Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Пловдивчани да не пътуват неоснователно, призова кметът

Гражданите да не предприемат излишни пътувания и да тръгват на път само при основателна причина.

Това призова кметът на Пловдив Здравко Димитров на днешното онлайн заседание на Общинския кризисен щаб.

Мярката е заради изградените 13 КПП-та на входовете и изходите на Пловдив в изпълнение разпорежданията на Националния оперативен щаб за борба с разпространението на коронавируса. 

Нека не пътуват извън града и не затрудняват работата на органите на МВР, която е изключително отговорна по разположените контролно-пропускателни пунктове в сегашното извънредно положение, апелира кметът.

Надявам се повече хора да се съобразят и да останат вкъщи, каза Димитров и припомни, че вчера се е образувало задръстване от автомобили на входно-изходните артерии. 

Подобни задръствания трудно ще се избегнат в първите дни на новата работна седмица, смята пловдивският кмет.

Съгласно заповедта на министър Ананиев хората трябва да докажат възникнала неотложна необходимост от пътуването – полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянния или настоящ адрес. 

МВР разпространи образец на декларация за преминаване през 13-те КПП на града. Тя може да се свали от сайтовете на МВР, на община Пловдив, на районните администрации или да се попълни на място на КПП.

Срокът за попълване и заверка на декларацията е до 17 часа в понеделник, 23 март. 

"Нека хората, които все пак трябва да пътуват, да проявят търпение, тъй като се проверява всяко превозно средство. Нека да тръгват по-рано и да си отделят повече време за път, за да стигнат навреме", посочи още кметът Здравко Димитров.


Още от категорията

Съдебна процедура спира делото срещу Арабаджиев, Маринела излиза от ареста

Състав на специализирания съд постанови Маринела Арабаджиева да бъде освободена незабавно и да бъде поставена под домашен арест. Под домашен арест ще е и  Ветко Арабаджиев, но той няма незабавно да напусне ареста, като съпругата си.  Причината е, че решението на магистратите подлежи на протест и обжалване пред Апелативния специализиран съд Съдът спря..

обновено на 28.05.20 в 15:31

В Пазарджик ще стимулират гражданската активност

"Граждански импулс" – така е наречена програмата за стимулиране на активността на гражданите, разработена от община Пазарджик. Тя е в четири приоритетни области - образование и култура, екология и градска среда, спорт и гражданска активност.  Програмата беше представена от кмета Тодор Попов, който отбеляза, че целта е гражданите да бъдат..

публикувано на 28.05.20 в 14:58
Мая Манолова в Пловдив

Мая Манолова представи в Пловдив визия за излизане от Ковид кризата

19 мерки за 19 месеца срещу Ковид-19 за излизане на България от кризата представи  в Пловдив председателят на Гражданска платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова. По  думите й, те са в отговор на очакванията за двойно увеличение на безработицата  от началото на кризата в следващите месеци. Сред основните предложения в плана „Манолова“ е..

публикувано на 28.05.20 в 14:52

Окончателна присъда за молдовеца, взривил банкомат

Върховният касационен съд  потвърди присъдата на молдовеца, взривил банкомат в пловдививския район "Тракия". Определеното от пловдивските магистрати наказание за Евгени Недялков е 10 години затвор, но съкратената процерура на делото се намалява с една трета до 6 години и 8 месеца. Решението на последна инстанция е окончателнo, а присъдата е влязла в..

публикувано на 28.05.20 в 13:33

ДАНС и прокуратурата проверяват РИОСВ Пловдив

Служители на ДАНС и прокуратурата са влезли в Регионалната инспекция по околната среда и водите в Пловдив.  Пред сградата има и жандармерия.  Проверката вероятно е част от мащабната акция на Специализираната прокуратура в цялата страна. Тя започна от сградата на Министерството на околната среда и водите в София, където се води разследавне срещу..

публикувано на 28.05.20 в 12:50