Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Камионите на "Чистота" ще минават с предимство през КПП-та

Камионите на общинското предприятие „Чистота“ ще преминават с предимство през КПП-та на изходите на Пловдив, за да стигнат до сметищата Царацово и Шишманци. 

За това се договориха кметът Здравко Димитров и директорът на ОД на МВР старши комисар Йордан Рогачев, съобщиха от общината.

Причина за това са закъсненията в графиците по сметоизвозване при образувалите се задръствания на КПП-та. 

За да не се стигне до намаляване на курсовете и опасност от друг вид епидемия, ръководството на МВР ще осигури лента с предимство за преминаване на камионите на „Чистота“. 


Още от категорията

Започва делото срещу Здравко Дечкин, подсъдим за убийство от 2009 година

С разпоредително заседание в Окръжния съд в Пловдив стартира делото срещу Здравко Дечкин, обвинен за убийството на бизнесдамата Виолета Балабанова, сочена като наследничка на една от най-богатите пловдивски фамилии.  Тя бе намушкана с нож пред дома си при опит за грабеж. Престъплението е извършено заради документи за наследствени имоти и крупна..

публикувано на 03.06.20 в 09:44

3639 зрелостници на втора задължителна матура в Пловдив и областта

Днес се провежда втората задължителна матура за зрелостниците по избираем предмет.  В Пловдив и областта на изпит се явяват 3639 ученици. От Регионалното управление на образаванието съобщиха, че за втората матура недопуснатите са 112. Изпитните центрове са 45.  Най-много са предпочели английски език – 1185, и биология – 999. Само 20 ще се..

обновено на 03.06.20 в 08:27

67-годишна жена в Пловдив стана жертва на COVID-19, новите случаи са 22

Нови 22 случая на COVID-19 са регистрирани през последното денонощие в България. Това са 13 жени и 9 мъже, сред тях и две деца под двегодишна възраст от София, които  не се нуждаят от болнично лечение.  Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов на редовния брифинг тази сутрин. Общо потвърдените случаи вече са 2560...

публикувано на 03.06.20 в 08:25

Откриват първия общински многоетажен паркинг в Пловдив

Първият многоетажен паркинг в Пловдив, който се намира в пловдивския район "Западен", ще бъде открит официално от кмета Здравко Димитров. На церемонията ще присъстват районният кмет Димитър Колев, общински съветници и граждани.  Паркингът е на три етажа и събира 150 автомобила, а на първия етаж има и търговски площи. Мащабното съоръжение е..

публикувано на 03.06.20 в 07:52

Модерно съоръжение ще преработва боклука на Асеновград

Компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци ще бъде изградена в Асеновград, като модерното съоръжение ще обслужва територията на пет общини- Асеновград и съседните Първомай, Лъки, Садово и Куклен. Проектът е по оперативна програма "Околна среда" на обща стойтост близо 13,5 милиона лева. От тях безвъзмездната..

публикувано на 02.06.20 в 16:26