Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Удължават срока за записване на класираните в детските градини и ясли

ДГ "Мир" в Пловдив

От община Пловдив уточниха, че поради обявеното извънредно положение заради разпространението на COVID-19 и преустановените посещения на децата, срокът за записване на малчуганите е променен до 10 април. Родителите на класираните деца са получили информацията на електронната си поща заедно със съобщението, че детето им е класирано.

На родителите се препоръчва преди да подадат изискваните документи за записване, да се свържат с детската градина или ясла, където е класирано детето им, за да уточнят начина на записване.

От общината допълват, че се отменя планираното класиране на 2 април, като следващото класиране ще бъде на 23 април. 

За всяка промяна родителите ще бъдат информирани чрез интернет страницата на електронната система за прием на адрес dz-priem.plovdiv.bg.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Открива се новата спортна зала "Дунав"

Кметът на Пловдив Костадин Димитров ще открие новата зала „Дунав“, която беше започната преди пет години, още в последните дни на мандата на бившия градоначалник Иван Тотев през 2019 година. Стойността на строителните дейности възлиза на близо 5 милиона лева.   Този проект трябваше да бъде завършен до 2020 година, но беше спиран на няколко пъти. В..

обновено на 08.08.24 в 08:14

Засякоха БМВ да лети с 210 км/ч на пътя Пазарджик - Пловдив

На пътя Пловдив – Пазарджик лек автомобил БМВ е бил засечен с 210 км/ч, със 120 км над ограничението, съобщиха от пазарджишката полиция. Предвидената глоба е в размер на 1200 лв., а ако е повторна, санкцията ще бъде двойна, т. е. 2400 лв. В рамките само на едно денонощие с помощта на технически средства в Пазарджишка област са засечени..

обновено на 08.08.24 в 08:14

Ограничителни мерки в Пловдив заради мача "Ботев" – "Жрински" довечера

Заради футболната среща между отборите на ПФК „Ботев“ – Пловдив и ФК „Жрински“ – Мостар, която ще се състои на стадион „Христо Ботев“ довечера, се въвежда временна организация на движението за времето от 18.00 ч. до полунощ.  В този часови диапазон, изцяло или поетапно, ще се спира движението на пътни превозни средства, включително и на автобуси..

публикувано на 08.08.24 в 08:13

Лекуват в Пловдив турското семейство от катастрофата

С различни наранявания  са членовете на четиричленното турско семейство, което катастрофира  на 139 км. в пловдивския участък на АМ „Тракия“,  съобщиха от УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.  Състоянието на едно от двете деца е по-сериозно, понеже то  е с фрактура на подбедрицата. Другите са с наранявания по главата, гръдния кош, таза и коремни травми...

обновено на 07.08.24 в 18:05

Проф. Янчева поиска кметовете да обезопасят депата срещу пожари

Областният управител на Пловдив проф. Христина Янчева изпрати писмо до всички кметове на общини с искане за затягане на противопожарните мерки в депата за твърди битови отпадъци и за действия по разчистване на незаконните сметища. „След пожара в депото в Цалапица е необходимо да се обърне специално внимание при експлоатацията на депата в Пловдив,..

публикувано на 07.08.24 в 15:47