Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

В район "Източен" ще помагат на самотни възрастни хора

Районният кмет на „Източен“ Иван Стоянов излезе с призив към всички граждани, които имат сведения за самотно живеещи възрастни хора на територията на района, да подадат информация на телефон 032/60-10-60. 

Сигнали могат да се подават и на e-mail: iztochen_bg@abv.bg. 

От администрацията уточняват, че информацията трябва да съдържа – три имена, адрес и по-възможност телефон за връзка.


Още от категорията

Пловдивчани поскаха пак оставката на правителството

Четвърти пореден протест с искане за оставката на правителтвото на Бойко Борисов, а също и на главния прокурор Иван Гешев, се провежда в момента пред Община Пловдив.  На протеста има хора от различни възрасти. Те са категорични, че положението в страната е нетърпимо. Протестиращите се събраха в 18.30 часа и продължават да скандират..

публикувано на 13.07.20 в 19:02

Разпространиха документи, намерени в кабинета на Узунов

Прокуратурата разпространи част от документите, открити при претърсването в петък  в кабинета на президентския секретар Пламен Узунов. Иззетите книжа и документи са свързани с дейността на Народното събрание, Министерството на вътрешните работи, Антикорупционната комисия и самата прокуратура, съобщават от спецобвинението. От прокуратурата уточняват,..

публикувано на 13.07.20 в 18:41

Туризмът в Пловдив е в колапс

Колапс на туризма през месец май в Пловдив отчитат от Регионалното ститистическо бюро – Юг. В сравнение с миналата година спадът на туристическия поток е с над 91%, а на приходите с 92,4 на сто. Общият брой на нощувките през май е бил 8 500 като делът на чуждите туристи е едва 300. Над 23 на сто от тях са от Русия, следвани от Северна..

публикувано на 13.07.20 в 16:18

Работниците от Завода за авточасти в Смолян пребориха коронавируса

63-ма работници от завода за производство на автомобилни части в Смолян вече са излекувани и се връщат на работа. Това съобщи д-р Мими Кубатева, директор на Регионалната здравна инспекция, на ежеседмичния брифинг в Смолян.  „Взети са 84 проби от тези работници от общините Смолян, Рудозем и Мадан. До момента са изследвани 72 проби, като от тях 63 са..

публикувано на 13.07.20 в 15:24

Една трета от хората в Пловдивска област живеят в бедност

34.3% от населението в област Пловдив, или 229 500 души  са били в риск от бедност и социално изключване през изминалата година, показват данните на Териториалното статистическо бюро-Юг.  Стойността на показателя нараства с 0.9 процентни пункта спрямо 2018 г. Наблюдението за доходите и условията на живот е част от Европейската статистическа система..

публикувано на 13.07.20 в 14:27