Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Искат удължаване на работното време на хранителните магазини

Да се удължи работното време на хранителните магазини в Пловдив, така че да се ограничи струпването на хора на едно място и по едно и също време. Това предложение отправя общинският кризисен щаб към управителите и собствениците на големи търговски вериги.

От утре общинският кризисен щаб започва да набира доброволци, които при нужда да могат да се отзовават по всяко време. Те могат да са и медицински кадри или студенти последен курс по медицина. Домашният социален патронаж, който обслужва 450 човека, има готовност да поеме обслужването на още 300. Храната в социалните трапезарии ще се разнася пакетирана по домовете.Затварят се центровете за обществена подкрепа.

В понеделник детските кухни ще работят, но от следващия ден, вторник, 17 март ще бъдат затворени до второ нареждане. Заплащането за паркиране  в „Синя зона“ ще става само с машините за паркинг и чрез SMS. 

Бюрата за закупуване на карти за градския транспорт ще продължават да работят, като се спазва пропускателен режим без струпване на хора на едно място. Общите събрания на етажните собствености се спират до края на  извънредното положение. По възможност събирането на такси ще бъде онлайн, а ако се налага това да става от врата на врата, то да се спазват препоръките за обезопасяване с маски и ръкавици. 


Още от категорията

За първи път почитаме Ботев и загиналите за България без поклонение

С триминутен сигнал на сирени в цялата страна точно в 12 часа отбелязваме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта. Навършват се 144 години от гибелта на поета-революционер във Врачанския Балкан.  Традиционното всенародно поклонение на връх Околчица тази година се отлага заради коронавируса.  Президентът Румен Радев и..

обновено на 02.06.20 в 12:00

19 нови заразени с коронавирус в страната, станаха 2538

19 нови случая на коронавирус са регистрирани  страната през изминалия ден - понеделник.  Всички те са вече 2538 души.  3 от тях са в Пазарджик, сред далите положителни проби е и едно момиче 14г. момиче от Сливен и 1 медицинска сестра от същия град.  С това заразените от медицинския персонал стават общо 259, което прави 10% от общия брой регистрирани...

обновено на 02.06.20 в 10:33

Фенове вдигат паметник на Динко Дерменджиев - Чико

На 2 юни Сдружение „Ботев Пловдив“ възстановява забравена инициатива от миналия век, дала началото си с изграждането на първия паметник на Христо Ботев в Пловдив. Стартът на кампанията ще бъде даден с отдаване на почит към легендарния Динко Дерменджиев – Чико, чийто паметник ще бъде издигнат пред стадион „Христо Ботев“.  Ще бъде обявен отворен..

публикувано на 02.06.20 в 10:32

Съдят непълнолетните убийци от Асеновград

Пловдивският Окръжен съд отново ще гледа делото за жестокото убийство в Асеновград, извършено от двама непълнолетни на 26 май миналата година.  Тогава 15-годишният Исмаил Асан и 17-годишният Митко Асенов нападнали в парка случаен минувач, когото пребили и ограбили, прибирайки 3 лева и мобилен телефон.  Като пряк извършител е посочен 15-годишният..

публикувано на 02.06.20 в 08:34

Масови нарушения на шофьорите в Деня на детето

Масови нарушения от водачите на пътя - това сочат резултатите от акцията на пловдивската полиция за Деня на детето. Пловдивската полиция констатира 588 нарушения на водачи на превозни средства само в рамките на днешния ден - това сочат резултатите от проведената специализирана полицейска операция " Да запазим живота на децата на пътя".  В проверките,..

публикувано на 01.06.20 в 20:22