Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

13 КПП са изградени на входно-изходните артерии на Пловдив

| обновено на 21.03.20 в 12:18

От полунощ днес са в сила новите, по-строги мерки срещу разпространението на коронавируса у нас. Ограничено е пътуването без неотложен повод между областните градове. Няма да се ограничават пътуванията по работа и търговския трафик.

Тринадесет са контролно-пропускателните пунктове на входно-изходните артерии на Пловдив. На всеки от тях има по 4-ма полицаи. 

Първите върнати автомобили, бяха с шофьори, тръгнали до селата край Пловдив. Те не успяха  докажат необходимост от пътуването днес.

Директорът на пловдивската полиция старши комисар Йордан Рогачев обясни, че ще се наблегне срещу безцелното събиране на хора на обществени места и контрола на пътуванията от и към Пловдив. 

"Очакваме разбиране от страна на хората, съдействие на полицейските органи, спазване на социалната изолация и ограниченията, а ние от своя страна ще се стараем да направим така, че да подпомогнем безпроблемното функциониране на основните звена на обществения и икономически живот", заяви директорът на полицията. 

Той уточни, че през КПП-та не се пропускат тези, за които няма необходимост и неотложност на пътуванията. Допускат се само хора за посещаване на настоящ или постоянен адрес, при здравословен проблем от страна на пътуващия и неговите близки и ако работното му място е в Пловдив. 

Проверява се всяка кола поотделно. Полицаите следят за служебни бележки, издадени от работодателя, документ за самоличност и медицински документ, които да удостоверят причината за пътуването.

От полицията в Пловдив допълват, че на КПП-та ще се пропускат камиони, автобуси на градски транспорт, линейки, хора за хемодиализа и други специализирани автомобили, болни, бременни и крайно нуждаещи се. Ще бъдат проверявани и пътниците в междуселските и междуградските автобуси - къде и за какво пътуват. 

От полицията припомнят, че се дава възможност до 17.00 часа в понеделник, 23 март, на пътуващите да се снабдят с бележка от работодателя. Без тази бележка няма да бъдат допускани през 13-те КПП на входно-изходните артерии на Пловдив.

От полицията допълват, че всички полицейски служители служители са оборудвани с респираторни маски и защитни облекла.


Галерия

Още от категорията

1 тон пилешко месо е иззето от незаконен цех в Караджово

1 тон пилешко месо без документи за произход иззе от цех в пловдивското село Караджово Икономическа полиция и БАБХ.  Цехът е стопанисван от Старозагорска фирма. Проверяващите са констатирали липса на регистрация по Закона за храните, както и че месото е без необходимите документи за годност.  Разпоредено е то да бъде унищожено. Случаят се..

публикувано на 27.05.20 в 17:38

Обс на Асеновград преразгледа избора си на почетни граждани

На две сесии в един ден Общинският съвет в Асеновград безпрецедентно прегласува номинациите за званието "Почетен гражданин на Асеновград". Повторният избор стана на извънредна сесия, която обяви председателят на местния парламент Драгомир Георгиев. Вече окончателно четирима са тазгодишните тазгодишните носители на приза "Почетен гражданин". Това са..

публикувано на 27.05.20 в 17:24

Д-р Иван Димитров отново обвиняем, отмениха оправдателната присъда

Апелативен съд – Пловдив отмени изцяло присъдата на Пловдивския окръжен съд спрямо доктор Иван Димитров и върна делото за ново разглеждане от друг съдебен състав на същия съд, от стадия на разпоредителното заседание.   Подсъдимият беше оправдан от Окръжен съд – Пловдив за това, че на 02.03.2018 г. при условията на превишаване..

обновено на 27.05.20 в 17:06

Градски автобуси свързват Пловдив със селата от "Марица" и "Родопи"

Възможностите градският транспорт на Пловдив да обслужва насилените места в по-малките  съседните общини обсъдиха по време на среща заместник-кметът по „Транспорт“ Тодор Чонов, кметът на община "Родопи" Павел Михайлов, заместник-кметът Владимир Маринов и заместник-кметът на община "Марица" инж. Петър Минков. Срещата, която се проведе в ОП..

публикувано на 27.05.20 в 17:05

Пловдив помага на Пазарджик за лечение на пациенти с Ковид-19

Пациентите с коронавирус в тежко състояние от Пазарджик ще бъдат лекувани в УМБАЛ Пълмед Пловдив и Уни Хоспитал – Панагюрище, реши Областният медицински щаб в Пазарджик.  Спешната мярка се налага заради продължаващата карантина на медицинския персонал от Интензивното отделение на МБАЛ Пазарджик. Лечебното заведение продължава да обслужва всички..

публикувано на 27.05.20 в 15:41