Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пловдив прилага новите, по-строги мерки срещу коронавируса

| обновено на 21.03.20 в 12:18

Община Пловдив започна да прилага спешните мерки, разпоредени със заповед на министъра на здравеопазването, както и на препоръките на Националния оперативен щаб във връзка с усложняващата се епидемиологична обстановка в страната. Мерките срещу разпространението на коронавируса у нас влизат в сила от 00:00 часа днес, 21.03.2020 г.

От Общинския кризисен щаб информират:

1. Преустановят се посещенията на паркове, детски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Директорите на ОП „Чистота“ и ОП „Градини и паркове“, съвместно с кметовете на райони, трябва да осигурят обозначаване на забраната със сигнално-охранителни ленти за детските площадки и съоръжения на открити обществени места.

2. Всички работодатели на територията на Община Пловдив, в зависимост от спецификата и възможностите на съответната трудова дейност, е необходимо да въведат дистанционна форма на работа за служителите си. Когато това е невъзможно, трябва да издадат служебни бележки, с които да удостоверят, че пътуващите лица са техни служители и че пътуването е свързано с изпълнение на задълженията им.

3. На всички собственици на магазини за хранителни продукти, вкл. хипермаркети и всички собственици на аптеки се възлага да организират пропускателен режим като не допускат лица до 60 годишна възраст да посещават описаните обекти за времето от 8.30 ч. до 10.30 ч. всеки ден.

Контрол по изпълнение на мерките се възлага на зам.-кмета „Обществен ред“ Йордан Ставрев и зам.-кмета „Транспорт“ Тодор Чонов, информират от община Пловдив. 

А от район „Тракия” съобщиха, че служба ГРАО ще работи извънредно днес и утре – 21 и 22 март 2020 г. В събота служителите в кметството на бул. „Освобождение” 63 ще приемат граждани от 13.00 до 17.00 часа,  а в неделя -  от 9.00 до 17.00 часа.

Решението е за удобство на гражданите, които имат нужда да направят регистрация по настоящ или постоянен адрес. То е във връзка със заповедта на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, с която се въвеждат нови противоепидемични мерки, обясни кметът на „Тракия” Костадин Димитров.

Всички подробности за необходимите документи могат да се видят на сайта на район „Тракия” – Община Пловдив на адрес: https://trakia-plovdiv.bg/uslugi/otdel-grao

Издаването на удостоверения и регистрацията ще става при спазване на всички обявени мерки – гражданите трябва да носят предпазни маски, да влизат само след покана от дежурния, а отвън да изчакват на дистанция от 2 метра един от друг. 


Още от категорията

19 нови заразени с коронавирус в страната, станаха 2538

19 нови случая на коронавирус са регистрирани  страната през изминалия ден - понеделник.  Всички те са вече 2538 души.  3 от тях са в Пазарджик, сред далите положителни проби е и едно момиче 14г. момиче от Сливен и 1 медицинска сестра от същия град.  С това заразените от медицинския персонал стават общо 259, което прави 10% от общия брой регистрирани...

обновено на 02.06.20 в 10:33

За първи път почитаме Ботев и загиналите за България без поклонение

С триминутен сигнал на сирени в цялата страна точно в 12 часа отбелязваме Деня на Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта. Навършват се 144 години от гибелта на поета-революционер във Врачанския Балкан.  Традиционното всенародно поклонение на връх Околчица тази година се отлага заради коронавируса.  Президентът Румен Радев и..

обновено на 02.06.20 в 10:33

Фенове вдигат паметник на Динко Дерменджиев - Чико

На 2 юни Сдружение „Ботев Пловдив“ възстановява забравена инициатива от миналия век, дала началото си с изграждането на първия паметник на Христо Ботев в Пловдив. Стартът на кампанията ще бъде даден с отдаване на почит към легендарния Динко Дерменджиев – Чико, чийто паметник ще бъде издигнат пред стадион „Христо Ботев“.  Ще бъде обявен отворен..

публикувано на 02.06.20 в 10:32

Съдят непълнолетните убийци от Асеновград

Пловдивският Окръжен съд отново ще гледа делото за жестокото убийство в Асеновград, извършено от двама непълнолетни на 26 май миналата година.  Тогава 15-годишният Исмаил Асан и 17-годишният Митко Асенов нападнали в парка случаен минувач, когото пребили и ограбили, прибирайки 3 лева и мобилен телефон.  Като пряк извършител е посочен 15-годишният..

публикувано на 02.06.20 в 08:34

Масови нарушения на шофьорите в Деня на детето

Масови нарушения от водачите на пътя - това сочат резултатите от акцията на пловдивската полиция за Деня на детето. Пловдивската полиция констатира 588 нарушения на водачи на превозни средства само в рамките на днешния ден - това сочат резултатите от проведената специализирана полицейска операция " Да запазим живота на децата на пътя".  В проверките,..

публикувано на 01.06.20 в 20:22