Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пловдив прилага новите, по-строги мерки срещу коронавируса

| обновено на 21.03.20 в 12:18

Община Пловдив започна да прилага спешните мерки, разпоредени със заповед на министъра на здравеопазването, както и на препоръките на Националния оперативен щаб във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка в страната. Мерките срещу разпространението на коронавируса у нас влизат в сила от 00:00 часа днес, 21.03.2020 г.

От Общинския кризисен щаб информират:

1. Преустановят се посещенията на паркове, детски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Директорите на ОП „Чистота“ и ОП „Градини и паркове“, съвместно с кметовете на райони, трябва да осигурят обозначаване на забраната със сигнално-охранителни ленти за детските площадки и съоръжения на открити обществени места.

2. Всички работодатели на територията на Община Пловдив, в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност, е необходимо да въведат дистанционна форма на работа за служителите си. Когато това е невъзможно, трябва да издадат служебни бележки, с които да удостоверят, че пътуващите лица са техни служители и че пътуването е свързано с изпълнение на задълженията им.

3. На всички собственици на магазини за хранителни продукти, вкл. хипермаркети и всички собственици на аптеки се възлага да организират пропускателен режим като не допускат лица до 60 годишна възраст да посещават описаните обекти за времето от 8.30 ч. до 10.30 ч. всеки ден.

Контрол по изпълнение на мерките се възлага на зам.-кмета „Обществен ред“ Йордан Ставрев и зам.-кмета „Транспорт“ Тодор Чонов, информират от община Пловдив. 

А от район „Тракия” съобщиха, че служба ГРАО ще работи извънредно днес и утре – 21 и 22 март 2020 г. В събота служителите в кметството на бул. „Освобождение” 63 ще приемат граждани от 13.00 до 17.00 часа,  а в неделя -  от 9.00 до 17.00 часа.

Решението е за удобство на гражданите, които имат нужда да направят регистрация по настоящ или постоянен адрес. То е във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки, обясни кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Всички подробности за необходимите документи могат да се видят на сайта на район „Тракия” – Община Пловдив на адрес: https://trakia-plovdiv.bg/uslugi/otdel-grao

Издаването на удостоверения и регистрацията ще става при спазване на всички обявени мерки – гражданите трябва да носят предпазни маски, да влизат само след покана от дежурния, а отвън да изчакват на дистанция от 2 метра един от друг. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Още от категорията

Откриват късноантична сграда "Ирини“ в подлез "Археологически"

В Международния ден за опазване на паметниците на културата в Пловдив официално ще бъде открита късноантична сграда "Ирини“, която се намира в подлез „Археологически“ и е част от сериен обект "Епископската базилика и късноантичните мозайки на Филипопол, римска провинция Тракия“.   Заедно с това ще бъде отбелязана  и третата годишнина на..

обновено на 18.04.24 в 16:31

Градска, Дондукова или "Иван Вазов" е обновената градина в Пловдив?

Няма документи, в които официално градината да е наречена Дондукова, каза Петко Георгиев от НБ "Иван Вазов" и уточни, че при тях се пази единствената карта, която показва Градската градина от първите й години на създаването.  "Градината се нарича Дондукова от близо 30 години насам.", каза Георгиев, който е завеждащ на "Специални сбирки" в НБ. Той..

обновено на 18.04.24 в 16:31

Затвор заплашва отново адвокат Елдъров, този път за укрити данъци

Нова присъда и затвор заплашват известния с криминалното си досие адвокат Владимир Елдъров след като Окръжна прокуратура – Пловдив отново го предава на съд, този път за укрити данъци.   В този случай Елдъров умишлено не е декларирал крупни суми от адвокатски хонорари по дела за обезщетения на пострадали от катастрофи и техни близки. Той е укрил..

публикувано на 18.04.24 в 16:30

В Пловдив започва дело за крупна измама с пенсионни вноски

В Пловдивския районен съд започва делото за крупна измама с вноски за пенсия, с което са излъгани 11 души с почти 76 000 лв. Подсъдими отново са известните  Александрина Георгиева и мъжът и Лазар Лазаров.  Те бяха съдени в друг процес, за източването на осигурителната система чрез подправяне на пенсионни документи за над 230 хиляди лева.   Бившата..

обновено на 18.04.24 в 14:44

Спецакция в Пазарджик разкри авторите на 16 престъпления

Множество разкрити престъпления, проверки по пътищата, търговски обекти, питейни заведения и други резултати отчита пазарджишката дирекция на МВР в рамките на месечната специализирана операция за противодействие на престъпността.  Тя е проведена на територията на целия регион, в околните общини и малките населени места.  Установени са извършителите..

публикувано на 18.04.24 в 13:33