодство отдел „Деловодно-информационно и документално обслужване“, отдел ГРАО, деловодство на дирекция „Общинска собственост“) ще става само и единствено през централния вход откъм площада.

Достъпът на граждани до деловодството и касата в сградата на пл. „Стефан Стамболов“ № 1 ще става през централния вход. Служителите на ОП „Общинска охрана“ ще допускат само по един гражданин.

При необходимост от контакт с конкретен служител на общинската администрация, както и на служител на АДФИ, Сметна палата или Инспекция по труда, информацията да бъде обменяна по телефон или по електронен път.

Въведен е строг режим за постоянна дезинфекция на помещенията, в които се работи с граждани. Същото така са дезифекцирани всички работни и сервизни помещения в сградите на общината. Почистени и дезинфекцирани всички подове, врати, дръжки, первази на работните помещения и на общите помещения в сградите, дезинфекцирани са работните плотове. Във всички помещения е извършено сухо почистване, мокро миене с вода и сапун и дезинфекция чрез обтриване с водни разтвори, съдържащи дезинфектант (хипохлорид), разтворен в съотношение по инструкции на ОП „Дезинфекционна станция“.

В общинската администрация със съдействие на службата по трудова медицина ще бъде преразгледана и допълнена оценката на риска. На всички служители ще бъде проведен извънреден инструктаж.

Кметът Здравко Димитров призовава служителите в общинската и районните администрации и работещите във всички звена на бюджетна издръжка, както и гражданите за самодисциплина, самосъзнание, съдействие и солидарност с цел по-бързо излизане от създалата се кризисна ситуация.

Работна група, начело със заместник-кмета на район „Източен“ Ерол Садъков, служителите на районната администрация и Шесто РУ обикалят из района, за да следят спазва ли се заповедта да няма струпване на хора.

„Категорично забраняваме събиране на много хора по време на празници или погребения. За целта се забранява и организираният транспорт с автобуси. Строго ще следим да не се рови в кофите за боклук, подчерта районният кмет Иван Стоянов.


Още от категорията

НКЖИ ще проектира нов Бетонен мост

До 15 юли в Община Пловдив ще бъде внесен технически проект за пробива под Централна жп гара. Toвa cъoбщи ĸмeтът нa Πлoвдив Здpaвĸo Димитpoв cлeд cpeщa c изпълнитeлния диpeĸтop нa HKЖИ инж. Kpacимиp Πaпyĸчийcĸи и мениджмънта на фирмата-изпълнител „Трейс Груп Холд“ АД.  Летните месеци ще се използват за подготовка на строителната площадка и доставката..

публикувано на 29.05.20 в 16:33

Лечението на КОВИД- 19 струва на болниците в областта близо 145 000 лева

144 675 лева са похарчили болниците в Пловдивска област за лечение на болни с КОВИД -19. Това показват данните, които те са предоставили на  Регионалната здравно - осигурителна каса за периода от 1 март до 25 май. Най- голям дял от сумата е за лечение по клинични пътеки. Близо 72 хиляди лева е струвало лечението на 117 пациенти...

публикувано на 29.05.20 в 16:27

Полицията задържа коматевския наркодилър «Карамана»

В хода на специализирана полицейска операция срещу наркоразпространението служителите са задържали двама мъже. За престъпление, свързано с употреба и притежание на наркотични вещества, са арестувани водач на лек автомобил „Рено лагуна“ и неговият спътник. Мъжете са установени на околовръстния път за Пазарджик.  Зад волана на превозното..

публикувано на 29.05.20 в 15:47

Училищата в Пловдив и областта са готови за матурите през юни

Пълна организация, синхрон на работата на експерти, директори, квестори и ученици обявиха от Регионалното управление на образованието в Пловдив. Оттам съобщиха последните данни за броя на зрелостниците, които ще се явяват на изпити през юни. Те са преминали през подробен инструктаж онлайн от директорите на училищата. Иванка Киркова, началник..

публикувано на 29.05.20 в 15:43

Полицията задържа иманяр в Карлово

Полицията задържа 52-годишен иманяр от Карлово. В полицията била подадена информация, че в частен имот на карловец се извършва нелегална търговия с ценни предмети, като ги предлагал за продан чрез интернет сайтове. При проверка в жилището на 52-годишния мъж от различни помещения са изети монети, кръстове, пръстени и други фрагменти. В..

обновено на 29.05.20 в 14:08