Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Период на себеосъзнаване е, не спирам да пея

Аз и цялото ми семейство решаваме да си останем вкъщи, за да спрем разпространението на този вирус. Правим го, защото сме отговорни към всичко, което се случва и мисля,че всеки трябва да го направи, заяви  певецът Орлин Павлов.

Имаме възможността да излизаме, но го правим възможно най-рядко – само когато трябва да се пазарува. Да, има паркове, които са празни, изкушаваме се да излезем с детето, защото то е на година и половина и има нужда от слънце, но не го правим.

Във връзка с изявите си  във фейсбук, където Павлов  качва  изпълненията си от своя гараж, където пее, той заяви, че е динамичен човек и му е трудно повече от два дни да си остане вкъши.

Така се чувствам свободен и имам обратната реакция на хората, че са щастливи, когато го правя.

Това е всяка вечер, не спирам да пея. Същността на всеки човек на изкуството е да твори. Това е период на себеосъзнаване и откъсване от злободневните неща, които непрекъснато ни пречеха да творим.

Сега, когато човек е сам, могат да се нарисуват невероятни картини, да се напишат страхотни романи, да се напишат прекрасни стихотворения. Аз съм късметлия.

Интервюто с Орлин Павлов можете да чуете в звуковия файл.


Още от категорията

"Вкусът на лятото" с диригента Кръстин Настев

През летните месеци ви срещаме с различни по занимания, интереси, светоглед, емоции и още куп критерии, личности. С нашите събеседници си говорим за любими неща, за нещата от значение, или онези , които просто ни карат да се усмихваме! Основно в срещите от "Вкусът на лятото" ще бъде споделянето на нашите разходки из предпочитаните от събеседниците ни..

обновено на 29.07.21 в 15:43

Среща за тайните на тракийския език в НБ „Иван Вазов“

В Народна библиотека “Иван Вазов” в Пловдив ще се състои премиера на книгата "Тайните на тракийския език. Орфей проговаря" и среща с автора й Павел Серафимов .  В новата си творба дългогодишният изследовател на тракийската цивилизация представя доказателства за това, че траките са имали писменост – реално първата не само в Европа, но и в..

публикувано на 29.07.21 в 07:29

Фолклорът на Тракия на сцената на Летния театър, тази вечер

Доайените на фолклорното изкуство, ансамблите „Тракия“ Пловдив и „Странджа“ Бургас, ще се качат заедно на сцената на Летния театър в Пловдив, тази вечер. Началото е в 20:00 часа.  Концерт-спектакълът „Път през Тракия” е поредната съвместна изява, в която двата ансамбъла ще зарадват почитателите на фолклорното изкуство. На 9-ти юли, под..

обновено на 28.07.21 в 14:33

Когато пътешественикът се превръща в откривател

“Това е една книга, която се роди по време на пандемията при поредния локдаун” каза за последната книга от поредицата “101 отбивки”, авторът ѝ журналистът Иван Михалев.  “Ние отидохме на едно място до София, бяхме закопнели за връзка с природата и си дадохме сметка колко свобода и колко възможност за презареждане ни дава бягството от града...

публикувано на 28.07.21 в 11:36

Млад пловдивски цигулар получи майсторски клас в UK

Младият цигулар Виктор Василев представи достойно Пловдив на един от най-престижните, трудни и оспорвани конкурси - Международният цигулков конкурс Il Piccolo Violino Magico – Италия. Той спечели адмирациите на журито, публиката и участниците, особено със соловото си изпълнение на „Рапсодия“ от българския цигулар и композитор проф. Петър Христосков...

публикувано на 28.07.21 в 11:21