Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Съветниците на община "Родопи" заседават в Марково

При драконовски мерки във връзка с извънредното положение в страната ще се проведе днешната сесия на ОбС в община "Родопи".

Изнесеното заседание ще бъде в частен хотел в с. Марково, в присъствието само на 29-та общински съветници, кметовете на села и техническите сътрудници. 

Имаме неотложни задачи, свързани с промяна в Наредбата за местни данъци и такси и с промени в ПУП-ове в общината, от които зависят бъдещи инвестиции, аргументира се пред Радио Пловдив председателят на местния парламент Георги Цанков.

Той обясни, че залата в хотела, където ще заседават, вече е дезинфекцирана, а тя е достатъчно голяма, за да има отстояние от около 2 метра от всеки присъстващ. На влизане всеки посетител ще получи лични предпазни средства - маска и ръкавици. В началото на сесията д-р Христиана Бацелова ще изнесе лекция за КОВИД - 19 и ще отговори на въпроси.

Смятам, че бързо и в делови порядък ще се справим с дневния ред, каза още председателят на ОбС - Родопи.

Сесията започва в 10.00 ч. и включва 17 точки.


Още от категорията

Детските градини в Пловдив вече работят

Детските градини, яслите и млечните кухни в Пловдив отвориха от днес.Работят всички детски градини с изключение на две в район "Централен", където се извършва планов ремонт и една в район „Източен“, където има авария.. Около 3900 деца се очакват в детските градини на Пловдив днес. Това са около 35% от общо 10 000, които ходят в детските..

обновено на 26.05.20 в 14:12

Над 2 млн. лв. получава Пловдив за развитие на Младежкия център

Община Пловдив получи финансиране за проект „Младежки център Пловдив – мощен фактор за местно развитие”.  Безвъзмездната помощ е в размер на 2 053 740 лева по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, част от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021 г...

публикувано на 26.05.20 в 13:49

Театри, опери и танцови зали "вдигат завесата" и на закрито

Танцовите зали и театрите и оперите вече могат да работят и на закрито. Това стана ясно след среща на представители на танцовите съюзи и на Съюза на артистите с министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и на културата Боил Банов след протест на 24-ти май за отварянето на залите. В танцовите зали могат да се събират не повече от 20 души на разстояние..

публикувано на 26.05.20 в 13:36

Иззеха половин тон тютюн без бандерол от Шекера

Икономическата полиция в Пловдив иззе половин тон тютюн без акциз. Петима жители на Шекер махала са в ареста Близо 500 кг ситно нарязан тютюн е открит в микробус на бул. "Васил Априлов" в Пловдив при специализирана полицейската операция по линия на акцизните стоки. Служители от икономическа полиция и специализирани полицейски сили са..

обновено на 26.05.20 в 10:35

Една от трите жени, ранени в Де́бръщица, е в критично състояние

Трите жени, които  пострадаха  при катастрофата в пазарджишкото село Де́бръщица на 24 май, остават на лечение в МБАЛ-Пазарджик. 76-годишна жена е претърпяла две операции, като е стабилизирана и контактна. 88-годишната жена, приета в Ортопедично отделение , също е претърпяла две  операции заради фрактури по левия крак и ляват а ръка...

публикувано на 26.05.20 в 10:24